Mi ez a nagy bitcoin mánia itt mostanában? Tényleg létezik ember aki ebbe bele meri rakni a pénzét?
A teszla a keszpen egyenlege kb 10 szazalekat tolta bele. Szted a vilag leggazdagabb embere felrakna azt a ceget a lottora aki vert es verejteket izzadott hogy ne menjen csodbe a ceg?
En mar evek ota fektetek a bitcoinba, sokszorosan tobbet er mint amennyit beletettem. Ezutan is be fogok fektetni, ha utana jarsz megerted hogy a gazdag emberek miert tesznek penzt bele
"Tényleg létezik ember aki ebbe bele meri rakni a pénzét?"
Bocs kérdező, szeretnék feltenni egy kérdést. Tudod mit jelent az a kifejezés, hogy kötelező banki tartalék minimum ?
Nos ezt az értéket a jegybank határozza meg, és azt jelenti, hogy a bankban befizetett pénzed hány százalékát kell a banknak valóban megtartania. Csak tippelj egy és 100 között. Mennyi lehet százalékban? Picit átvertek mert a helyes válasz nulla százalék.
A bankszámládon lévő teljes összeget odaadhatják Pistinek mondjuk áruhitelre, aki vehet is rajta mondjuk egy fotelt. A pénz bekerül a bútor boltos bankjába, de ez a bank sem köteles megtartani és ezt a pénzt is Odaadják Dezsőnek.
Mivel jelenleg nincs kötelező banki tartalék minimum 100 egység pénzből így korlátlan mennyiségű hitel 100 egységes keletkezhet és korlátlan mennyiségű 100 egységnyi számlapénz.
Nos ha nem tudnám, hogy a kérdésed a Bitcoinról szólt, simán ráillene a bankban tartott pénzükre is.
Ez a helyzet ugyan is a számlán lévő pénzünkkel. Úgy hogy amikor én Bitcoint vettem és elfogadva a véleményed a gyakorlatban nem kaptam a pénzemért semmit, akkor valójában én is a semmivel fizettem érte, csak kicseréltük a semminket.
A Bitcoin ugyanúgy egy szám, mint a számládon lévő, viszont van egy olyan tulajdonsága, hogy nem tud egyszerre több helyen lenni. Ugyanaz a 100 egység pénznek hitt semmi, digitális adatt, nem lehet jelen mondjuk 14 000 számlán, hanem csak a te nyilvános kulcsodon. Ebbe pedig nem tudnak beleszólni a jegybankok és a kormányok. Mert egy decentralizált adatbázisban van és nem egy banki adatbázisban.
Évekig a hozzád hasonló emberek tanácsaira hallgattam, mert igazából egyikünk sem tudta, hogy hogyan működik a pénzrendszer. Jó persze lát az ember erről videókat, hogy hitellel teremtik a pénzt, de nem hitem el. Amikor jön egy válság mint a 2008-as na olyankor szoktak kiesni a csontok a szekrényből. Ezért jött létre a Bitcoin, mert az a bizonyos semmi ahogy Te fogalmaztál, végig az egyenlegeden marad, végig csak nálad marad, végig csak Te rendelkezel felette, hogy mikor kinek küldöd. És ugyanúgy a hogy a számládon lévő semmit és adatsort el lehet fogadni úgy, hogy márpedig kérem ez a fizetésem, tessék nekem kenyeret adni, ugyanúgy a Bitcoinban is hiszünk jópáran.
Arra gondolsz, hogy ha a tárcád elvész (akármilyen, nem férsz hozzá, elveszted a kódokat ahova felírtad, stb.), vagy a váltón tartod és oda betörnek és onnan elutalják, és a váltónak nincs biztosítása ami fedezné?
Arról neked kell gondoskodnod, hogy a tárcád, a kódjaid ne vesszenek el és ne tárold váltón. Az árfolyamot meg semmi nem garantálja, egyszer fent, egyszer lent.
Mánia mindig akkor van, amikor valamit már a sajtó is rendszeresen megír és a sajtó mindig akkor írja meg, amikor magas az árfolyam. Neked azt kell figyelni, amikor nem ír róla a sajtó és alacsony az árfolyam, akkor kell vásárolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!