Mi okból mennek az emberek karácsony másnapján a McDonald's-ba?
26.án, délben kinyitott a Meki. Meglepődve láttam, hogy tele van vendégekkel. Én azért ettem ott, mert egyedülálló vagyok, család messze lakik, nem főzök magamnak, mert 1 főre nem lehet annyit és felét csak kidobnám. Így én nem csapom szét magam töltött káposzta, halászlé kombóval gyomorrontásig. De nem csak egyedül élők voltak ott, hanem családok is. Ott vajon anyuka nem lehet konyhatündér, magyarán nem tud főzni? Vagy vendégségbe mentek és a házigazda olyan rosszul főz? Egy 30-as párt is láttam, ők talán nem rég óta lehetnek együtt és mindketten a szülőkkel lakhatnak, de még elég friss lehet a kapcsolat és még nem mutatják be a partnert a családnak. Ott talán ez lehet.
De ezen komolyan elgondolkoztam, hogy családok miért mennek gyorsétterembe karácsony másnapján.
Most eszembe jutott a kérdésedről apámnak a csodás megnyilvánulása, amikor kutyát sétáltattunk az erdő közepén és miután a kutya elvégezte a dolgát, ezt mondta: "ne vedd fel, nem jár erre senki". Mire én: "miért, te most éppen nem itt jársz?"
Ezt most csak azért írom, mert minden embernek meggyőződése hogy ő saját magának nyomós oka van McDonald's-ba, kórházba, rendőrségre, Tescoba, Lidl-be járni hajnalban/délben/éjjel 2-kor, és elképzelhetetlen számára, hogy mégis mi a f.szért vannak ott más emberek. Mert hogy neked van rá okod az ugye evidens, na de nekik hogy lehet?
Van aki azért járt mert szereti az ott készült ételeket, van aki mert nem főz 2 ünnep között, van aki azért mert gazdag és megteheti, van aki éjszakás volt és nem főz aznap ezért ott ebédel, meg még 1000 más indokot fel lehet sorolni.
Egyébként egy családos ember gondolhatja azt is, hogy hihetetlen hogy egy lusta dög vagy, akinek semmi más dolga nincs, csak tespedni a McDonalds'-ban. Nincs se kutyád se macskád, időd mint a tenger, mégis ott esz a rossebb.
De engem komolyan érdekel, ki miért eszik karácsonykor gyorsétteremben. S hozzáteszem nem kevesen, mert nem 1-2 vendég lézengett bent, hanem tele volt.
Ok, hogy pl. az asszonynak nincs kedve főzni, de akkor is azok rendelnek étteremből egy sültestálat. De azt mondja az asszony, hogy "apjuk, idén se főzök van mirelit pizza, 26.-án meg kinyit a Meki, azt jó lesz az" vagy mi lehet a háttérben? Ez egy családi program, hogy vendégség helyett, elmennek egy gyorsétterembe és hamburgereznek, meg sültkrumplikóláznak egy jót? Ez olyan hétköznapi nem? Akkor mitől ünnep az ünnep?
A 30-as pár meg hát, jó oké, hogy ilyenkor más nincs nyitva, de szerintem 30 felett tré egy kicsit Mekibe vinni a csajt. Oké, hogy haza se viheti a partnert egyikőjük se, mert ott a család meg a vendégek és mondjuk még csak 2 hete ismerik egymást. De én azt mondtam volna a csajnak, menjünk el túrázni, azt ott az erdőben lecumiztattam volna. XD
Azt szokták mondani, 16 évesen van kivel, van mivel, de nincs hol. 30 évesen van mivel, van hol, de nincs kivel. 60 évesen meg van kivel, van hol, de már nincs mivel. Ők mék ott tartanak, hogy lenne mivel, már van kivel, csak nincs hol.
14
Olvastam azt a könyvet, de ez a rész nem ugrik be :D
15
De ne te mondd már meg, hogy akinek nincs kedve főzni annak milyen sültestálat kell rendelnie. Értsd már meg, hogy vannak akik kifejezetten szeretik a McDonalds-os ételeket. Én nem ilyen vagyok, de sokan meg igen. Karácsony után csak neked van jogod ott enni? Vagy miről beszélsz most? Vagy te azt gondolod, hogy ha valaki megházasodik akkor már csak rántott húst ehet rizibizivel?
Nem is értem, komolyan...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!