Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Elfogadjátok, hogy halálotok...

Elfogadjátok, hogy halálotok után x idő múlva a lőtéri sánta kutyát sem fogja érdekelni, hogy éltetek valaha?

Figyelt kérdés

Közvetlenül halál után is csak max. a nagyon közeliek fognak emlékezni rád. Senkit nem érdekel ki voltál, vagy hogy milyen életet éltél, hogy néztél ki, mit értél el. Senkit nem fog érdekelni!

Valójában az élet arról szól, hogy tanuljál, majd a társadalom/közösség hasznára válj közben megdobnak egy kis apróval és akkor kussolj, mint egy jó rabszolga. Ha meghalsz, kit érdekel? Jön egy másik, aki betölti azt a pozíciót, akármilyen fontos és rangos pozícióban voltál. Senkit nem érdekelt az életed.

Ez az élet, amiért foggal-körömmel ragaszkodunk. Ez az élet, amiért annyit stresszelünk. Ennyit ér!

Valójában lehetsz akárki, le van szarva, csak válj hasznos tagjává a társadalomnak. Meghaltál? Kit érdekel? Pótolható vagy! 100 éve is voltak nagyon gazdag, nagyon sikeres jól kinéző emberek. Ők most hol vannak, ki emlékszik rájuk? Kinek az életére vannak hatással? Ki sír minden egyes nap értük? Az emberek elvannak a saját kis burkukban. Ez az igazság! Durva.

2023. júl. 17. 22:23
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/80 anonim ***** válasza:
100%
Te el tudod fogadni, hogy lélegzel? Vagy hogy folyadékra van szüksége a szervezetednek az életben maradáshoz? Én ezeket is, igen.
2023. júl. 18. 11:18
 32/80 anonim ***** válasza:
100%
El, mert akkor már engem sem fog érdekelni.
2023. júl. 19. 16:39
 33/80 anonim ***** válasza:
69%
Elfogadom. Petőfi se érdekel már senkit, csak ráerőltetik a suliban a gyerekekre az emlékét. A tanárokat se érdekli és senki mást. Ez az élet rendje. Meg a halálé is. Nekem pl. alig van kapcsolatom emberekkel, mert antiszociális vagyok. Csak a párom és anyám számít, senki más. Tehát ha előbb meghalok, mint ők, akkor csak kb ők fognak megemlékezni rólam. Utána már senki. Meg a szomszédok esetleg pár hétig. Utódot se nemzettem. Bár akinek van, annak is már a dédunokái csak fényképről fogják ismerni és magasról fognak tojni rá ki is volt ő és milyen ember volt, stb. Mint ahogy mi se tudunk már szinte semmit a déd és ük szülőkről.
2023. júl. 20. 09:08
 34/80 anonim ***** válasza:
100%
Egy. Mi van, ha egy Ady Endre vagyok? Ketto. A halal aspektusaibol ez az egyetlen, ami nem erdekel. Az izgat, tenyleg azt se fogom-e tudni, hogy nem tudom, hogy mar nem vagyok.
2023. júl. 20. 13:57
 35/80 A kérdező kommentje:

“Egy. Mi van, ha egy Ady Endre vagyok?“

?

Akkor mi van?

2023. júl. 20. 16:26
 36/80 anonim ***** válasza:
100%
34-es, hogy lennél te Ady Endre?
2023. júl. 20. 22:39
 37/80 anonim ***** válasza:
68%

Sok ember ezért vágyik hírnévre. Akkor jó esetben évtizedekkel vagy évszázadokkal "túléli" a halálát.

Az ember kétszer hal meg. Először, amikor fizikálisan meghal, másodszor, amikor elfelejti mindenki.

Ennek ellenére én el tudom fogadni a mulandóságot. Nehéz beletörődni, mert az ember ösztönösen ragaszkodik a kis egójához. Viszont ez a természet rendje. Ha valaki ezt nehezen emészti meg, hihet valamilyen túlvilág-képzetben. Nem kell vallásosnak lenni feltétlenül, csak esetleg elképzelni, hogy a lélek tovább él.

2023. júl. 20. 22:41
 38/80 anonim ***** válasza:
91%
33-as: Képzeld, engem érdekel Petőfi. A volt párom rajong a költészetéért, sokszor idézte Őt.
2023. júl. 20. 22:41
 39/80 anonim ***** válasza:
100%
37, vagy amikor halála előtt hal meg, a lelke.
2023. júl. 21. 00:25
 40/80 A kérdező kommentje:

“ Sok ember ezért vágyik hírnévre. Akkor jó esetben évtizedekkel vagy évszázadokkal "túléli" a halálát”

Hiába volt hírneve, nem érdekel senkit, mert senkinek az életére nincs közvetlen hatással, mert már meghalt es valaki más már elfoglalta a helyét. Mindenki a saját problémájával van elfoglalva ebben az életben és ezt el kell fogadni. Senkit nem érdekel, senki nem sír minden egyes nap, hogy “jaj szegény Petrovics” , mi történt vele.

Ha visszajönne Szent István király az első reakció az lenne a társadalom részéről hogy takarodjon a gyárba dolgozni és fizesse az adót.

Meghalt Kobe Bryant, 3 napos csoda volt az is, majd szépen ment minden tovább. Milliárd példát fel tudnék sorolni.

2023. júl. 21. 08:19
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!