Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért esnek ki kéthetente az...

Miért esnek ki kéthetente az ablakon a gyerekek az iskolákban?

Figyelt kérdés
Mostanában elég gyakran látjuk a hírt, hogy egy kerek kiesik/ugrik az ablakon. Mi áll mögötte? Indult valami új menőzős challenge, vagy csak debilek?

2022. dec. 10. 12:16
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
23%

#20 "És ez nem most volt, hanem jó 15 évvel ezelőtt. Azóta csak mégjobban túl vannak terhelve a diákok, még nagyobbak az elvárások, még stresszesebbek a szülők is, stb."

Ez nem igaz.

A diákok nincsenek túlterhelve - egyes elit gimit kivéve. Ahogy az élet általánosságban sem rosszabb, mint 15 éve.

Vannak akiknek rosszabb a helyzete és vannak akiknek jobba. A diák mindig azt érzi túlterhelésnek amivel nem tud megbirkózni, holott általában csak nem figyel oda órán, nem tudja hogyan kellene az idejét beosztani, eredményesen tanulni vagy éppen számítógépezik, telefonozik a feladatai helyett.

2022. dec. 10. 20:51
 22/53 anonim ***** válasza:
63%

21, ez de boomer hozzáállás...

De a végeredmény ugyanaz: a gyerek végül túlterheltnek érzi magát és nincs megfelelő eszköztára a helyzet kezelésére.

2022. dec. 10. 20:54
 23/53 anonim ***** válasza:
10%

#22 van eszköztára.

Órán nem baromkodni kell meg telefonozni, hanem figyelni és meg kell csinálnia a leckéit, tanulnia kell.

Minden diáknak ugyanazt kell tennie, csak van aki megteszi és van aki nem.

Aki nem teszi, általában az - vagy a szülője - szokott ezzel jönni, hogy túl vannak terhelve.

2022. dec. 10. 20:56
 24/53 anonim ***** válasza:
56%
#21 Hiába szajkózod, mint valami betanult szöveget, hogy nincsenek túlterhelve és minden oké, attól még egyértelmű, hogy nem így van.
2022. dec. 10. 21:01
 25/53 anonim ***** válasza:
66%

23, nah, te aztán a figyelmes típus vagy:D

Emlékszem, egyszer gimiben (és elég jó gimibe jártam) péntek reggel duplamagyarral indítottunk. Én aznap reggel fél6 tájban végighallgattam, ahogy anyám sírva-ordítva közölte, hogy válni akar, majd elhagyta a házat, mielőtt felkeltem volna. Így mentem be a suliba.

Az osztályfőnök óra előtt 2 perccel bejött, és beszélt pár mondatot a magyartanárral, és kifelé menet röptében rámnézett, megállt és megkérdezte, hogy "mi baj?". Látványosan rottyon voltam, hiszen viszonylag szétesőben volt a családom... Erre a magyartanár legyintett "áh, ő mindig ilyen".

Nnna, ez a magyartanár vagy te. Pontosabban ilyen. "tanujjá osz tkész, ha bármi baj van, nem tanuls zeléggé, az a bajod".

És lent az utcán, az esőben a te érdekeidet is képviselik...

2022. dec. 10. 21:06
 26/53 anonim ***** válasza:
12%

#24 " attól még egyértelmű, hogy nem így van."

Mitől lenne egyértelmű? Mert leírjátok, hogy úgy van és akkor kész, el kell fogadni?

Nem. Tanár vagyok, tudom, hogy nem igaz. Egyes elit gimiket kivéve ahol tényleg nyomják a diákokat mindennel, az iskolák nagy többségében egyáltalán nincsenek túlterhelve a diákok.

2022. dec. 10. 21:11
 27/53 anonim ***** válasza:
15%

#25 Persze, persze. Mert így látatlanba nagyon tudod ám, hogy milyen tanár vagyok.

Pont annyira "tudod" mint amennyire tudod milyen az oktatás helyzete ma. semennyire.

2022. dec. 10. 21:12
 28/53 anonim ***** válasza:
18%

27, mert te tudod mennyire tudom, mi?:D Tévedsz, ugyanis kihatással van az anyagi helyzetemre és a magánéletemre.

De láthatóan próbálod beállítani, hogy a gyerekeknek semmi dolguk-bajuk, ha tanulnak akkor minden rendben van. Ez pedig hamis állítás. De gyanítom naaggyonnagyon régen voltál már kamasz, arra meg nem figyelsz eléggé aki most az.

2022. dec. 10. 21:17
 29/53 anonim ***** válasza:
32%

#21 Tessék, egy nagy halom statisztika összegyűjtve, 31 forrással alátámasztva (igen, csak a te kedvedért megszámoltam) ami bizonyítja, mennyire nincs igazad:

[link]

Ezek után ajánlanám, hogy ha a véleményed nem is változatatod meg, legalább maradj csendben, mert csak magadat égeted.

2022. dec. 10. 21:23
 30/53 anonim ***** válasza:
19%

#28 "De láthatóan próbálod beállítani, hogy a gyerekeknek semmi dolguk-bajuk, ha tanulnak akkor minden rendben van."

Szóval most már konkrétan hazudsz is.

Hol is mondtam én csak hasonlót is? Sehol! Ne hazudj!

2022. dec. 10. 21:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!