Mi ez nyomon követem mánia mostanában az én időmben meg semmi????
Szerintem pont nem erre vonatkozott a kérdés:)
Képzeld el a mi időnkben meg az volt, hogy akár egy hétre is elmentünk úgy, hogy még telefonálás sem volt, jobb esetben írtunk egy levelet, de sokszor előbb hazaértünk, mit a levél. 12 éves koromban 1 hónapra voltam távol otthonról úgy, hogy egy levelet váltottunk közben. Kemény idők voltak:) Á, dehogy. Simán lehetett így élni. Aki korábban született, mint én az még azt is megtapasztalhatta, hogy akár fél évig sem láthatta a hozzátartozóit, mert pl katona volt. Ilyenkor csak levelezés volt, papír alapon, esetleg telefon. Még én is voltam katona, de mivel pl otthon nem volt telefonunk, csak leveleztünk végig, igaz kb havonta hazaengedtek. Gyerekkoromban rendszeresen sötétben értem haza, annyira nem izgatott senkit ez a dolog, hogy sose kérdezték meg hol voltam, pedig jó viszonyban voltam a családtagjaimmal.
Nem változott a világ, a korábbi szülők is ugyanezt csinálták volna, csak akkor még nem voltak ilyen könnyen elérhető és olcsó eszközök a gyerek nyomonkövetésére.
A fiam telóján is van nyomkövető app, és volt olyan, hogy nem működött, kiírta, hogy nem tudja frissíteni a helyzetet. Nem én vettem észre, a fiam szólt, hogy apa, nem működik az app. Őt is megnyugvással tölti el, ha tudja, hogy bármikor meg tudom nézni, hogy épp merre jár.
Ha ezelőtt is lettek volna ilyen eszközök, valószínűleg sok eltűnési ügy megoldódott volna már rég.
Igen régen a gyerekek már 6 évesen is mehettek egyedul iskolába is játszotérre is stb, ma már meg szinte csak felsőben.
Mert soha nem tudni mikor verik agyon egymást, vagy ki támadja be vagy elüti e egy autó felugyelet nélkül. Teljesen más ma.
Ez nem egy este mindig így van
És 15 éve amikor én voltam annyi lesetalhattam a közel 1 km lévő (2013 elhunyt) nyagyihoz most meg ő a 200m lévő játszó térre alig mehet le anélkül hogy folyamatosan kapcsolatban lenne a mutetral ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!