Van vészhelyzeti hátizsákod? Ha igen mi van benne?
Nincs.
Viszont össze van állítva az, amit azonnal magammal vinnék, ha ég a ház, vagy ilyesmi. Fotók vannak a dobozban, emlékek, egy fülbevaló amit nagymamámtól kaptam, az irataim nyilván (útlevél, születési anyakönyvi kivonat), pár régi naplóm, azok, amiket tényleg vinnék magammal, ha beütne a szar, a legfontosabb dolgaim.
Van.
Katonai gyakorló.
Tisztálkodási kellékek.
Pizsoma.
Fehérnemű - egy hétre.
Zokni - egy hétre.
Poló - egy hétre.
Tölthető power bank - 20000 mAh
Töltő.
Napi egyszeri meleg étkezésre konzerv - egy hétre.
Kiegészítő, tartós hideg élelmiszerek - pár alkalomra.
Két váltás utcai ruházat.
Polár pulóver.
Tölthető, kombinálható camping lámpa.
Elektromos elosztó hosszabítóval, - ha osztozni kellene egy áramforráson, akkor minél kevesebben szívjanak.
Tartalék szemüveg - olvasó és céllövő.
Sapka.
Maszk - 10 db.
Kézfertőtlenítő.
Felcsévélhető turista alvó betét.
-Még a Covid eldurvulásakor készítettem össze és ott figyel a szekrényben.
Egy 110 literes brit katonai málha van megdurrantva ezekkel.
Alig bírtam betuszkolni a szekrényembe! :D
24, 5 éves voltam, mikor anyukám az öcséimmel volt terhes (tudta, hogy ikreket vár). Nála ugyanez megvolt, illetve el lett nekem mondva minden nap kb., hogy ha anya és apa feszültek, és elmennek otthonról, akkor én vegyem elő a kis kék micimackós utazótáskámat (szerettem azt a táskát, mindig abba pakoltak nekem össze, mikor mamámnál aludtam), abban benne van minden, amire szükség lehet, és azzal menjek át a szomszédba Kati nénihez.
Anyukámnál éjszaka random beindult a dolog. Apám próbált felkelteni, de nem reagáltam, nagyon mélyen alszok, és nem volt sok idejük, a kórház meg messze volt, szóval inkább bevitte. Reggel arra lébredtem, hogy egyedül vagyok a lakásban. Ettem gyümölcsöket, mert mindig éhesen ébredtem, majd átmentem Kati nénihez a kis kék táskámmal. Apám már délben odatelefonált (haza is telefonált többször, de az alsó szinten volt az egy szem vezetékes telefon, nem hallottam), hogy megkérdezze, ott vagyok-e, vagy mi van velem, és este már otthon aludtunk - ennek ellenére nekem öt váltás alsónemű meg zokni volt becsomagolva a táskámba, meg tisztálkodószerek, sőt, még nassolnivaló meg színező is.
Ezt csak azért írtam le, mert nekem ugyan nincsenek gyerekeim, de érdemes őket is felkészíteni akármilyen vészhelyzetre, akkor is, ha kicsik. Nekem pl. megtanították az összes segélyhívót, amint ismertem a számokat 1-10-ig, ami tök hasznos volt, mikor egyszer a padláson játszottam, és észrevettem, hogy ég az egyik ház a faluban. A szüleim nem hittek nekem, de egyedül is fel tudtam hívni a tűzoltókat, és így nem égett le az egész ház, csak a tetőszerkezet, illetve egyszer hívtam mentőt a nagymamámhoz, aki cukoorbeteg volt, és rosszul lett.
27. Ugyan nem a 23. vagyok, de...
Katonai gyakorló = katonai ruha. Céllövő szemüveg = Nekem ami van picit nagyít, és sárga lencsés repeszálló védőszemüveg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!