Egy egyetem főépületében ebbe jogos lenne ha
belekötnének? Jogosan zavarhatna ez bárkit is?
Figyelt kérdés
Az egyetem korábbi hallgatójaként szabadidőmben be szoktam menni oda időnként néhány órára kicsit élvezni az ottani légkört, mert szeretem. Tetszik a nagy élet ami ott van, meg tetszenek az ottani emberek őket is szoktam nézni. De az egyetem hallgatója nem vagyok, 2022ben voltam utoljára. Ez zavarhat bárkit is hogy oda járkálok? Elzavarhatnak onnan?
Ez szerintem fura, pláne ha már idősebb vagy. Ha még a könyvtárba mennél, azt érteném, de maga az egyetem?
ma 12:26
2/13 anonim válasza:
Kutyát nem érdekli, az előadások pedig nyilvánosak. Max akkor lenne fura, ha valami kiscsoportos órára ülsz be, onnan lehet hogy kiraknak.
ma 12:37
3/13 anonim válasza:
Az intézmény megtilthatja.
ma 12:44
4/13 anonim válasza:
Tényleg fura, de szabad. Nálunk KRE ÁJK TVSZ-ben az én időmben még benne volt valami olyasmi hogy az előadások nyílvánosak. Nem tudom így van-e még.
Szeminárium off limits.
ma 12:46
5/13 anonim válasza:
Az egyetem alapvetően közintézmény, szabadon látogatható. Az előadások is nyíltak.
ma 12:49
6/13 anonim válasza:
3.: Nem tudom. Úgy tudom, az aulába szabadon bemehet bárki. Általában elég sok ember szokott ott lenni, a biztonságiak se tudnák, ki miért van ott.
Viszont volt egy érdekes esetem évekkel ezelőtt. A középiskolám egykori épületében egy felsőoktatási intézmény kapott helyet. Kb. 15 évvel az érettségim után bementem hirdetést elhelyezni, mert volt egy kis kiadó lakásom a környéken. A portás alig akart beengedni. Utána kíváncsiságból bejártam az épület egy részét, megnéztem az egykori osztálytermemet is. A lényeg, hogy kis híján kidobtak és éreztették velem, hogy nemkívánatos személy vagyok. Igaz, az épület bejárata egy kis kapu volt, ami a lépcsőházba vezetett, nem volt olyan nagy aula a földszinten, mint a legtöbb egyetemen, de akkor is furcsálltam a helyzetet.
ma 13:01
7/13 anonim válasza:
6: ez tényleg fura. Én mentem már be rengeteg helyre mosdóba, a Műegyetem területén eleve rengeteg intézmény működik, a férjem egykori fősuliját is megnéztük egyszer Dunaújvárosban, én is megmutattam neki hogy hova jártam, soha senki egy szót nem szólt.
ma 13:10
8/13 anonim válasza:
Elvileg nyilvános, be lehet menni.
Persze, ha nem csinálsz problémát.
ma 13:14
9/13 anonim válasza:
Az egyetem egy közintézmény, nem csak hallgatók mehetnek be. Elvileg előadásokra is be lehet menni, ha van hely.
ma 13:14
10/13 anonim válasza:
7.: Engem a portás alig akart beengedni, utána az egykori osztálytermem előtt épp várakoztak, mert a termet felszabdalták és kis szobák voltak a helyén, talán épp vizsgáztak, én már pontosan nem emlékszem. De ott is éreztették, hogy nemkívánatos vagyok. Természetesen nem zavartam meg senkit, csak a folyosón voltam és beszédbe elegyedtem néhány emberrel.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!