Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Pénztelen fiatalt "MAJD TE...

Pénztelen fiatalt "MAJD TE TÖBBRE VISZED" -el vigasztalni, nem értik milyen értelmetlen?

Figyelt kérdés

Hasonló témájú kérdésekben arra hogy fiataloknak akik csóró körülmények közt nőnek fel, ugye ez a válasz hogy de majd ő ettől megerősödik és majd mire felnő sokkal többre viheti mint a szülei. És akkor majd valójában meglátja mi volt az értelme a szenvedésnek.

Igen ez így van viheti többre, anyagilag, tudásban, szerezhet sok diplomát de már SOHA többé nem lehet fiatal aki gondtalan, anyagi problémáktól mentes, önfeledt akinek nem kell olyan problémákkal foglalkoznia amivel valójában a felelőtlen szüleinek kellett volna.

35-40 éves korára hiába lesz esetleg sikeres, akkor már nem fiatal a klasszikus értelemben.

Hiába mondják hogy de akkor is be tudja majd pótolni azokat a dolgokat amiket pénz hiányában fiatalon nem tudott mert ez sem igaz.

El tud utazni nyaralni a gyerekeivel, vagy magában, de már nem tud elutazni 19 évesen haverokkal és csajokkal. El tud menni síelni de sosem tud már sítáborba menni a gimis osztállyal.

Be tud fizetni egy fesztiválra 40 évesen is, de már nem tud odamenni gimis kori barátokkal 17 évesen amikor nem volt rá pénze.

2023. jún. 12. 20:31
1 2 3 4
 21/32 NTBS ***** válasza:
81%

A fiatal a jövőjét alapozza meg.

Mert akkor többre jut, mint a szülei, nagyszülei.

2023. jún. 13. 06:18
 22/32 anonim ***** válasza:
100%
Ha minden generációnak a nulláról kell indulnia, nagyon nehezen jut többre mint az ősei.Nem kizárt, de rengeteg ideje és energiája megy el rá.Vagyis az élete. Ezt az örökléssel lehet kiküszöbölni. A legtöbb régi,vagyonos családban örökítik a vagyont, így könnyítik meg a fiatalok életét.
2023. jún. 13. 07:21
 23/32 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem pláne azért értelmetlen, mert a 80-as évek óta pont egyre nehezebb felfele mozogni a társadalmi létrán. A kapitalizmusnak azon fázisába érkeztünk, ahol már nem igaz ez a mantra, hogy meg lehet csinálni az embernek a szerencséjét stb. Erről vannak kimutatások is, hogy az Y-generáció az első generáció a II. VH-s generáció után, amelyik szegényebb, mint az elődje.
2023. jún. 13. 08:09
 24/32 anonim ***** válasza:
30%
23-as, közgazdász vagyok, kérlek levezetnéd ezt az elméletet nekünk? Mert tudtommal ez csak szimplán nem igaz, több metrika szerint megközelítve is tudnálak cáfolni, amellett hogy bizonyos aspektusból (pl housing market) nehéz a fiatalok helyzete.
2023. jún. 13. 10:29
 25/32 anonim ***** válasza:
100%
kérdező, én is csóróként nőttem fel, azóta sikerült a párommal egy középosztálybeli életet teremteni magunknak. Boldog vagyok így. Ha anno a szüleim adnak lakást/autót, akkor valszeg még ma is a szülővárosomban élnék és nem túl kiemelkedő fizuért dolgoznék. Ehhez képest Budapesten élek és pénzügyi területen dolgozom, utóbbi mindig is álmom volt. Valószínűleg más valaki lenne a párom, ha lenne egyáltalán. Úgy érzem, hogy a gyerekkori pénztelenségért most kárpótol az élet, nem mintha, bármivel is tartozna az élet.
2023. jún. 13. 11:10
 26/32 anonim ***** válasza:
25%

Nem voltunk éppen szegények, de három gyerek mellet sokáig nagyon be kellett osztani a pénzt, és a gyerekeink nem élték az osztálytársak egyike-másika által vitt aranyifjú életet. Azok külföldre mentek, tengerparti szállodában laktak, mi túráztunk. De már gimiben , egyetemen megkeresték azt a pluszt a fiúk, ami egy érdekesebb sátrazós külföldi útra kellett, és mentek a barátaikkal.

Mostanra van munkájuk, barátaik, kis lakás, vidéki házacska, használt autó, 27/ 30 / 32 évesen. És igen, az egykori beszólós nagyfiúk meg, még mindig csak kérik a pénzt otthonról, és sose elég...

2023. jún. 13. 11:42
 27/32 A kérdező kommentje:

# 25

köszönöm a hozzászólást. Többen is említették ezt a "ha a szülők adnak lakást/autót" dolgot, de kicsit túlgondoljátok ezt.

Én olyan problémáról beszélek, hogy nem hogy lakást és autót nem tudnak adni mert ez már tényleg hát majdnemhogy luxus szint, hanem csak az az hogy a gimis diák úgy él hogy otthon akár 1-2 évig éppen ki van kapcsolva a gáz meg a villany, és azért kell diákmunkát csinálnia hogy abból ennivalót vegyen magának és a hétköznapi élethez szükséges dolgokat magának megfinanszírozza és/vagy kipótolja.

2023. jún. 13. 11:48
 28/32 anonim ***** válasza:
22%
26-os, így aztán nagyon fontos volt 3 gyerek... :D Ahelyett, hogy egy gyerekre több jutott volna.
2023. jún. 13. 12:01
 29/32 anonim ***** válasza:
0%

Off-topic

24-es, látom bekötötték már nálad a netet, szóval keress rá google-ön, ebből több tanulmány született, sőt könyvet is írtak a témáról. Kérlek nézz utána. Ha jól képzett közgazdász vagy, akkor valószínűleg az angol nyelvű forrásokat is érteni fogod.

Egyébiránt nekem ezzel egy az egyben megegyezik a saját tapasztalatom, a családom (nagyszüleimig) közélosztálybeli volt jelentős ingatlanvagyonnal, míg én már bérből élő zsellér vagyok. A tulajdonszerzés nem az egyetlen aspektus, ami miatt nehéz a fiatalok helyzete.

2023. jún. 13. 13:00
 30/32 anonim ***** válasza:
64%

Annyira bírom ezt a "nem lesz többé fiatal" rinyálást.

Ez simán csak baromság. Egy egyetemista relatív olcsón is tudja élvezni az életet amellett, hogy tanul mint az állat. Egy fiatal dolgozó is ugyanúgy utazhat, jöhet-mehet, élvezheti az életet.

De még ha csak 35-40 évesen áll össze valakinek az élet akkor mi van? Még mindig jobb mintha sohasem.

Legnagyobb probléma azokkal van akik fiatalon is csórók, szarnak is bele mindenbe ezért később is csak céltalan csórók maradnak.

2023. jún. 13. 15:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!