Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Csak szerintem elkeserítő a...

Csak szerintem elkeserítő a mai fiatalság állapota?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy minden generáció ezt gondolja az utána jövő generációról, de az esetemben ezek nem csak szubjektív gondolatok, hanem tapasztalat. Számtalan nehézséget okoztak nekem az utóbbi időben 18-25 évesek. Legfontosabb, amit észrevettem, hogy képtelenek az értelmes válaszadásra. Nem jönnek rá maguktól, hogy bizonyos mondataimra választ kellene adniuk akkor is, ha nem kérdő formában teszem fel. Pl. leírom, hogy "Közösen ajándékozni akarunk x-y-nak valamit", mire a válasza: "ok". Nem jön rá magától, hogy meg kellene válaszolni, hogy beszáll-e a közös ajándékozásba. A rosszabbik eset, amikor a kérdőmondatokra is ennyit válaszolnak.

Az ennél zavaróbb, hogy találkozásoknál nem képesek a találkozót lemondani, egyszerűen nem mennek el. Emberek rááldoznak időt, ők meg szarnak bele.

Egész nap a telefonjukat nyomogatják, ami mondjuk idősebbekre is igaz, de egy idősebb nem sérült mentálisan annyira, hogy a "Kik?" kérdésre a Kik appjuk (gőzöm sincs mi az) felhasználónevét adják meg. Nem gondoljátok, hogy a telefonfüggőségnek ez azért teljesen más szintje, mint ami egy felnőttnél tapasztalható?

2023. aug. 27. 23:26
1 2 3 4 5 6
 31/59 anonim ***** válasza:
29%

A "közös ajándékozás" jellegű témáknál kérdezz,ez nem bonyolult dolog,és megkönnyíti a kommunikációt.Elmondod a témát,és megkérdezed;Van kedved beszállni?

Mondjuk ha ilyen kérdésekre csak egy "ok"-t mond,az nekem is kicsit zavaró lenne,egy egyértelmű igent vagy nemet azért elvárnék.

Találkozó előtt nem szólni,hogy nem megy,hát ez gáz,az biztos.És van,hogy ezt felnőtt emberek is csinálják.

A "Kik" kérdésre felhasználónevet megadni szintén nem vall valami következetes elmére.

2023. aug. 28. 06:08
 32/59 anonim ***** válasza:
100%

Ha valaki azt mondja nekem, hogy "Közösen ajándékozni akarunk x-y-nak valamit", akkor nyilván sejtem, hogy ezzel egy beszélgetést akar kezdeményezni, és visszakérdezek, hogy "Szerinted mit?". DE csak akkor, ha releváns az illető véleménye, vagy ha akarok egyáltalán beszélgetni vele. Ha nem, akkor csak simán leokézom.

Tehát ha erre a kérdésre te csak egy "ok"-ot kapsz, akkor könnyen lehet, hogy ez azért van, mert az illetőt nem érdekli a véleményed.

2023. aug. 28. 06:31
 33/59 A kérdező kommentje:

Revideálnom kell magam. Az idősebbek is ugyanolyan mentális állapotban vannak, mint a fiatalok. Képtelenek a kérdésemet végigolvasni, és kizárólag arra reagálnak, amibe beleköthetnek. 31-es az egyetlen, aki képes volt a kérdésem minden részére reagálni.

Még súlyosabb a helyzet, mint hittem. Sokan el is ismerik, hogy tőlük egy okot se várjak, mert nekik csak a lájkra futja. Facebookról is ezért töröltem magam, mert tele volt fogyatékossal, aki néha röhögő arccal reagáltak a kérdésemre.

Ja, és az illetőt szépen kihagytuk az ajándékozásból. Mindenki másnak sikerült magától közölnie, hogy beszáll-e az árába. Már nem is dolgozik ott, mert a munka elvégzésére is képtelen volt.

2023. aug. 28. 07:26
 34/59 anonim ***** válasza:
79%
Töröld innen is.
2023. aug. 28. 07:39
 35/59 anonim ***** válasza:
0%

Ez nagyon a felszíne csak a problémának, de igen, elég nagy gondok vannak a fiatalokkal.

Szülői minta nulla közeli, az oktatást kiüresítették, nyilván semmirekellő lesz a többség. Az a szomorú, hogy még az egyetemisták szintjén is megfigyelhető már ez.

2023. aug. 28. 07:51
 36/59 anonim ***** válasza:
100%
Ha választ akarsz valamire, azt kérdő mondatban kell feltenned, mivel senki sem gondolatolvasó.
2023. aug. 28. 08:17
 37/59 anonim ***** válasza:
50%

9# aki szerint nincs igazam, nézzen körbe :)

és még ti sírtok, hogy szar állapotban van az ország, közben mégis fotelharcosok vagytok :D

2023. aug. 28. 08:59
 38/59 anonim ***** válasza:
100%
Nem Te vagy a legélesebb kés a fiókban, ugye?
2023. aug. 28. 09:31
 39/59 anonim ***** válasza:
0%

#28 Ezzel az érveléssel az a baj, hogy ha elfogadjuk, akkor elveszti az értelmét minden, egyébként valid kritika vagy észrevétel, amik VALÓS problémákról szólnak. Lehet azzal jönni, hogy 1500 éve is lenézték a következő generációkat, de attól még hatalmas probléma, hogy ma már minden harmadik fiatalnak van valamilyen mentális problémája. És lehetne sorolni.

Nyilván ennek az eredeti kérdéshez kevés köze van, mert az baromság.

2023. aug. 28. 09:56
 40/59 anonim ***** válasza:
100%

Azt azért ne feledd, hogy a hozzád hasonló, érzelmileg elérhetetlen generáció okozta azt, ahol ők tartanak. Ti nem tudtok kommunikálni, normálisan kifejezni magatokat, mert nem szerettek bennetek, így ti sem tudtok szeretni.

Helyette az interneten várjatok az életetek megoldását másoktól.

2023. aug. 28. 10:05
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!