Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit csinálnátok,ha egy fegyver...

Mit csinálnátok,ha egy fegyveres rabló akarna betörni a házatokba?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy éppen vacsoráztok és arra lesztek figyelmesek, hogy ugatnak a kutyák, autót hallotok, kinéztek az ablakon és megláttok egy férfit fegyverrel, aki éppen a kaputokon készül bemenni, hogy kiraboljon vagy elraboljon titeket.Mit tennétek ebben a helyzetben?Tegyük fel, hogy egyedül vagytok otthon.
2023. júl. 5. 17:31
1 2 3 4 5
 21/43 A kérdező kommentje:
Mondjuk azért ahogy látom a "lövöldözők" közül sokan nem szamoltok a következményekkel.A jogos önvédelemnek is van ám határa és az már nem a beleeresztek egy tárat kategória, mert abban az esetben az ügyész úrhölgy már jogosan teszi fel a kérdést, hogy miért kellett egy tárat beleengedni nem lett volna elég 1 maximum 2 lövés(és lehetőleg az sem fejre)
2023. júl. 6. 21:33
 22/43 anonim ***** válasza:
50%
Illetve azzal, hogy menekülök és elkerülöm a konfrontációt a betörővel, aki erőszakkal behatol az otthonomba, és elviszi az értékeimet, nemcsak azt engedem meg, hogy ellopja az értékeimet, amiért a nehezen megkeresett pénzemmel fizettem, hanem TÖBB életet is veszélybe sodrok azzal, hogy nem szüntetem meg a fenyegetést, amikor az kiküszöbölhető és megvalósítható lenne. A rablókat inkább ösztönözni fogják a nagy számok, amelyeket behúztak, és szeretnének a következő célponthoz lépni. Mi van, ha a következő házban gyerekek vannak, idősek, egy teljes család? Felelős vagyok a fenyegetés megszüntetéséért, ezáltal alábbhagyva a további bűncselekmények elkövetését és a társadalom veszélyeztetését, és ha ezt nem teszem meg, akkor felelős vagyok a rablók meneküléséért.
2023. júl. 6. 21:38
 23/43 anonim ***** válasza:

Sajnos ehhez érteni kéne a terminális ballisztikához, illetve védekező lövöldözés szituációkhoz. Addig lövök, amíg a támadó meg nem áll és be nem fejezi amit csinál. Természetesen csak akkor sütöm el a fegyvert, hogyha veszélyt jelent rám, vagy családtagjaimra. Kissé túloztam a 21:28-as válaszomnál az utolsó mondatban. Természetesen, hogyha el tudom kerülni a fegyver elsütését egy sima felszólítással és állampolgári letartóztatással amíg az illetékes rendvédelem meg nem jelenik akkor azt fogom tenni. De hogyha az ember rámtámad, akkor addig tüzelek amíg a veszély el nem múlik, azaz földre nem esik. Az sok mindentől függ. kalibertől kezdve, hol találom el, hányszor találom el, milyen az ember felépítése, mennyi adrenalin van benne, van-e drogok hatása alatt stb. Egy egész tár után is akár jöhet felém, vagy egy lövéstől összesik. Lövés helyezés-től függ, amit sok gyakorlással és force on force tréninggel lehet elérni.

2023. júl. 6. 21:46
 24/43 A kérdező kommentje:
Állampolgár maximum feltartóztathat és nem le, valamint kíváncsi vagyok, hogy melyik az a kábítószer, amitől még egy tár beleengedése után is tovább támad az illető.
2023. júl. 6. 21:53
 25/43 anonim ***** válasza:

[link]

Egy pár példa. Kérdésedre válaszolva, nem tudom milyen drogok kellenek ahhoz. Azt tudom amit látok és vannak olyan emberek akik ilyen felépítéssel rendelkeznek, és vannak olyan drogok amik ilyen hatással vannak a szervezetre.

2023. júl. 6. 22:14
 26/43 anonim ***** válasza:
Illetve az "egy tár" szubjektív illetve a kaliber is ezt továbbra is kiemelném. Nem mindegy, hogy 9mm, .45ACP, 4.6, 5.7, .50AE, 9x18, 5.56-al találom el az illetőt, és az sem, hogy hol. Eltalálhatom 6x mellkason és jöhet tovább, eltalálhatom egyszer hastájékon és összeeshet.
2023. júl. 6. 22:17
 27/43 A kérdező kommentje:
És teszem fel mit csinálnál akkor ,ha az illető nem akarna fizikálisan bántani, csak a pénzt akarja?Akkor is lelövöd?Teljesen jogosulatlan lenne!
2023. júl. 6. 22:27
 28/43 anonim ***** válasza:

Imént említettem: "Természetesen, hogyha el tudom kerülni a fegyver elsütését egy sima felszólítással és állampolgári feltartóztatással amíg az illetékes rendvédelem meg nem jelenik akkor azt fogom tenni."

Ha fegyver van nála és töbszöri felszólítás után is továbbra pakolja az értékeimet, akkor el fogom bizony sütni a fegyveremet, mert elnézést de nem fogok egyhelyben állni életemet rábízni egy fegyveres betörő mentális stabilitására, amíg pakolja a cuccomat, mintha nem sietne sehova. Ha abbahagyja a tevékenységet és egyhelyben marad, elvesze. a fegyverét és a fentebb említett procedúrához folyamodok.

Hogyha fegyvertelen betörővel van dolgom, aki felszólítás után is folytatja munkásságát, akkor sajnos vagy kézzel mehetek neki, vagy figyelmeztető jelleggel elsütöm a fegyverem. De viszont magyar törvény engem MEGTILT, hogy halálos eszközt alkamazzak ez itt a gebasz. Tehát magyarul nem csinálhatok SEMMIT, csak nézhetem ahogy megfosztanak vagyonomtól és aztán a rendőrség, vagy tesz valamit vagy nem. A magyar törvény LESZARJA a magyar embert ilyen szempontból. Ezért is lenne jó mondjuk USA-ból át venni a Castle Doctrine-t ami kimondja, hogyha idegen ember van a házamban aki akár csak a holmimat is akarja azzal szemben használhatok halálos eszközt, rálőhetek stb.

2023. júl. 6. 23:09
 29/43 anonim ***** válasza:
És itt merül fel a kérdés. Miért van Magyarországon ennyire védve a bűnöző? Amint beteszi a lábát más ember telkére, házába, lakásába illegális tevékenység folytatása érdekében, ami potenciálisan megváloztatja az áldotat életét mentálisan, fizikailag, onnantól kezdve a bűnöző a saját jogait háttérbe helyezve a saját érdekeit helyezi előtérbe más életét figyelmen kívül hagyva, tehát itt kérdezem én, miért nem helyezhetem a saját pénzügyi biztonságomat a bűnöző saját érdekei elé, aki ILLEGÁLIS TEVÉKENYSÉGET FOLYTAT?
2023. júl. 6. 23:15
 30/43 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom én most már 6.éve betörésekből élek, eddig lekopogom soha senki nem vett észre, de nem örülnék,ha pár ezer Ft miatt lelőnének!!!
2023. júl. 7. 09:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!