A kilencvenes években milyenek voltak a gyerekek 0-18 éves korig!?
a mostaniakhoz képest nagyon másabbsk voltak!?
mármint akik 2000 után születtek meg!?
Az idő biztos, hogy mindent megszépít.
Egyik oldalról jó volt, hogy nem volt számítógép eleinte, amikor volt akkor is 1-2 óra gépezés volt maximum, internetünk sem volt. Sokkal lassabb volt az élet, jobban odafigyeltünk egymásra, összességében jobban és hasznosabban teltek a napok.
Másik oldalról én mindig is magamnak való, otthon ülős voltam, egyedül éreztem magam a kortársaim bántottak, kiközösítettek. Ilyen szempontból a mai világ egyrészt rosszabb is jobb is. Rosszabb mert interneten keresztül is megalázhatnak. de abban jobb, hogy találhat társaságot, hobbit az ember, látja a világot és látja, hogy nincs annyira egyedül.
Sokkal önállóbbak és életképesebbek voltak. Sokkal kevésbé voltak kényelmesek, de sokkal jobban vágytak a szabadságra.
Hozzáteszem: nem a gyerekek erénye vagy hibája ez, hanem MINDIG a szülőké.
Nekem döbbenetes élményem, hogy az a generáció, amelyik fiatalként kőkeményen lázadt a szülei ellen, olyan "borostyán-szülővé", "helikopter-szülővé" vált, aki ezerszer jobban kontrolláló és korlátozó, mint a saját szülei voltak (akik ellen lázadt). És még döbbenetesebb, hogy a mai fiatalok mennyivel többre értékelik a szülői ház kényelmét, mint a szabadságot, a szabad döntés jogát.
#5 Az nem életképesség, hogy hülyék vagytok :D
Nem sértésből, mert mi is csináltunk annyi marhaságot, hogy csoda, hogy élek.
Manapság is hallani szinte naponta "elkötötte az autót a haverokkal" baleseti híreket, mennyien lehetnek mellette akik meg ugyanúgy megússzák mint anno mi is.
Azért tegyük hozzá a világ is változott, régen egész nap az utcán bicikliztünk össze vissza, meg fociztunk és berúgtuk a szomszéd ablakát aki még csak ügyet sem csinált belőle.
Most már nem mernék kimenni az útra mert nem napi 1 hanem percenként 1 autó száguld el a ház előtt 30-as tábla ellenére.
Hát más lett a világ.
"Az nem életképesség, hogy hülyék vagytok" - Nézőpont kérdése :D Ez a 2000-es évben volt, egy 13 éves gyerek beül a kocsiba a haverjaival, és vezet (nem volt net meg ilyenek, nézte, hogy az apja hogy csinálja, aztán hajrá), a 6 éves kislány meg hátul cigizett... Vicces, hogy én jól menő vállalkozó lettem, az a 6 éves kislány meg mintaanya, 3 gyerekkel... nem kallódtunk el :)
Ma meg megyek munkába, aztán a szomszéd srác 22 éves, nézi a kocsiját, majd nekem mondja: "Hát kell egy új aksi..." Mire délután visszaérek, kiderül, hogy hívott szerelőt (nem tudta kicserélni a kocsiaksit!), majd a szerelő vetetett vele egy új aksit (akarom mondani a szerelő vette, pláne elvitte a régit, mert az "veszélyes hulladék"), ez volt 47 ezer...
A középsuli előtt meg a diákok sugdosnak: "Vettem Elf-bárt!" Úgy mondja, mintha félautomata fegyvert vett volna...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!