Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Csak szerintem elkeserítő a...

Csak szerintem elkeserítő a mai fiatalság állapota?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy minden generáció ezt gondolja az utána jövő generációról, de az esetemben ezek nem csak szubjektív gondolatok, hanem tapasztalat. Számtalan nehézséget okoztak nekem az utóbbi időben 18-25 évesek. Legfontosabb, amit észrevettem, hogy képtelenek az értelmes válaszadásra. Nem jönnek rá maguktól, hogy bizonyos mondataimra választ kellene adniuk akkor is, ha nem kérdő formában teszem fel. Pl. leírom, hogy "Közösen ajándékozni akarunk x-y-nak valamit", mire a válasza: "ok". Nem jön rá magától, hogy meg kellene válaszolni, hogy beszáll-e a közös ajándékozásba. A rosszabbik eset, amikor a kérdőmondatokra is ennyit válaszolnak.

Az ennél zavaróbb, hogy találkozásoknál nem képesek a találkozót lemondani, egyszerűen nem mennek el. Emberek rááldoznak időt, ők meg szarnak bele.

Egész nap a telefonjukat nyomogatják, ami mondjuk idősebbekre is igaz, de egy idősebb nem sérült mentálisan annyira, hogy a "Kik?" kérdésre a Kik appjuk (gőzöm sincs mi az) felhasználónevét adják meg. Nem gondoljátok, hogy a telefonfüggőségnek ez azért teljesen más szintje, mint ami egy felnőttnél tapasztalható?

2023. aug. 27. 23:26
1 2 3 4 5 6
 51/59 anonim ***** válasza:
100%

Kezdem azt hinni itt a válaszok és a kérdés leírása alapján, hogy a kérdezőnek volt egy fiatal kollégája (vagy akár több is egymásután) aki nem akart jópofizni, ide értve az ajándékozást, meg gondolom nem ment el a céges buliba/csapatépítőre. És ezen a felettébb "családbarát és összetartó" (értsd ha nem jópofizol kirekesztenek és addig b*sztatnak míg felmondasz) csapatuk berágott. De csodálom amúgy az ilyen kérdező kaliberű emberekben hogy ha 40-en azt mondják neki hogy f*szság amit leírt, akkor neki mind a 40 ember, ÉS a komplett fiatal generáció hülye, ő meg a helikopter. A

"-Rendkívüli hírek, fokozottan vigyázzanak az úton, egy autós a forgalommal szemben halad

-Egy?! Az összes!"

tipikus esete

2023. aug. 28. 12:19
 52/59 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem vagy tagja, akkor úgy sem tudod megítélni. Legalábbis objektíve. Mások és kész.
2023. aug. 28. 12:34
 53/59 anonim ***** válasza:
100%
Semmivel nem rosszabb vagy gyengébb a mai fiatalság, mint amikor az előző generációk voltak fiatalok. Ugyanígy az idősebb generáció sem különb. Senkit nem kell leszólni emiatt, hogy mikor született.
2023. aug. 28. 12:48
 54/59 anonim ***** válasza:
100%
ki is lett tiltva Aladdin barátunk :D :D :D
2023. aug. 28. 13:00
 55/59 anonim ***** válasza:
100%

Ki lett tiltva... Biztos egy fiatal jelentette. :D

Lehet, hogy valójában az a baja, hogy ezek a fiatalok már nem dörzsölgetik a lámpáját

2023. aug. 28. 17:01
 56/59 anonim ***** válasza:
71%

Nézzétek már a kis önélzetes latolt, hogy visszaregisztrált :D :D :D

Milyen kár, hogy csak igen rövid időre... :D :D :D

2023. aug. 28. 21:07
 57/59 anonim ***** válasza:
100%

ma 21:07

Honnan tudod, hogy visszaregisztált? :o

2023. aug. 28. 23:29
 58/59 anonim válasza:
100%

Amúgy lehet szidni a fiatalokat, de minden generáció az őket felnevelő előző generáció "görbe tükre".

A mostani lelkibeteg és nihilista fiatalság nem a Bill Gates 5G agyhullámaitól lett ilyen, hanem mert egy olyan világban nőttek fel amit a végtelenül anyagias, érzelmileg elérhetetlen, sokszor nárcisztikus, és baromi cinikus szüleik építettek a nemes szenvedés illúziójára,és a saját szüleiktől örökölt megfelelési kényszere.

És ezt nem szabad félreérteni, ezek a szülők is ugyanúgy annak a kegyetlen, rigmusokban és "mi vs ti" mentalitásban áztatott világnak az áldozatai amit az ő szintén sok ponton problémás szüleik építettek, és így tovább.

A "mai fiatal" aki nem talál értelmet és célt az életben egy olyan ember "teremtménye" aki abban nőtt fel hogy "kussolsz vagy jön a vágpofó". Ne csodálkozzunk ha lelkibeteg lesz valaki aki kiskorától azt hallgatja hogy "ilyen az élet". Az egyetlen megoldás erre az lenne ha ahelyett hogy "Én is szoptam, szopjon ő is" alapon örökítjük tovább több generáció traumáit, egyszer kollektíven felismernénk mit csináltak rosszul a szüleink és mi nem csinálnánk.

2023. aug. 29. 00:01
 59/59 anonim ***** válasza:
100%
Bezzeg az én időmben még sárkányokkal csatáztunk a szellemjárta sötét erdőben!
2023. okt. 11. 12:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!