Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Van vészhelyzeti hátizsákod?...

Van vészhelyzeti hátizsákod? Ha igen mi van benne?

Figyelt kérdés

2023. febr. 7. 20:15
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
81%

40.

De itt te voltál a buta, mert indulás előtt nem szereztél vizet. ÉN, mondom ÉN, ha most reálisan számolom, innen a legközelebbi pályaudvarra menet, olyan 4 helyen tudnék vizet venni/csapolni. Igen, ez városi környezet.

2023. febr. 8. 19:44
 42/48 anonim ***** válasza:
91%

Jópár évvel ezelőtt, kora őszi meleg időben,szolgálati alapkiképzésesen 35 km-t kellett futni teljes menetfelszerelésben, gépkarabéllyal, mellényben, málhával + mindenféle feladattal tarkítva, lövészteknő ásással, embercipeléssel stb stb.

Már első 5 kilométeren valaki megitta a feliratozott, személyre színezett butykosomból az összes vizet.

65 kilós lányként nagyon kellemessé tette így a "túrát".

Én is azt hittem az utolsó kilométereken, hogy ott pusztulok el. Laktanyán kiittam a csapot.

2023. febr. 8. 19:49
 43/48 anonim ***** válasza:
78%
42. Amatőr! Ha van karabélyod...van BŐŐVVENNNN vized! >:)
2023. febr. 8. 19:52
 44/48 anonim ***** válasza:
100%
Hát legszívesebben le is lőttem volna ott helyben......
2023. febr. 8. 19:57
 45/48 anonim ***** válasza:
100%
Szintén városi környezet (konkrétan Budapest), ha elmegyek futni, és nem viszek pénzt/kártyát, akkor csattogó száraz szájjal megyek haza. Minden közkutat téliesítettek, nyilván tudnék szerezni vizet a pályaudvarok/plázát automatáinak ellátórendszeréből, de szerintem mire felfognám/elhinném, mi történne, már nem lenne ott az automata.
2023. febr. 8. 20:02
 46/48 anonim ***** válasza:
100%

#41 Nem voltam buta, mert vittem vizet. Szimplán csak rosszul mértem fel a folyadékfogyasztást.

1,5 liter folyadékkal lement az első 20 km. Itt elértem egy települést, ahol újra töltöttem mindent és még vettem is mellé folyadékot.

Konkrétan 2 literrel indultam neki a fennmaradó 30 km-nek. Viszont annyira megerőltető volt a terep, meleg, párás volt a levegő, hogy 10 km alatt benyakaltam 2 liternyi folyadékot. Egyszerűen kellett ennyi.

Viszont így beszoptam és a maradék 20 km-re nem maradt semmi. Ezért is rövidítettem.

Most nyilván tök jó, hogy egy adott helyen, városban, településen te tudsz vizet vételezni 100 helyen, ha a szállítási kapacitásaid limitáltak és utána nem tudod mikor lesz legközelebb lehetőséged rá.

2023. febr. 8. 20:23
 47/48 anonim ***** válasza:
100%
#45 Érdekes ez a közkutas dolog is. Budapesten például belsőbb kerületekben nem is nagyon találni. Vidéken is vannak helyek, ahol falvakon keresztül nincsen vízvételi lehetőség. Máshol meg egymást érik a közkutak, források. Nyilván cserébe az üzletek aránya fordított.
2023. febr. 8. 20:29
 48/48 anonim ***** válasza:
100%

Milyen kiképzés, ahol a "szopókavicsot" nem oktatták?

Régi arab trükk. Kis, sima kavics a szádba, és szopogatod. Nyál termelődik, és a nedve száj segít az agyadnak elhinni, hogy van folyadékod.

2023. febr. 8. 20:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!