A háziorvosom miért nem szokott gyógyszert felírni?
Figyelt kérdés
Most is beteg vagyok, köhögök, ráz a hideg, gyenge vagyok, napok óta alig alszok, mégse írt fel gyógyszert. Eddig akármilyen betegséggel mentem hozzá, csak pihenést, teázást javasol, meg vény nélküli készítményeket. A vizsgálat is nagyon felszínes, megnézi a torkom messziről, meghallgat pár másodperc alatt, aztán ennyi. Háziorvost kellene váltanom?
ma 11:35
1/8 anonim válasza:
Ezt te tudod. De esetleg vele is megbeszélhetnéd, hogy zavar téged, ahogy kezel.
ma 11:41
2/8 anonim válasza:
Egy egyszerű megfázásra mégis milyen gyógyszert akarsz szedni?
38 fok-ig nem kell lázcsillapítót beszedned. Köhögésre vannak vénynélkül kapható gyógyszerek, vagy köptetők, gyógyteák. Szedjél napi kétszer 1000 mg C-vitamint és egyszer 2000 NE D-vitamint. Igyál mézes gyógynövényteát, sok folyadékot, egyél sok gyümölcsöt és pihend ki magad.
ma 11:42
3/8 anonim válasza:
Gyógyszerrel 1 hét, gyógyszer nélkül 7 nap.
Hétköznapi vírusfertőzésre nem kell semmilyen gyógyszer.
ma 12:04
4/8 anonim válasza:
2-SŐT a 38 fokos láz felnőtteknél semmi. Egy egyszerű náthára semmi sem kell ha megis szükseg van gyógyszerre, vény nélkül lehet kapni algopirint cataflamot, nurofent, köptetőt.
ma 12:08
5/8 anonim válasza:
cataflam fájdalomcsillapító vényköteles.. most váltottam ki.
ma 12:36
6/8 anonim válasza:
5: Cataflam Dolo vénynélküli, fele hatóanyaggal.
ma 12:39
7/8 anonim válasza:
Erre a betegségre nincs gyógyszer.
Pedig ígérték... de azóta valahogy elakadt. Talán majd 20 év múlva.
ma 13:15
8/8 anonim válasza:
Kérdező, mégis milyen gyógyszert akarsz szedni vírusos megbetegedésre?
Tea, neo citran, vény nélküli szerek és majd meggyógyulsz.
A 38 fokos láz az pedig teljesen oké, a probléma TARTÓS 38,8-39 felett kezdődik, na ott már figyelni kell.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!