Mit tegyek szorongás, depresszió ellen?
Pár emberrel beszélgettem már innen és máshonnan is, és témától függetlenül mindenki azt mondta menjek pszichológushoz a szorongásom miatt. Nem rosszból mondták, hanem tényleg segítő szándékkal, tehát nem a beszélgetés fordult személyeskedésbe. Ha ez számít.
Én tudtam, hogy más vagyok, és vannak gondjaim, de ennyire nagy lenne baj, az meglepett.
Olyannyira magányos vagyok már, hogy néha a legrosszabbra gondoltam, de képtelen lennék rá, mert annyi sok szép dolog van. Például sose voltam még szerelmes, és ezt is szeretném átélni egyszer.
Természetbe is szoktam menni, de egyedül kicsit néha unalmas. Meg mindig azon görcsölök, hogy mindenki engem figyel.
Ha jön velem szembe valaki, sokszor messziről kikerülnek, vagy átmennek az út másik oldalára. Sokszor az az érzésem ellenszenves vagyok és félnek tőlem mások.
Filmeket szeretem, a zenét is. Azok le tudnak kötni, de csak arra az időre. 😣
Egy pszichológusnál csak azon járna az agyam, hogy legbelül röhög rajtam, szán engem.
Nem utolsó sorban meg csak a pénz miatt csinálja, nem szívből akar segíteni.
Hát ha gondolod nekem írhatsz. Én sok terápián részt vettem már. Rengeteg szakember kezelt. Generalizált szorongással, depresszióval és személyiségzavarral.
De a gyógyszert már elhagytam. És elég sokat fejlődtem. A szorongás még jelen van, de egyre jobban kezelem.
Ne hidd ezt! Nem mondom hogy nincs ilyen mert nem ismerek minden pszichológust de szerintem a legtöbb segítő hozzá állású.
Mit gondolsz egy pszichológusnak nem számít hogy milyen híre megy? Ha egy kókler kőművest nem hívnak a rossz híre miatt egy pszichológusjoz sem fognak elmenni. Érdemes célirányosan olyat keresni akinek jó híre van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!