Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Elfogadjátok, hogy halálotok...

Elfogadjátok, hogy halálotok után x idő múlva a lőtéri sánta kutyát sem fogja érdekelni, hogy éltetek valaha?

Figyelt kérdés

Közvetlenül halál után is csak max. a nagyon közeliek fognak emlékezni rád. Senkit nem érdekel ki voltál, vagy hogy milyen életet éltél, hogy néztél ki, mit értél el. Senkit nem fog érdekelni!

Valójában az élet arról szól, hogy tanuljál, majd a társadalom/közösség hasznára válj közben megdobnak egy kis apróval és akkor kussolj, mint egy jó rabszolga. Ha meghalsz, kit érdekel? Jön egy másik, aki betölti azt a pozíciót, akármilyen fontos és rangos pozícióban voltál. Senkit nem érdekelt az életed.

Ez az élet, amiért foggal-körömmel ragaszkodunk. Ez az élet, amiért annyit stresszelünk. Ennyit ér!

Valójában lehetsz akárki, le van szarva, csak válj hasznos tagjává a társadalomnak. Meghaltál? Kit érdekel? Pótolható vagy! 100 éve is voltak nagyon gazdag, nagyon sikeres jól kinéző emberek. Ők most hol vannak, ki emlékszik rájuk? Kinek az életére vannak hatással? Ki sír minden egyes nap értük? Az emberek elvannak a saját kis burkukban. Ez az igazság! Durva.

2023. júl. 17. 22:23
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/80 anonim ***** válasza:
100%

70-es: Valóban, mindenkinek mások a halálközeli élményei. Nekem nem volt, de nem tudom, milyen lenne.

Emlékek: nem ostobaság pl. régi leveleket eltenni, még ha sok helyet is foglalnak. Én épp a közelmúltban rendezgettem őket, a kezembe került a több, mint 20 éve halott nagymamám egy 1986-ban írt levele, amit a szüleimnek írt. Leírta az akkori életét, mi foglalkoztatta. Élmény volt olvasni. Olyan volt, mint egy üzenet a másvilágról. A legtöbb ember kidobja a pár évesnél régebbi leveleket, de én szívesen megtartottam nagy részüket és nem bántam meg. Ezzel is ápolom a szeretteim emlékét. Tudom, az én halálom után nem fogja senki megtartani őket, de addig nekem kellenek.

2023. okt. 2. 20:17
 72/80 anonim ***** válasza:
85%

70: Nagyon érdekes, amit írtál, a halálközeli élmények egyébként sokakat érdekelnek, hiszen előbb-utóbb mindenkinél bekövetkezik, kénytelenek vagyunk foglalkozni vele.

Sajnálom a nagymamádat, nem lehet könnyű neki, de biztos, hogy érzi rajtad, hogy őszintén törődsz vele, és már ez is sokat segít neki.

69es

2023. okt. 2. 20:54
 73/80 anonim ***** válasza:
100%
72-es: Nem tudjuk, a halál után mi következik. Én több könyvet olvastam a halálközeli élményekről, nagyon érdekes téma. Viszont nem bizonyított a túlvilág létezése. Én valószínűbbnek tartom, hogy ezek az agy működéséből fakadnak, a leállás kapcsán képződött hallucinációk. Talán evolúciós oka lehet ennek. Hiszen az ember tudatos élőlény, tudatosodik benne, hogy hamarosan meghal. Erre az agy ilyen hallucinációkkal egyrészt elhiteti a haldoklóval, hogy nincs vége (a halálközeli élmények nayon élethűnek tűnnek), másrészt ezzel kellemessé teszi az utolsó perceket. Különben elviselhetetlen lenne a vég tudata, az emberek többsége pánikban távozna. Természetesen nem zárható ki a túlvilág valós lézetése se, de én inkább a materialista verzióra szavazok, hogy valószínűleg az az igaz. A régi levelek visszaolvasásával nem valószínű, hogy segítek a nagymamámon, hiszen nagy eséllyel már semmit se érez. Viszont nekem egy jó érzés olvasni a régi gondolatait.
2023. okt. 2. 21:08
 74/80 anonim ***** válasza:
100%

73: Én azt a 70-es válaszolónak írtam, ahogy az elején is jelöltem, ő is írt a nagymamájáról, de teljesen mást.

Mindenkinek szabad akarata van, a saját dolga, hogy mit hisz, nekem is van hitem, de a halál után kétségtelenül megtudjuk az igazságot.

