Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » 51 éves vagyok, évek óta...

51 éves vagyok, évek óta szednem kell vérnyomáscsökkentő gyógyszereket, amelyek beváltak. 2023. évtől már a háziorvosom nem adja meg a jogosítványom érvényességét B kategóriára, a fentiek miatt.Mit tehetek?

Figyelt kérdés
Volt bírósági perem korábban a háziorvosommal, mert a feleségemet elkezelte, és a halálba vitte. 10 évi pereskedés a perem megnyerését eredményezte, amit a háziorvosom sérelmezett, szerintem ebből eredően nem adja meg a jogosítványom érvényességét. Előre megmondom évekig ugyanezeket a gyógyszereket szedtem mindig megadta a jogosítványom érvényességét.Szerettem volna lecserélni a háziorvosomat, de sajnos ez lehetetlen mert 70 km távolságra tudtam volna csak lecserélni, amit nem tudtam elfogadni.Sajnos olyan megyében és településen lakom ahol, nagyon kevés az orvos, a háziorvos meg pláne. Már már a költözködésen gondolkodom, de az sem lenne megoldás. Mit tennétek a helyemben, az esetemben? Na és nem beszélve arról hogy már egy éve nem ültem a személygépkocsimba, mert a háziorvosom nem adta meg a jogosítványom érvényességét. Ezzel is komoly károkat okozott nekem, mind anyagilag, mind erkölcsileg. (Ja őstermelő vagyok)
jún. 15. 07:27
 1/8 anonim ***** válasza:

Hát én még kamionsofőrt is ismerek, aki béta-blokkolót szed szívritmusra, meg cukorbeteg, stb...gyógyszeres kezeléssel, ha az értékek jók, bármilyen kategóriára kiadható a jogsi.

Talán D-re egyedül szigorúbb, érthető okokból.

Szerintem magánban is kiad valahol háziorvos érvényes orvosi papírt, ha ez a bunkó nem akar.

jún. 15. 07:39
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Bármelyik üzemorvos megadja az engedélyt. Csak az fizetős
jún. 15. 08:08
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem csak üzemorvos, de bármelyik háziorvos kiadhatja a papírt, ezzel nem kell a saját háziorvosodhoz menni.
jún. 15. 09:16
 4/8 anonim ***** válasza:
Az üzemorvost ajánlom én is.
jún. 15. 10:02
 5/8 anonim ***** válasza:
Ez nem ajánlás kérdése. Törvény. És nem csak üzemorvos, de bármelyik háziorvos adhat ki ilyen papírt. Körzeti nővér vagyok.
jún. 15. 10:24
 6/8 anonim ***** válasza:
Kb. az emberek legalább harmada szed ilyen gyógyszereket, ráadásul a vezetésre ezek nincsenek hatással, ergo erre simán megadhatja.
jún. 15. 10:34
 7/8 anonim ***** válasza:
Ez a vizsgálat mindenhol fizetős .
jún. 15. 11:46
 8/8 A kérdező kommentje:
Van két ismerősöm akiket Szívkatéterezést követően, és számos gyógyszerekkel, nem régen az egyik ismerősömnek szívszabályzó készüléket ültettek be, és azzal is vezethet személygépkocsit. De az esetemben miért nem? Két féle magas vérnyomás csökkentőt szedek.
jún. 15. 12:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!