Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Van annak értelme, hogy...

Van annak értelme, hogy cigányként tanulok, ebben az országban?

Figyelt kérdés
A Pénzügyi-Számviteli ügyintéző végzettségem megvan, de még megszeretném szerezni a mérlegképes könyvelőit, de az a szomorú, hogy az előbb említett végzettségemmel nem tudok elhelyezkedni.

2023. jan. 12. 04:40
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
32%
Az építőiparban rengeteg a cigány vállalkozó, akiknek könyvelhetsz. Őket biztosan nem zavarja a származásod. Akiket meg zavar, szégyelljék magukat!
2023. jan. 12. 08:57
 22/43 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk is c. könyvelőnk volt. Imádták az ügyfelek, szuperjó könyvelő volt és nagyon kedves. Már megszűnt a cégünk azért beszélek múlt időben.

Munkahelyen is látok kisebbségieket irodában dolgozom. Senkit nem érdekel a bőrszíne, ha normális, normálisan viselkedik, öltözik és tudja és ellatja a munkáját. Ha nem találsz allast, ne csak a bőrszíned mögé takarózzál, mert más oka van jó eséllyel. Pl hogy nincs tapasztalatod. Tapasztalat nélkül meg bőrszíntől függetlenül tök nehéz állást kapni. Ez mindenkire érvényes. Jobb mindenkinek de főleg neked, ha leveted az álďozatszerepet.

2023. jan. 12. 08:59
 23/43 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Sajnos jelenleg egy gyárban dolgozok, illetve eddig, csak ilyen jellegű munkáim voltak, de remélem, hogy egyszer jobb lesz...
2023. jan. 12. 09:32
 24/43 anonim ***** válasza:
79%

Mindenképp tanulj, haladj előre. Próbálkozz és sikeres leszel. Ne add fel. Hidd el mindenkinek nehéz. Nekem is nehéz volt pályakezdő magyarként. Sőt ha most váltanék karriert, megint nehéz lenne.

Mindenki mondja, hogy a miniszterelnökünk is félig kisebbségi. Ha eddig a pozícióig el tudott jutni, azt hiszem, nincs lehetetlen.

2023. jan. 12. 09:38
 25/43 anonim ***** válasza:
81%
Van, és volt egy ilyen osztálytársam is egyetemen, de sajnos itt nem tudott emiatt érvényesülni, kiment külföldre dolgozni.
2023. jan. 12. 10:53
 26/43 anonim ***** válasza:
100%
Igen, van! Azoktól az emberektől soha nem sajnáltam a sikert, akik keményen megdolgoztak az összes sikerükért! Azt kívánom, hogy sikeresen végezd el a tanulmányaidat és találj magadnak emberhez méltó, igényeidet kielégítő jövedelmű munkát!
2023. jan. 12. 12:26
 27/43 anonim ***** válasza:
100%
Ha csinálod, nem adod fel,akkor mész előre és egy idő után célba fogsz érni legyen az bármi.
2023. jan. 12. 20:07
 28/43 anonim ***** válasza:
Gondolom, vh van ellene. Persze, a fedezetelvonás bűncselekmény...
2023. jan. 12. 20:09
 29/43 anonim ***** válasza:
82%

Azért írom, hogy rámutassak egy hibára, tanulja meg, és legközelebb helyesen használja, vagyis fejlődjön, és még nagyobb eséllyel legyen sikeres/elismert.

Az igekötőket nagyon sokan rosszul használják írásban, viszont könnyű megtanulni (igazából fel sem foghatom, miért rontják el ennyien), és ég és föld mondjuk egy helyesen, szépen megírt motivációs levél egy hibásan összecsapottal szemben. Akár például ezen múlik az, hogy felveszik-e valahova, vagy nem.

Amikor nekem kellett több alkalommal is jelentkezéseket szortírozni, a hibásan írtat (nem elütésekre vagy egy-egy rosszul használt vesszőre gondolok, hanem például az igekötőkre!) én kapásból kiszórtam, és érdemben utána nem is foglalkoztam velük még akkor sem, ha amúgy öt diplomája volt. Ellenben, akinek intelligensnek hatott az írása és fogalmazása, annál nem érdekelt, ha nem summa cum laude volt az eredménye az egyetemen, vagy nem volt Erasmuson éveket külföldön, mert nekem fontosabb az, hogy értelmes, igényes legyen a munkatárs.

2023. jan. 13. 16:53
 30/43 anonim ***** válasza:
18%
31. Mikor kezdhetek önöknél?
2023. jan. 13. 20:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!