Hogyan költötök ilyen keveset élelmiszerre?
Olvastam a másik kérdésemnél hogy a fizetésetek kb 20%-át.
Most az érdekelne hogy lehet ilyen keveset? 1 héten hányszor mentek boltba és ott mennyi megy el? Miket esztek és hányszor?
20, már nem azért, de szerintem ez a kérdés csak meg szeretné tudni mások hogy cisnálják, hogy jobban megoldják, mint a kérdező. Ez pont, hogy a praktika megismerésére irányul.
A legtöbb ember nem jegyzetelei a költéseit és nincs tisztában azzal, hogy a több vásárlás töb bköltést jelent. De azért vagyunk itt, hogy válasozljunk a kérdésére és felvilágosítsuk ezügyben.
Merthogy ez nem egy fórum, hanem egy kérdezős oldal.
21: az sjnos szomorú tény, hogy a mai fiatalok nem ismerik a "beosztás" szót. És azt a mondást se, hogy addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér.
Rendre tele van az oldal olyan kérdésekkel, amiből az jön le, hogy nyócelemivel, szakma nélkül úgy szeretne élni, mint egy többdiplomás mérnök, vagy orvos. És nyígnak mint a veszett kutya, hogy orbánahibás..... Mert a nulla inputra csak minimálbér jár...
Én is láttam, nem egyszer.... Fiatal kiscsajok reggel 9-kor bebillegnek az irodába Starbucks-os kávéval (holott bent ingyen van a jóminőségű kávé), és közben szidják a főnökséget, hogy az a fizetés semmire se elég, amit kapnak....
Hmmmm....???
22-23, jó sztereotípek vagytok, de az öregek közt éppennyi hasonlóan pénzügyi analfabétát látni, szóval kár a fiatal nőkre mutogatni.
Nekem a kedvencem a "morgós maszekos" archetipus. Több ilyet ismerek, az egyik pl az én apám, a másik haverom apja:D
Feltételei:
-50+os férfi
-főállás mellett magánban is dolgozik
-jellemzően feketén dolgozik
-mindig morog, hogy mennyire nem éri meg cisnálni amit cisnál
-aztán a végén jóformán az anyagárat fizetteti meg a megrendelővel
-morog, hogy mennyit kell dolgozni azért a kis pénzért :D
Ez is ugyanúgy a pénzügyi tudatosság hiánya. Szóval fölösleges itt kipécézni bizonyos nemeket, korosztályokat, mindenhol vannak ilyenek.
Milyen tipikus, hogy lenullázzák a reális helyzetet ábrázoló kommenteket...
Annyira bírom a GYK-közönségét... :-DDDDD
27, ismétlem, a bizonyos sajátmárkás termékek hozzák azt a minőségi szintet, mint a márkások.
És persze, nem muszáj spórolni, de ha valaki szeretne valaha saját házat, akkor nem árt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!