Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A kilencvenes években milyenek...

Janosvertes32 kérdése:

A kilencvenes években milyenek voltak a gyerekek 0-18 éves korig!?

Figyelt kérdés

a mostaniakhoz képest nagyon másabbsk voltak!?

mármint akik 2000 után születtek meg!?

2022. nov. 3. 19:11
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Az idő biztos, hogy mindent megszépít.

Egyik oldalról jó volt, hogy nem volt számítógép eleinte, amikor volt akkor is 1-2 óra gépezés volt maximum, internetünk sem volt. Sokkal lassabb volt az élet, jobban odafigyeltünk egymásra, összességében jobban és hasznosabban teltek a napok.

Másik oldalról én mindig is magamnak való, otthon ülős voltam, egyedül éreztem magam a kortársaim bántottak, kiközösítettek. Ilyen szempontból a mai világ egyrészt rosszabb is jobb is. Rosszabb mert interneten keresztül is megalázhatnak. de abban jobb, hogy találhat társaságot, hobbit az ember, látja a világot és látja, hogy nincs annyira egyedül.

2022. nov. 3. 19:16
 2/9 anonim ***** válasza:
85%
Amúgy összességében azt látom, egyik szomszéd gyereket folyton szidták, hogy csak bent ül és gépezik, bezzeg a nagyobbak nem ilyenek voltak. Aztán lekezdett kamaszodni és most folyton azt látom, hogy kint bringázik a haverjaival. Szóval pont ugyanolyan mint mi régen.
2022. nov. 3. 19:18
 3/9 anonim ***** válasza:
85%
Alapvetően ugyanolyanok voltak mint most, csak akkoriban a játszótéren történt az, ami manapság online. A lényegen nem változtat, aki be akar zárkózni, mert a többiek bántják az be tud, akkor nem ment ki otthonról, most nem regisztrál olyan oldalakra ahol megtalálják.
2022. nov. 3. 19:20
 4/9 anonim ***** válasza:
62%
Naivabbak, mint a maiak. Nyelveket sem tudtak. Ma hamarabb érnek, és kb. mindenki divatmodell akar lenni (a fiúk is). Akkor ez nem így vetődött fel.
2022. nov. 3. 20:42
 5/9 anonim ***** válasza:
93%
Életképesebbek voltunk :) Én 10 éves voltam, mikor a szomszéd srác 13 évesen elvitt kocsikázni (az alkesz apja kocsijával, aki otthon részegen aludt), 5-6-an ültünk a kocsiban szólt a zene, cigiztünk (a 6 éves szomszéd lány is egy az egyben ott cigizett velünk), a fék-gáz néha... szóval nem úgy ment a kocsi, és kanyaroknál a padkára is gyakran felhajtottunk... mai ésszel visszagondolva jó hogy nem halt meg senki :)
2022. nov. 3. 21:03
 6/9 anonim ***** válasza:
35%

Sokkal önállóbbak és életképesebbek voltak. Sokkal kevésbé voltak kényelmesek, de sokkal jobban vágytak a szabadságra.

Hozzáteszem: nem a gyerekek erénye vagy hibája ez, hanem MINDIG a szülőké.

Nekem döbbenetes élményem, hogy az a generáció, amelyik fiatalként kőkeményen lázadt a szülei ellen, olyan "borostyán-szülővé", "helikopter-szülővé" vált, aki ezerszer jobban kontrolláló és korlátozó, mint a saját szülei voltak (akik ellen lázadt). És még döbbenetesebb, hogy a mai fiatalok mennyivel többre értékelik a szülői ház kényelmét, mint a szabadságot, a szabad döntés jogát.

2022. nov. 3. 22:44
 7/9 anonim ***** válasza:
71%

#5 Az nem életképesség, hogy hülyék vagytok :D

Nem sértésből, mert mi is csináltunk annyi marhaságot, hogy csoda, hogy élek.

Manapság is hallani szinte naponta "elkötötte az autót a haverokkal" baleseti híreket, mennyien lehetnek mellette akik meg ugyanúgy megússzák mint anno mi is.

Azért tegyük hozzá a világ is változott, régen egész nap az utcán bicikliztünk össze vissza, meg fociztunk és berúgtuk a szomszéd ablakát aki még csak ügyet sem csinált belőle.

Most már nem mernék kimenni az útra mert nem napi 1 hanem percenként 1 autó száguld el a ház előtt 30-as tábla ellenére.

Hát más lett a világ.

2022. nov. 3. 23:56
 8/9 anonim ***** válasza:
53%
Pont ugyanolyanok, mint bármikor máskor a történelem során.
2022. nov. 4. 08:45
 9/9 anonim ***** válasza:
49%

"Az nem életképesség, hogy hülyék vagytok" - Nézőpont kérdése :D Ez a 2000-es évben volt, egy 13 éves gyerek beül a kocsiba a haverjaival, és vezet (nem volt net meg ilyenek, nézte, hogy az apja hogy csinálja, aztán hajrá), a 6 éves kislány meg hátul cigizett... Vicces, hogy én jól menő vállalkozó lettem, az a 6 éves kislány meg mintaanya, 3 gyerekkel... nem kallódtunk el :)

Ma meg megyek munkába, aztán a szomszéd srác 22 éves, nézi a kocsiját, majd nekem mondja: "Hát kell egy új aksi..." Mire délután visszaérek, kiderül, hogy hívott szerelőt (nem tudta kicserélni a kocsiaksit!), majd a szerelő vetetett vele egy új aksit (akarom mondani a szerelő vette, pláne elvitte a régit, mert az "veszélyes hulladék"), ez volt 47 ezer...

A középsuli előtt meg a diákok sugdosnak: "Vettem Elf-bárt!" Úgy mondja, mintha félautomata fegyvert vett volna...

2022. nov. 4. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!