Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Van vészhelyzeti hátizsákod?...

Van vészhelyzeti hátizsákod? Ha igen mi van benne?

Figyelt kérdés

2023. febr. 7. 20:15
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
100%
24# 24 es vagyok, első baba, de ha lesz (remèlem igen) akkor èszben tartom....
2023. febr. 8. 17:07
 32/48 anonim ***** válasza:
100%
Még az egyik volt lakótársam jutott eszembe, akinek mindig kellett, hogy legyen otthon két gyűjtő 2 literes mentes ásványvíz. Nem itta meg, csapvizet ivott általában, de annak ott kellett lennie (azt nem tudom, konzervei voltak-e, külön kezeltük a kaját, de gondolom, igen). Hülyének néztem, aztán, mikor láttam, milyen pánikvásárlásba fogtak az emberek 2020 elején, és volt olyan, hogy nekem nem jutott már sok minden, és nem tudtam normális vacsorát enni, csak rizst zöldségekkel, meg mikor egyszer csőtörés miatt elzárták a vizet a lakásomban két napra, és nem tudtam fürdeni (a kondi is zárva volt covid miatt), inni is csak úgy, hogy ki kellett mennem vizet venni, akkor átgondoltam, hogy lehet, nem kattant volt, csak előrelátó.
2023. febr. 8. 17:42
 33/48 anonim ***** válasza:
100%
30. Én írtam a konzerv és MRE kaját! Vizet nem, mert nehéz, ráadásul víz közben is megszerezhető, ezért írtam a 2 üres kulacsot, és a pénzt is, amivel az automatából is lehet kaját és folyadékot szerezni. Nagy balhé esetén meg az automata ad akkor is, ha egy térkövet dobsz bele. >:)
2023. febr. 8. 17:53
 34/48 anonim ***** válasza:
100%
Azért kaja nélkül tovább bírom, mint víz nélkül...
2023. febr. 8. 18:27
 35/48 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy érdekes a 30-as felvetése és az is amiket írnak.

Engem az gondolkodtat el ilyenkor, hogy végül is mi ellen kell készülni?

Hiszen 30-as azt mondja, pakoljunk vizet. Más azt mondja, víz van útközben.

Mindenki úgy van vele, hogy víz az van. Közben meg keltem már arra, hogy csőtörés miatt nincsen, ott ültem hosszú hétvégén, minden zárva, se fürdés se ivás. Aztán felnőttként rájöttem hogy a benzinkutak nyitva vannak :D

De ilyen a balta, kés, harci eszközök is. Mi ellen készül az ember?

Én például sokat túrázom, megmondom őszintén elgondolkodtam azon, hogy ha országokon át menekülnék, akkor simán csak túrázónak adnám ki magam, megnézném a túrautakat, csinálnék útvonal tervet amit épp követek. Megállítanak és előkerül a vipera akkor nyilván nem lesznek barátságosak :D

2023. febr. 8. 19:02
 36/48 anonim ***** válasza:
81%

35.

"De ilyen a balta, kés, harci eszközök is. Mi ellen készül az ember?

Én például sokat túrázom, megmondom őszintén elgondolkodtam azon, hogy ha országokon át menekülnék, akkor simán csak túrázónak adnám ki magam, megnézném a túrautakat, csinálnék útvonal tervet amit épp követek."

Túrázol, és nem érted minek a kés meg a balta??? Segítek: tűzrakás, menedék építés, túrabot faragás,... De igen, ember ellen is, ha más menekülő akarja a kajád, gyereked, nemi szerved, táskádat,... Vagy betörni egy útba eső vadászlak vagy présház ajtaját.

Vagy csak azért, hogy kijuss a terepre, mert lehet, hogy valaki már a parkolóban "elkéri" a kocsikulcsod, vagy szó szerint harcolnod kell az utolsó helyért a városból a határra tartó buszon, ha jön az Ukrán sereg.

2023. febr. 8. 19:09
 37/48 anonim ***** válasza:
100%

Vagy érdekes ez az adatmentés is.

