Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Pénztelen fiatalt "MAJD TE...

Pénztelen fiatalt "MAJD TE TÖBBRE VISZED" -el vigasztalni, nem értik milyen értelmetlen?

Figyelt kérdés

Hasonló témájú kérdésekben arra hogy fiataloknak akik csóró körülmények közt nőnek fel, ugye ez a válasz hogy de majd ő ettől megerősödik és majd mire felnő sokkal többre viheti mint a szülei. És akkor majd valójában meglátja mi volt az értelme a szenvedésnek.

Igen ez így van viheti többre, anyagilag, tudásban, szerezhet sok diplomát de már SOHA többé nem lehet fiatal aki gondtalan, anyagi problémáktól mentes, önfeledt akinek nem kell olyan problémákkal foglalkoznia amivel valójában a felelőtlen szüleinek kellett volna.

35-40 éves korára hiába lesz esetleg sikeres, akkor már nem fiatal a klasszikus értelemben.

Hiába mondják hogy de akkor is be tudja majd pótolni azokat a dolgokat amiket pénz hiányában fiatalon nem tudott mert ez sem igaz.

El tud utazni nyaralni a gyerekeivel, vagy magában, de már nem tud elutazni 19 évesen haverokkal és csajokkal. El tud menni síelni de sosem tud már sítáborba menni a gimis osztállyal.

Be tud fizetni egy fesztiválra 40 évesen is, de már nem tud odamenni gimis kori barátokkal 17 évesen amikor nem volt rá pénze.

2023. jún. 12. 20:31
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
83%
Igen, mert az élet értelme, a legfontosabb egy ember életében, hogy önfeledten szórakozhasson 19 évesen a haverjaival. Atyaég...
2023. jún. 12. 20:38
 2/32 A kérdező kommentje:

# 1

fiatalkorban önfeledten illene élni az életét

2023. jún. 12. 20:39
 3/32 anonim ***** válasza:
91%

Kérdező, igazad van, de most ha jól értem, te a szüleidet okozod a gyenge anyagi helyzeted miatt. Okolhatod őket oké, de semmin nem tudsz változtatni jelenleg. Abba gondolj bele, hogy statisztikailag mennyi gyerek nő még fel így vagy rosszabb körülmények között a világon. Nagyon kevés az igazán jómódú vagy gazdag ember a világban, szóval ez törvényszerűség.

Annyit tudsz tenni, hogy megpróbálsz kitörni ebből. A világ nem egy egyenlő, igazságos hely, de megvan az esélyed fejlődni, ennyit tudsz tenni.

2023. jún. 12. 20:42
 4/32 A kérdező kommentje:

# 1

hát szerintem nem normális hogy tizenéves gyerekek azért dolgozzanak mert otthon még enni sem tudnak rendesen. Egy gimis gyereknek nem ezzel kell foglalkoznia.

2023. jún. 12. 20:42
 5/32 A kérdező kommentje:

# 3

nem én, hanem olyan gyerekek akiket ilyen helyzetben látok

2023. jún. 12. 20:43
 6/32 anonim ***** válasza:
100%
Ha leírnád konkrétan a helyzetedet, akkor jobban tudnánk véleményt is mondani.
2023. jún. 12. 20:43
 7/32 anonim ***** válasza:
100%

Alapvetően én is egy hibának látom, hogy ha valaki még magát is alig tudja tisztességes életszínvonalon eltartani, akkor még minek vállal gyereket emellé? Felelőtlenség. De sajnos ez a trend a világban, hogy minnél gazdagabb valaki, annál kevesebb gyereket vállal, vagy nem vállal egyáltalán. A szegények meg vállalnak többet is, de minek.

Nyilván sokszor a státusz, anyagi helyzet összefüggésben van az értelmi szinttel is. A csóró 5 gyerekes apuka-anyuka nyilván nem fogja fel a következményeit annak, hogy a semmibe szüli a porontyokat a világba.

2023. jún. 12. 20:45
 8/32 anonim ***** válasza:
55%
Valaki nagyon nagyon örjöng a háttérben, és kínjában már nem tud mit kitalálni:D Kezeltesd magad troll néni.
2023. jún. 12. 20:51
 9/32 anonim ***** válasza:
68%
Örülj neki, hogy most születtél és nem a világháborúk előtt. És ide, nem mondjuk Dél-Szudánba. Így is az emberek néhány százaléka közé tartozol, akik emberi módon tudnak élni. Másrészt, sokkal többre fogod értékelni amit magad érsz el, mintha az öledbe hullana. Azt nevezed szenvedésnek, hogy nem tudsz elutazni a haverokkal meg csajokkal, nézz körül a világban előbb.
2023. jún. 12. 20:59
 10/32 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy összetett téma. Én húszas éveim végén járok, szegény családból származom.

Hülye kifejezés, de mi "első generációs" szegények voltunk. Mindkét nagyszülő teljesen jó körülmények közt élt, vezető munkakörben még 90 előttről. Aztán apám valahogy nem volt soha a munka hőse, így mi szegények voltunk. Lényeg a lényeg, egyetemet végeztem, van jó munkahelyem, nemrég vettem (persze jórészt hitelre) egy kis lakást is. De: szerintem kamu ez a "ami nem öl meg megerősít" duma. Én annyira őszintén szerettem volna beülni többször barátaimmal gimi után valahova vagy elmenni a sítáborba, de megkérdezni sem volt pofám... vagy például megkapni a jogosítványt 18 évesen. Persze van sok szegény az országban, de attól még ezt le lehet írni.

A másik: engem nem tanított meg bánni a pénzzel a szegénység, sőt. Csomó hulyeséget veszek, vagy olyan dolgokat, amiket sosem kaptam meg vagy csak nagyon ritkán. Szóval én együtt érzek veled, de ezzel már nem tudsz mit kezdeni.

2023. jún. 12. 21:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!