Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért van rendben, ha valaki...

Miért van rendben, ha valaki kövér?

Figyelt kérdés
Nagyon sok ember állandóan az evést erölteti,főleg a szülők. Miközben, aki dagadt, abból konkrétan mindenhol gúnyt űznek,nem veszik emberszámba. De sok ember szerint semmi probléma nincs ezzel.Sokaknak teljesen lerombolja az önbecsülését, amikor este a tükörbe néz,valakik meg képesek ezt sulykolni beléjük, hogy egyél csak nyugodtan ász is felhúz ez?

2022. dec. 9. 23:52
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

"Nagyon sok ember állandóan az evést erölteti,főleg a szülők."

Nem szoktam a gyerekre erőltetni az evést, de az nagyjából minden gyerekre igaz, hogy ha a szülők nem figyelnek oda arra, hogy normális kajákat egyen, akkor a gyerek hajlandó a csoki-chips-nyalóka hármason élni.

2022. dec. 10. 07:21
 12/13 A kérdező kommentje:
Igazából nem magamra akartam utalni az egésszel. Nem én vagyok kövér. .De itt nem az egészség részéről van szó, hanem arról, hogy egy hájas gyereknek rámegy az egész fiatalkora a kövérségre.Talán gyerekkoromban egy kicsi ideig voltam elhízott.És egyszer kellet valakinek mondania, hogy milyen undorító az,hogy hájas vagyok. Aztán azonnal abbahagytam a rengeteg evést. Szerintem egy fél évig egyáltalán nem ettem egy édességet sem.És rám, legyen szó barátnőről, vagy rokonokról,sosem sikerült belémtömniük semmit.
2022. dec. 10. 07:59
 13/13 anonim ***** válasza:

Engem az húz fel, mikor az tökre rendben van, hogy folyamatosan tukmálják rám az ételt (felnőtt vagyok), olyanokat mondanak, hogy "egyél még, mert csúnya, aki sovány", nem veszik le tőlem a vért véradáson, és minden évben át kell esnem a munkahelyi orvosi alkalmasságin a kötelező "minden rendben van?" beszélgetésen, pedig csupán 5 kg-al vagyok könnyebb, mint amennyi még normális lenne a magasságomhoz képest.

Kérdeztem már haverokat, meg munkatársakat, akiken meg mondjuk pont 5-10-20 kg plusz van, hogy velük is csinálják ezt? És nem, kulturált környezetben tabu valakit amiatt b.szogatni mert kicsit ducibb, és semmi egészségügyi vagy mentális kockázatot nem néznek ki abból, akin egy kicsit több van, ellenben ha egy picit soványabb vagy, akkor egyből biztos van valami súlyos betegséged, vagy étkezési zavarod.

2022. dec. 12. 18:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!