9# na ezaz, ugy latjatok nincs igazam, de pedig ez a valosag ;)
2023. jún. 30. 07:51
22/28 anonim válasza:
1. Bystander effect (járókelő effektus)
2. Aki pl. Bp-n él, annak ez tényleg mindennapos. Amikor először láttam ilyen esetet az 1-es villamoson, borzasztóan nyugtalanított, azóta viszont rájöttem, hogy MINDEN.EGYES.NAP. fekszik egy részeg a földön, úgyhogy tényleg sztoikusak lettek az emberek, ami NAGYON SZOMORÚ.
2023. jún. 30. 08:37
23/28 anonim válasza:
Eliot Aronson - A társas lény, ennek egyik részében elmagyarázza, kifejti, kutatásokkal támasztja alá, példákat mutat.
Kísérletekkel is alátámasztja, ha jól emlékszem.
2023. jún. 30. 08:52
24/28 anonim válasza:
Ismerősöm rokona azután kapott "cukorbeteg vagyok, inzulin a táskámban"-karkötőt, hogy egyszer a nyílt utcán lett rosszul, a cukorbetegekre jellemző acetonos lehelet miatt pedig azt hitték részeg, és csak a sokadik ember hívott neki mentőt.:(
2023. jún. 30. 10:27
25/28 anonim válasza:
Mondjuk engem az is meglepett mikor eü tanfolyamon (jogsi) tanultuk, hogy az eszméletlen emberhez amennyiben lélegzik és ver a szíve, nem kell mentőt hívni, hanem stabil oldalfekvésbe kell helyezni, és ellenőrizgetni, hogy lélegzik-e még. Dehát mondom ők a szakemberek, ők tudják, és abban a hitben voltam hogy akkor ki se jön a mentő ha ilyennel felhívom. Most akkor hol az igazság? 😅 Komolyan kérdezem, hátha egyszer szükségem lesz erre a tudásra ne adj isten.
2023. jún. 30. 11:30
26/28 anonim válasza:
25, Valamit félreértettél. Oldalfekvés, légzésellenőrzés, és közben szólsz valakinek, hogy hívja a mentőt, de a mentőnek már információkkal szolgálsz, hogy újraéleszteni siessen, vagy "csak" rosszulléthez. Más készültségi szint, más sürgősség.
Vizsgán az is a feladat része, hogy hívd a mentőt. Megkapod a feladatot, beteg fekszik a földön. Letérdelsz, vizsgálat, szólsz egy járókelőnek (vizsgabiztosnak), hogy kérem, hívja a mentőket rosszulléthez/újraélesztéshez, majd stabil oldalfekvés vagy újraélesztés feladattól függően.
2023. jún. 30. 13:38
27/28 anonim válasza:
Mert igen, segítettem már részegnek, aki épp csak meg nem vert.
Azt hittem, cukros, mert amúgy jól szituáltnak nézett ki. A lószrt, egy piás fiatal srác, aki majdnem megütött, amikor merészeltem érdeklődni jól van-e.
Na, ezek után senkihez nem megyek oda, ha rosszul van, ha nincs. Bocs, de a saját testi épségem fontosabb.
2023. jún. 30. 14:13
28/28 anonim válasza:
#26 Köszönöm szépen! Hát akkor minket szépen átvágtak... Bár eléggé pénzre menős hangulata volt a dolognak. Komolyan vettem, mindent megtanultam ami csak elhangzott és végig figyeltem. Így mikor a felelőtársam válaszolt az egyik kérdésre, tudtam hogy ugyanazt mondja, amit a tanfolyamon tanultunk. Erre a vizsgáztató lehordta, hogy teljesen rossz amit mond, és meg is buktatták. Elég szomorú, hogy már ebből is a pénzre hajtanak, pedig itt emberéletek, szervek, végtagok, terhes nőnél esetleg magzat megmentése a tét... Márpedig másért szerintem egy szakember nem ad le teljesen rossz anyagot.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!