Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit csinálnátok,ha egy fegyver...

Mit csinálnátok,ha egy fegyveres rabló akarna betörni a házatokba?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy éppen vacsoráztok és arra lesztek figyelmesek, hogy ugatnak a kutyák, autót hallotok, kinéztek az ablakon és megláttok egy férfit fegyverrel, aki éppen a kaputokon készül bemenni, hogy kiraboljon vagy elraboljon titeket.Mit tennétek ebben a helyzetben?Tegyük fel, hogy egyedül vagytok otthon.
2023. júl. 5. 17:31
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:

Korfolyosos tarsashaz lepra szedsrt vedett zsufolt lakas

Szanlombol adna penzt es tavozna

😂

2023. júl. 6. 01:00
 12/43 anonim ***** válasza:
Számszeríjjal hátulról fejbe vagy háton lőném.
2023. júl. 6. 06:51
 13/43 anonim ***** válasza:

7

Ez nagyon gyerekes lenne.

2023. júl. 6. 16:24
 14/43 A kérdező kommentje:
13:Kifejtenéd miért?
2023. júl. 6. 17:09
 15/43 anonim ***** válasza:
35%
Komolyan megkérdezem, mert megöl a kiváncsiság. Miért lett ennyire lepontozva az első kettő válasz?
2023. júl. 6. 18:20
 16/43 A kérdező kommentje:
Mondjuk ezt én se értem.
2023. júl. 6. 20:53
 17/43 anonim ***** válasza:
#15 Gondolom azért, mert ilyen "beleeresztem a tárat" választ csak 12 évesek adnak. Tekintve, hogy átlag felnőttnek nincsen otthon lőfegyvere, vagy ha van azt is köteles elzárva tartani.
2023. júl. 6. 20:57
 18/43 anonim ***** válasza:
38%

17

Gázrevolvert nem egy nagy szám megvenni + hozzá egy G-Shoot 4 Matic gumilövedékest.

2023. júl. 6. 21:05
 19/43 anonim ***** válasza:
#18 Csak a gázrevolver nem a beleeresztem a 9 milliméteres tárát kategória :)
2023. júl. 6. 21:13
 20/43 anonim ***** válasza:
36%

Persze maga a terminológia és mondatalkotás kissé gyerekes, de egyáltalán nem gondolom erőltetettnek a gondolkodásmódot. A fegyverektől való 'félelmet' illetve taszítottságot SEM értem. Szerintem ez a felfogás, hogy "normális" felnőttnek nincs a háztartásában lőfegyver igencsak gyerekes és túl normalizálódott ebben az országban. Mintha a fegyverek magától az ördögtől valóak lennének. Túl sok Hollywood azt tanítja, hogy csak tömegmészárlásokra, gyilkosságokra, rablásokra lehet használni, illetve csak bűnözők kezében mutatják őket ami értelemszerűen egy ilyen előítéletes gondolkodásmódhoz vezet.

Illetve ez a "köteles lenne elzárva lenni" felfogásmód az otthon, feltehetőleg önvédelemre tartott fegyver alapkoncepcióját teszi érvénytelenné és használhatatlanná. Persze ezzel nem azt mondom, hogy különféle lépéseket, például biometrikai pisztoly tok/széf kombinációt, vagy könnyen hozzáférhető, de kisgyerektől távoltartott hely ne legyen kidolgozva. De hogyha otthonvédelemre van egy fegyvered akkor értelemszerűen olyan helyen kéne tárolni, ahol betörés során könnyen hozzá lehet férni és nem kell tekergetni a széf ajtaját, vagy kiskulccsal cseszekedni.

Illetve ha valaki betör a házadba, vagy azért, hogy kiraboljon, vagy azért hogy megerőszakoljon, vagy meggyilkoljon mert egy mentális epizódja van, akkor igenis "jobb ha van de ne keljen használni, minthogy nincs és keljen használni". Illetve, ha a keményen megdolgozott vagyonomért fáj a foga, akkor számítson új lyukakra a testén.

2023. júl. 6. 21:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!