Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Csak szerintem elkeserítő a...

Csak szerintem elkeserítő a mai fiatalság állapota?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy minden generáció ezt gondolja az utána jövő generációról, de az esetemben ezek nem csak szubjektív gondolatok, hanem tapasztalat. Számtalan nehézséget okoztak nekem az utóbbi időben 18-25 évesek. Legfontosabb, amit észrevettem, hogy képtelenek az értelmes válaszadásra. Nem jönnek rá maguktól, hogy bizonyos mondataimra választ kellene adniuk akkor is, ha nem kérdő formában teszem fel. Pl. leírom, hogy "Közösen ajándékozni akarunk x-y-nak valamit", mire a válasza: "ok". Nem jön rá magától, hogy meg kellene válaszolni, hogy beszáll-e a közös ajándékozásba. A rosszabbik eset, amikor a kérdőmondatokra is ennyit válaszolnak.

Az ennél zavaróbb, hogy találkozásoknál nem képesek a találkozót lemondani, egyszerűen nem mennek el. Emberek rááldoznak időt, ők meg szarnak bele.

Egész nap a telefonjukat nyomogatják, ami mondjuk idősebbekre is igaz, de egy idősebb nem sérült mentálisan annyira, hogy a "Kik?" kérdésre a Kik appjuk (gőzöm sincs mi az) felhasználónevét adják meg. Nem gondoljátok, hogy a telefonfüggőségnek ez azért teljesen más szintje, mint ami egy felnőttnél tapasztalható?

2023. aug. 27. 23:26
1 2 3 4 5 6
 41/59 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvasok el minden választ, de ez az elejére reagálva ha valaki nekem kijelenti, hogy megajándékoznának valakit, magyarán nincs választási lehetőségem, nincs benne kérdés, se kérés, csak egy kinyilatkoztatás, akkor intézzék nélkülem, én se fizetnék. Főleg, ha ki nem állhatom se a közösséget, se a megajándékozott személyt. Bevontad a döntésbe az illetőt? - nem, csak elvárod, hogy viselje a terhét.

Nem gondolod, hogy veled is gond van?

Kérdezted, hogy szeretne eljönni erre a programra, vagy csak kijelentetted, hogy van?

Próbáltad már őt megérteni őszintén, vagy csak ítélkezel? Mintha te bármivel is különb lennél.

2023. aug. 28. 10:07
 42/59 anonim ***** válasza:
2023. aug. 28. 10:19
 43/59 A kérdező kommentje:

"ha valaki nekem kijelenti, hogy megajándékoznának valakit, magyarán nincs választási lehetőségem"

Kíváncsi vagyok hogy sikerült ezt a következtetést levonnod.

A ember: Szexelnék veled.

B ember: Kijelentetted, tehát nincs választási lehetőségem.

2023. aug. 28. 10:38
 44/59 anonim ***** válasza:
100%
Te valamiféle perverz vagy?
2023. aug. 28. 10:53
 45/59 A kérdező kommentje:
Igen, ha perverziónak minősül, hogy megpróbálom megérteni másokat.
2023. aug. 28. 11:06
 46/59 anonim ***** válasza:
100%

Úgy, hogy nem lett MEGKÉRDEZVE, csak kész tények elé, konkrétan egy elvárás elé állítva.

Te magad írtad, de még annak ellenére, hogy írjuk, nem jössz rá, akkor reménytelen vagy. Konkrétan veled van a gond.

Olvasd vissza, mit írtál, és én mit írtam, és gondolkozz!

"Közösen ajándékozni akarunk x-y-nak valamit", mire a válasza: "ok". Nem jön rá magától, hogy meg kellene válaszolni, hogy beszáll-e a közös ajándékozásba."

Sajnálom, hogy nem tudsz kommunikálni, mást megérteni, de ez a másik kizárólagos hibája.

Ha egy személyt és egy közösséget nem komálok, és kész tények elé állítanak, bizony én is kilógok a sorból, és nem biztos, hogy elmegyek külön lógni velük. Ha unom őket, nem fogok velük jópofizni. Értékeld az őszinteségét! Nem kétszínű.

2023. aug. 28. 11:09
 47/59 A kérdező kommentje:

Miről nem lett megkérdezve? Nehogy már ő döntse el egyszemélyben, hogy a közösség ad-e ajándékot. Ezt az egyet leszámítva minden más döntésben részt vehetett volna, sőt szerettük volna ha részt vesz. Eldönthette volna, hogy be akar-e szállni, és ha beszáll még arról is dönthetett volna, hogy mi legyen az ajándék és milyen értékben.

2023. aug. 28. 11:15
 48/59 anonim ***** válasza:
100%

#43 ez még mindig csak egy kijelentés, szóval elég rossz példa. Oké, hogy szexelnel, attól még nem fogsz.

Ha kérdezni akarsz valamit, akkor kérdezd és ne kijelentsd, gondolom tudod mi a 2 kozott a különbség.

Baromi nehéz ember lehetsz, Isten ments az ilyenektől.

2023. aug. 28. 11:25
 49/59 anonim ***** válasza:
100%

A közösség dönti el, de a részvétel önkéntes.

Meg lett kérdezve, hogy szeretne részt venni benne, beleadni? Netán neki mi az elképzelése? - nem. Csak elvárás van: "Ez van (burkoltan pedig fizess)" Erre én is azt mondanám, hogy oké, ez van. Nincs jogom megakadályozni, amit a közösség akar, de eldöntöm, hogy én részt veszek-e benne. Másfelől abban se vagyok biztos, hogy mennyire valósan a közösség akarata, nem csak egy ellentmondást nem tűrő hangadóé.

2023. aug. 28. 11:29
 50/59 anonim ***** válasza:
100%
Nem árulod el, miért beszélgetsz tinikkel, ha nem a munkád része?
2023. aug. 28. 11:56
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!