Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi ez nyomon követem mánia...

Mi ez nyomon követem mánia mostanában az én időmben meg semmi????

Figyelt kérdés
Most vagyok 22 éves én a 2000-ezres évek közepe és 2010 évek elején nőttem fel (2001 es születésű vagyok) és volt hogy akkoriban lehetem csak 7-8 kb és egyedül gyaloghattam le a gyamamahoz , meg ott a környéken kb 400-600 méteres körben (kertvárosi panelok) játszhattam szaldgalhattam stb a közelben lévő falu játszó terére is lehetünk a hugommal (akkor én 7-8 ő kb 5-6 lehetett) most meg az új húgom (2012 es) a kb 200m lévő játszó térre nem engedi el a muter egy nyomkövető óra nélkül. Meg annó volt hogy nyáron este 9 is let lehetünk a játszó téren most meg este 6 kora már hívják is az órán, hogy "gyere fell mert már sötét van" miért fordult ki így a világ az elmúlt kb 15 évben????

2023. jún. 16. 05:54
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
91%

Veszélyesebb lett a világ pedig. Még a nagymamám idejében a városunkban földutak voltak, anyám fiatal korában kevés autó, mostmeg már alig jutok át a zebrán...

Ott van a közösségi média, ahol már mindent ki lehet nyomozni bárkiről, sokszor azt is tudni pontosan hol van és kivel.

Persze akik már ebben nőnek fel, ők okosabban is használják mint az idősebbek, ezt sokszor elfelejtjük.

Tök átlagos közepes méretű városban élek, biztonságos környéken de több gyilkosság is volt, egy itt a házunk mellett tavaly. Nem félek egyébként, de azért épeszű ember számol mindennel ha a gyerekéről van szó.

Régen a gyereknevelés is teljesen más hozzáállással ment. Akkor normális volt sírni hagyni a gyerekeket, erősödik a tüdeje címszóval, anya meg csinálhatja az ezer más dolgát míg apa heverészik. Még régebben orvosi műtéteket végeztek csecsemőkön fájdalomcsillapítás nélkül mert azt gondolták nem érez fájdalmat csak úgy hobbiból sír.

Sok minden máshogy volt régen, de a világ változik. A szülők manapság sokkal jobban figyelnek a gyerekekre, a lelkükre is, ezzel együtt szerintem szorosabb a kapcsolat is. Emiatt valószínűleg jobban is féltik. Majd kiderül egy 20-30 év múlva hogy milyen felnőttek lesznek belőlük. Az én sírbi hagyott generációm tele van lelki sérültekkel, érzelmi roncsokkal, alkeszokkal.

Nekem még kicsi a fiam, de ha szükségét érzem akkor fogok ilyet igénybe venni. Ha van rá lehetőség és megnyugtat akkor miért ne?

Nekem a kérdésedből kicsit az jön le hogy tégedbánt hogy anyukád őt jobban félti és dédelgeti mint téged annak idején.

2023. jún. 16. 08:26
 22/24 A kérdező kommentje:
Nem pont ellenkezőleg a végén meg mindenhová pórázon viszi majd mint a minnions film elején amikor én voltam kicsi nem unatkoztam egészen nap a játszó téren voltam élveztem a friss levegőt most meg szinte megvannak fojtva. Kiabálva szól rá hogy csak a játszó térre méhet és az onnan kb 250m lévő penny market be nem annó én pl volt hogy kaptam 2000 ft ot ha megszokhattunk a húgommal lementünk a közeli sarki boltba és vetünk üdítőt meg néha valami nasolni valot. A közelben építettünk egy bunkert 2 hétig azt csináltuk A kuka mellől be vittünk egy régi asztalt és székeket meg a nagy papa adott egy babzsákot arra olyankor leheeretunk és ittuk a traubi szódat és ettünk a ragcsat. Később ebedkor felmentunk gyorsan megedtuk az ebédet és mentünk vissza játszani volt a barátainkkal bujocskaztunk egy hatalmas területen egy nagy rét borokkal fákkal elviltunk. Most meg pórázon tartja a kisebbik húgom
2023. jún. 16. 08:42
 23/24 anonim ***** válasza:
Fúha.
2023. jún. 16. 09:05
 24/24 anonim ***** válasza:
81%
Hát én ismertem olyan lányt akit így neveltek, egy pár hónapig barátnők voltunk, így végignézhettem hogy a szülei állandóan kényszeresen nyomoznak utána, akkor is szólnia kellett nekik ha bement a boltba a sarkon (16 évesen). Nem is volt egészséges kapcsolatuk, alig várta, hogy végre elköltözhessen otthonról. Hozzáteszem emellett egyetlen fogást sem tudott, egy önvédelmi eszköz sem volt nála soha, ha elkapták volna az utcán ugyanannyi esélye lett volna, mint nekem. Ráadásul ha el akarták volna rabolni, akkor összetörték volna a telefonját, okosóráját, bármi ilyek nyomkövetésre alkalmas eszközt (akik ezt üzletszerűen csinálják nem hülyék), aztán ennyit a nagy védelemről. Max ha megszűnik a nyomkövető jele anyuka tudja jelezni azonnal a rendőrségen, ahol meg fogják mondani neki hogy tök feleslegesen ment be, mert csak X óra után foglalkoznak az eltűntekkel. Szóval ez a nyomkövető nem a gyerek biztonságát szolgálja, ahhoz semmit nem tesz hozzá, semmi másról nem szól mint a kontrollmániáról és a bizalom teljes hiányáról. Ha valaki TÉNYLEG a gyerekét akarja védeni, írássa be önvédelem tanfolyamra és edzésekre, hogy meg tudja védeni magát, vegyen neki erre használatos eszközöket, és amint lehet adjon neki biciklit, majd robogót (kisebb eséllyel rabolják el/támadják meg mint gyalog).
2023. jún. 16. 09:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!