Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Pénztelen fiatalt "MAJD TE...

Pénztelen fiatalt "MAJD TE TÖBBRE VISZED" -el vigasztalni, nem értik milyen értelmetlen?

Figyelt kérdés

Hasonló témájú kérdésekben arra hogy fiataloknak akik csóró körülmények közt nőnek fel, ugye ez a válasz hogy de majd ő ettől megerősödik és majd mire felnő sokkal többre viheti mint a szülei. És akkor majd valójában meglátja mi volt az értelme a szenvedésnek.

Igen ez így van viheti többre, anyagilag, tudásban, szerezhet sok diplomát de már SOHA többé nem lehet fiatal aki gondtalan, anyagi problémáktól mentes, önfeledt akinek nem kell olyan problémákkal foglalkoznia amivel valójában a felelőtlen szüleinek kellett volna.

35-40 éves korára hiába lesz esetleg sikeres, akkor már nem fiatal a klasszikus értelemben.

Hiába mondják hogy de akkor is be tudja majd pótolni azokat a dolgokat amiket pénz hiányában fiatalon nem tudott mert ez sem igaz.

El tud utazni nyaralni a gyerekeivel, vagy magában, de már nem tud elutazni 19 évesen haverokkal és csajokkal. El tud menni síelni de sosem tud már sítáborba menni a gimis osztállyal.

Be tud fizetni egy fesztiválra 40 évesen is, de már nem tud odamenni gimis kori barátokkal 17 évesen amikor nem volt rá pénze.

2023. jún. 12. 20:31
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
44%

"fiatalkorban önfeledten illene élni az életét"

Az "önfeledten" és az "illene" kifejezések meglehetősen kizárják egymást, és ez a szöveg nagyon fura egy elvileg 17-19 éves szájából...

Most komolyan, te nem azért akarnál önfeledten szórakozni, mert az esne jól, hanem mert szerinted így illik?

2023. jún. 12. 21:07
 12/32 anonim ***** válasza:
65%
Illetve számos olyan vonást hozol magaddal, amivel sosem leszel 100 százalékig szalonképes egy középosztálybeli társaságban. Pl hiába lesz pénzed, azzal jönni fog az esetek nagy részében a hivalkodás is, ami pedig rosszallást fog kiáltani, esetleg nevetség tárgyává válik az ember.
2023. jún. 12. 21:08
 13/32 anonim ***** válasza:
76%

Nem is akarok 40 évesen a 17 éves gimis osztállyal bárhova is menni. Gyűlölt osztály volt, utáltam bejárni. 20onéves koromra se vágyok vissza.

Családom éri a legtöbbet, meg hogy nem éhezünk és hogy az én gyerekem még többre fogja vinni.

2023. jún. 12. 21:22
 14/32 anonim ***** válasza:
80%
Értem, mire gondolsz és sajnos igazad van. Nincs mit tenni, ezek az élmények számodra a pénz hiánya miatt elvesztek. Magamra ismerek a leírásodból. Még az osztálykirándulásra se volt pénz, többek között arról is lemaradtam. Én abban éltem ki magam, hogy a gyerekeimnek teremtettem meg azt az életet, ami nekem nem jött össze fiatalon.17 évesen jogsit, kocsit, 20 évesen lakást kaptak, havi fix összeggel támogatom őket, amíg élek.Jó látni, hogy utaznak,élvezik az életet, azt tesznek, amit szeretnének, boldogan élnek. Legalább szemlélőként részese vagyok ennek az életnek. Hát ez van.
2023. jún. 12. 21:43
 15/32 anonim ***** válasza:
75%

Miért hiszed azt, hogy mindenhez pénz kell?

Mi is csórók voltunk. Ennek ellenére rendesen kiéltem a tinikorom. Minden nap estig lógtunk valakinél, beszélgettünk, minden este megváltottuk a világot. Hétvégén tábortüzet rajtunk valaki kertjében, szalonnát sütöttünk, ittuk apáink bűnrossz savanyú borát, zenét hallgatunk a százéves kazettás magnón, és táncoltunk.

Csináltuk a sok hülyeséget, az a csoda, hogy a szüleink nem őszültek meg teljesen. Volt, hogy Pestig lógtunk a vonaton, ott vihogtunk hátán egy wc-ben. Vagy elmentünk a tóra este fürdeni, persze pucéran. Nyáron összeszedtünk pár sátrat, aztán elmentünk a pecatóhoz vadkempingezni, vagy kint az erdőben pár napig.

Természetesen volt ott szerelem meg szex is bőven, elvégre ezért fiatal az ember.