Én pont azért tartok mindent online (is), mert ott elérhető. Több tárhelyen. Aztán ha lelövik a netet, akkor nyilván cseszhetem. Van persze biztonsági mentés pendive-ra, meg egy külső merevlemezre. De az is bármikor bekrepálhat, elpusztulhat, vagy csak elhagyom.

Vagy a víz témára visszatérve, legjobb ha minden kajából van otthon valami, legalább amivel el lehet lenni 1-2 napig. Volt, hogy lesérültem, otthon döglöttem és azt hittem beszarok amikor le kellett menjek a pizzáért, mert nem hozták fel.

Vagy valaki azt mondja, az automata ad inni, csak bedobod térkővel. Ez jól hangzik, csak nyilván ha ide fajul a helyzet, akkor nem én leszek az első akinek ez az ötlete, és mire oda jutok, már üres lesz a kassza :D

2023. febr. 8. 19:10
 38/48 anonim ***** válasza:
78%

37.

"Vagy valaki azt mondja, az automata ad inni, csak bedobod térkővel. Ez jól hangzik, csak nyilván ha ide fajul a helyzet, akkor nem én leszek az első akinek ez az ötlete, és mire oda jutok, már üres lesz a kassza :D"

Akkor a kávéautómata elfordít, és mögötte ott az ivóvíz cső.

Vagy a parkban a locsoló. Vagy a bolt fagyasztójában a jégréteg. Befőtt és savanyúságlé is akad, mert az üveges/törékeny dolgokat nem viszik első körben.

Városi környezetben, vizet/üdítőt találsz.

2023. febr. 8. 19:19
 39/48 anonim ***** válasza:
100%

#36 Köszönöm, hogy segítesz, nem kell.

Azzal egyetértek, hogy egy kisebb kés hasznos egy többnapos túrán. Balta nem feltétlenül kell, túrabotot meg nem faragjuk, hanem veszünk összecsukhatót, sokkal kompaktabb és adott esetben védekezésre is jó kutyák, kisebb vadállatok ellen.

Pontosítanék, nem kés van nálam, csak egy kisebb svájci bicska szerű zsebkés. De azért nem ugyanaz mint a vadásztőr meg vipera.

És ezért is az elmélkedés, hogy most mi ellen kell készülni? Arra, hogy hirtelen le kell lépni feltűnés nélkül, vagy arra, hogy a nemi szervemre pályázó hordákkal kell harcolni az életemért?

Zombitámadás? Apokalipszis? Vagy csak simán keres a rendőrség, és el kell tűnjek?

Nem ugyanaz, ezért is nehéz a felkészülés.

2023. febr. 8. 19:24
 40/48 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy ha már víz, ez most hülyén hangzik, de rendesen be lehet ezzel is szopni.

Túráztam már úgy 40 fokban 15-20 km-t hogy nem volt egy csepp vizem sem. Előtte meg mentem 30-at, szóval teljesen ki voltam merülve, a közelben nem volt semmi vízforrás. Szó szerint azt hittem meg fogok dögleni. Próbáltam is rövidíteni, végül autópálya melletti kúton kötöttem ki, ahol vettem mindent is és letoltam vagy 3 liter folyadékot egy szuszra.

Kegyetlen élmény volt.

Vagy például hiába van útközben forrás, ha egy barom voltam, és nem vittem magammal flakont amit megtölthetek. Oké, hogy ott helyben tele iszod magad, de szar dolog ha csak sok kilométeremként tudsz inni :D

Néha apróságokon múlnak a dolgok. Volt már olyan, hogy túráztam településen azt hittem lesz bolt meg habzsi-dőzsi. Kiderült hogy zárva van felújítás miatt. Előttem volt két túrázó hallottam azt beszélik, hogy van egy forrás az út mentén.

Én biztos ami biztos becsengettem egy házhoz, kértem csapvizet, tele töltötték a flakonokat, egyet direkt az előttem haladóknak tettem félre. A forrásnál utolértem a túrázókat, deka víz nem jött onnan.

Ők meg mondták, hogy "valahogy" kibírják a maradék 15 km-t. Átadtam nekik a vizet, hát szerintem az megmentette a napjukat, le is szopták volna magukat, ha szomjasan kell menni 3-4 órát.

És ez csak a víz :D

2023. febr. 8. 19:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!