Mi ez nyomon követem mánia mostanában az én időmben meg semmi????
Veszélyesebb lett a világ pedig. Még a nagymamám idejében a városunkban földutak voltak, anyám fiatal korában kevés autó, mostmeg már alig jutok át a zebrán...
Ott van a közösségi média, ahol már mindent ki lehet nyomozni bárkiről, sokszor azt is tudni pontosan hol van és kivel.
Persze akik már ebben nőnek fel, ők okosabban is használják mint az idősebbek, ezt sokszor elfelejtjük.
Tök átlagos közepes méretű városban élek, biztonságos környéken de több gyilkosság is volt, egy itt a házunk mellett tavaly. Nem félek egyébként, de azért épeszű ember számol mindennel ha a gyerekéről van szó.
Régen a gyereknevelés is teljesen más hozzáállással ment. Akkor normális volt sírni hagyni a gyerekeket, erősödik a tüdeje címszóval, anya meg csinálhatja az ezer más dolgát míg apa heverészik. Még régebben orvosi műtéteket végeztek csecsemőkön fájdalomcsillapítás nélkül mert azt gondolták nem érez fájdalmat csak úgy hobbiból sír.
Sok minden máshogy volt régen, de a világ változik. A szülők manapság sokkal jobban figyelnek a gyerekekre, a lelkükre is, ezzel együtt szerintem szorosabb a kapcsolat is. Emiatt valószínűleg jobban is féltik. Majd kiderül egy 20-30 év múlva hogy milyen felnőttek lesznek belőlük. Az én sírbi hagyott generációm tele van lelki sérültekkel, érzelmi roncsokkal, alkeszokkal.
Nekem még kicsi a fiam, de ha szükségét érzem akkor fogok ilyet igénybe venni. Ha van rá lehetőség és megnyugtat akkor miért ne?
Nekem a kérdésedből kicsit az jön le hogy tégedbánt hogy anyukád őt jobban félti és dédelgeti mint téged annak idején.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!