2023. okt. 2. 21:15
 75/80 anonim ***** válasza:
100%
Elnézést. Amúgy a halál után csak akkor tudjuk meg az igazságot, ha van továbbélés, mert ha nincs, az olyan, mint az eszméletvesztés, nincs tudat, nincs érzékelés.
2023. okt. 2. 21:25
 76/80 anonim ***** válasza:
85%
Az nem az igazság lenne, ha az lenne? Amúgy elég szomorú sors lenne. Számomra bizonyíték, hogy a visszatérők sokszor megmondják, mi történt a műtőben amíg ők "aludtak", vagy milyen tárgy hol van, amit nem láthattak, vagy az épületről leírás, ahol sosem jártak, meg ilyesmik. Ezek leellenőrizhetők. De mindenkinek a saját dolga, mit hisz. Én örülök, hogy nem semmisülök meg :)
2023. okt. 3. 10:27
 77/80 anonim ***** válasza:
100%

76-os: Én is olvastam ilyen beszámolókat, de szkeptikus vagyok. Ez a tipikus vágyvezérelt gondolkodás, hogy azt hiszi az ember, hogy de jó lenne tovább élni és ezért fabrikál magának egy hitet róla. Biztosat senki se mondhat. Lehetséges, hogy valóban van túlvilág, de lehet, hogy nincs. Ezért fontos az életünkre fókuszálni. A vallásos emberek egy részénél látom azt, hogy túlzottan belemerülnek a túlvilági ábrándokba és emiatt nem akarják kihasználni a földi életüket. Sőt, a keresztény aszkézis egyenesen az önmegtagadást, lemondást tanítja, azt, hogy minél inkább megtagadod a vágyaidat itt, annál jobb életed lesz odaát. Mivel erre semmi garancia, sőt, annak van nagyobb esélye, hogy nincs élet a hálál után, kifejezetten káros az ilyen hozzáállás.

Másrészt a beszámolók hitelessége is vitatható. Annyi meredek dolgot írtak már le emberek, hogy hihetetlen. Pl. sokan állítják, hogy elrabolták a földönkívüliek. Akiknek még a létezése se bizonyított. Én nem hiszek el mindent, amit olvasok. Jó, ha kételkedik az ember.

2023. okt. 3. 12:47
 78/80 anonim ***** válasza:
54%
Számítottam rá, hogy valaki próbál lehúzni, de azt nem lehet vággyal magyarázni, hogy a visszatérő megmondja, hogy hova esett az injekciós fecskendő a műtét közben, amit a nővér nem talált meg, és a mondottak szerint meg is találják, stb. Lehet feltételezni maximum, hogy hazudik, szóval innetől felesleges erről tovább írni, eldöntheti mindenki, mit hisz. Én már eldöntöttem :)
2023. okt. 3. 16:04
 79/80 anonim ***** válasza:

78-as: Elég szomorú, hogy lehúzásnak hiszed az értelmes, konstruktív vitát. Nincs szándékomban senkit lehúzni. Én se tartom kizártnak a továbbélés lehetőségét. Igazából sokak életét teszi könnyebbé, ha elhiszik, hogy az életük folytatódik. Még akkor is, ha ez csupán valószínűleg illúzió. Sőt, valószínű, hogy sok materialista ember is kicsit reménykedik abban, hogy lesz folytatás. Ha máskor nem, akkor a halála előtt, könnyebb lehet úgy meghalni. Az emberi lét legnagyobb nehézségei közé tartozik, hogy bennünk már tudatosul az elmúlás ténye. Az állatok is igyekeznek ösztönösen kitérni a halál elől, de nincs olyan szintű haláltudatuk, mint nekünk. Lehangoló a gondolat, hogy egyszer nem leszünk többé, ezért találtuk ki a vallásokat is. Egyénfüggő, ki miben hisz.

Amúgy sok beszámolót valóban érdemes kételkedéssel fogadni. Írogatnak emberek gyíkemberekről meg ufókról is, meg nemzetközi összeesküvés-elméletekről és azt is úgy adják elő, mintha igaz lenne. Abban is lehet hinni, de a halálközeli élmények beszámolóit is érdemes kritikus szemmel hallgatni-olvasni.

2023. okt. 3. 17:27
 80/80 anonim ***** válasza:
54%
Épp ez az, hogy nem konstruktív a vita, hiszen a bizonyítékra nem reagáltál, stb. De nem meglepő. Aki érti, érti. Nah, van más dolgom :) Minen jót :)
2023. okt. 3. 18:24
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!