Ma meg itt ez a búvalbacott generáció, akik online élnek meg ismerkednek, és egyfolytában sírnak, hogy nem gazdagok. Olyan elvárásokkal, amit talán a leggazdagabb 1% tud megadni a gyerekeinek. Egy olyan világban, mikor a szülők arányaiban sokkal kevesebbet keresnek, mint a nagyszüleink.

Amikor el kell menni dolgozni, akkor a havi 250 ezer a lófax, sose lesz saját lakása, kocsi, meg kajára is alig jut. De az anyja, aki ugyanúgy 250-et keres, egyedül tartja el a családot évek óta, az ugyanebből a pénzből biztosítson olyan luxus életet, mint a celebeké az instán. Mert különben minek szülte, és minden xar.

Az a probléma, hogy ti már egy gyenge, tehetetlen és lusta nemzedék vagytok, akinek minden készen kell. Ezt használja ki a politika, a főnököd, a reklámok, a csalók, a lehúzós haverok, meg úgy nagyjából mindenki. Arra szórjátok a pénzetek, hogy gazdagnak tűnjetek. Egyszer használatos, hulladék divatcikekkre.

Nem hiszem, hogy ti többre viszitek, vagy hogy erősebbek lesztek. Mitől? Hogy nincs luxuskocsid, amivel luxusnyaraláson villogsz a luxusnőddel? Ne röhögtess! Ezerszer jobban él az átlagos fiatal, mint 20-30 évvel ezelőtt.

2023. jún. 12. 21:48
 16/32 anonim ***** válasza:
76%

Abban igazad van, hogy a fiatalkorodat már nem kapod vissza.

Viszont nem hiszem, hogy az kellene legyen a minta, hogy a fiatalkorú gyerek hetek alatt százezreket, akár milliókat szórjon el a szülei pénzéből "elmenyekre". Persze, egy-egy alkalom életre szóló élmény lehet, de nem normális ezeket (plusz kocsit, lakást stb) alapnak venni.

2023. jún. 12. 21:56
 17/32 anonim ***** válasza:
52%
Saját éelte, ő dönti el hogy éli.
2023. jún. 12. 22:05
 18/32 anonim ***** válasza:
37%
Szerintem meg az lenne a normális, ha fiatalon lenne annyi pénze, hogy gondtalanul azt tehessen, amit csak szeretne. Utazni is fiatalon érdemes. Akkor van benne igazi kalandvágy, nyitottság. Idősebben már lehet, hogy pénze jobban lenne rá, de fáradtabb, rigolyásabb,nincs is már annyi kedve kimozdulni a komfortzónájából. Nyilván az is klasszabb, ha a fiatalsága nem a kuporgatással telik, hanem van saját lakása, így biztonságos háttere.Nyugodtabb az élet, ha anyagi stabilitás vesz körül,na, ez az igazság. És igen, ez lenne az ideális, a normális, kár, hogy csak keveseknek adatik meg.
2023. jún. 12. 22:15
 19/32 anonim ***** válasza:
75%
Kedves kérdező, a pénz fontos része az életnek, de a másik véglet sem feltétlen jobb bizonyos szempontból. Nekem a rendszerváltás után volt szerencsém Budán felnőni, panorámás kertesházban, medencével, jacuzzival. Apukámnak az autójában hordozható mobiltelefon volt, aminek akkor csodájára jártak, nyáron pedig cabrioval szeltük az utakat, egzotikus helyekre jártunk nyaralni, amit akkoriban nem sokan engedhettek meg maguknak. Bár amúgy szinte sosem találkoztunk, mert folyton üzleti úton volt, inkább a nagyszüleimmel és a bejárónővel töltöttem az időm nagy részét. A szüleim folyamatosan veszekedtek. Magániskolába jártam, egy csomó hasonszőrű, "nagyon fontos ember" csemetéjével, akik a WC-ben kokainoztak. Egészen addig, amíg apukámat le nem csukták és mindent zár alá vettek. Utána a fiatalságom hátralevő részét egy teljesen átlag magyar színvonalon éltem le és most is inkább középosztály aljának mondanám magam, lévén hogy gyógytornász lettem. És egyáltalán nem hiányzik az a közeg, amiben felnőttem. Szerintem sokaknak volt sokkal boldogabb gyerekkoruk, akik "pénztelen" családban nőttek fel.
2023. jún. 12. 22:26
 20/32 anonim ***** válasza:
71%

Miért hiszed azt, hogy neked járt volna ez az élet? Miért hiszed, hogy bárki, csajok akartak menni volna veled bárhova is?

Tényleg furák manapság a kicsik, azt hiszik, az a norma, amit instán látnak, de az a kivétel.

2023. jún. 13. 01:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!