Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért van rendben, ha valaki...

Miért van rendben, ha valaki kövér?

Figyelt kérdés
Nagyon sok ember állandóan az evést erölteti,főleg a szülők. Miközben, aki dagadt, abból konkrétan mindenhol gúnyt űznek,nem veszik emberszámba. De sok ember szerint semmi probléma nincs ezzel.Sokaknak teljesen lerombolja az önbecsülését, amikor este a tükörbe néz,valakik meg képesek ezt sulykolni beléjük, hogy egyél csak nyugodtan ász is felhúz ez?

2022. dec. 9. 23:52
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Mást is felhúz ez? Ez akarna lenni az utolsó mondat
2022. dec. 9. 23:53
 2/13 anonim ***** válasza:
40%

Én is a szüleimnek meg a nagyszüleimnek köszönhetem az összes olyan betegségemet (IR,PCOS,pajzsmirigy,laktózintolerancia, gluténérzékenység) amik miatt nem tudok lefogyni 80 kg alá. (Ha nem diétáznék 120 lennék, voltam annyi.) Mai napig karácsonykor inkább nem megyek haza, mert lenyomnák a torkomon a tejes, gluténes sütiket, és két hétig hasmenésem lenne. Inkább kapnak ajándékot foxposton, meg felhívom őket.

29/N

2022. dec. 10. 00:06
 3/13 anonim ***** válasza:
89%

Talán azért van "rendben" mert a gyerekkori duciságot, a jóltápláltságot, az egészséggel hozzák összefüggésbe, valamilyen téves okból kifolyólag. "Ha nem eszik biztos beteg" jön a para, és akkor mit ennél kicsikém? Anyu, mami mit főzzön neked? A -semmit- válasz után általában jön az édesség, mert melyik gyerek mondana nemet rá, és akkor a felnőtt elégedetten konstatálja, hogy nincs nagy baj eszik a gyerek. Persze ez lassan de biztosan oda vezet hogy többnyire édességet hajlandó enni az ebadta kölyke, aminek elhízás lesz a jele. "Nem baj, majd kinövi- jön erre a mondás, de a gyerek tini lesz, bekockul, a játék és a telefon lefoglalja, és magasról tesz a mozgásra. Ami gáz!

De van neked is választásod, kérdező, hiszen néma gyereknek az anyja sem érti a szavát... ha felhívod a szüleid figyelmét, hogy változtatni szeretnél a külsődön, hogy egy egészséges és téged szolgáló fizikumot szeretnél, akkor leállnak azzal hogy tömjenek. De azt neked kell akarnod elsősorban.

Zavar ahogy kinézel? Oké, kezdj el sportolni, járj el terembe , heti 3-5 alkalommal mozogj rendszeresen, figyelj az étkezésre, és változz!

Dagi voltam jómagam is, egy betegség miatt, azelőtt jó formában voltam, de a kényszerű pihenés és a hosszú hónapokon át tartó inaktivitás megtette a hatását. Amikor visszanéztem magam egy fényképen, elképedtem mennyire kiterebélyesedtem. A régi kigyúrt fickónak nyoma sem volt, helyette, egy hasban és fenékben elhízó valakit láttam. A barátnőm persze továbbra is tolta a szénhidrátot belém, mígnem azt mondtam állj!

Most újra heti 4x járok terembe, odafigyelek az étkezésre, ha este sokáig kell fent lennem a meló miatt, igyekszem akkor is a min 6 órát aludni, és igyekszem pozitívan állni a dolgokhoz. A testem már nem egy acélos és ruganyos 20-asé

, de 40-esként megvagyok elégedve vele. Csak nagyon kevés ember véleménye számít, és az hogy mi magunk elfogadjuk a külsőnket. Ha bármi olyan van , ami nem tetszik ám tudunk változtatni rajta, akkor meg kell tennünk azt, a komfortérzet miatt.

2022. dec. 10. 00:30
 4/13 anonim ***** válasza:
80%

Nem lehet, hogy abból jön, hogy igazából ez neki jó, mert abból érzi a kapcsolatot, hogy megeszed az ételét, így érzi, hogy elfogadod a szeretetét?

Amúgy szerintem is gáz ez, mert eleve enni, úgy hogy a testnek nincs szüksége rá, hanem legjobb esetben átmegy az emésztésén és kiszarja elég nagy pazarlás. És most már ilyen léptékű túlnépesedett emberiségnél ez nettó ártalmas nem csak az egyénnek, hanem nagyobb szinten is.

Szóval én is úgy látom, hogy inkább az a nagy feladat, hogy olyan szokásokat építeni fel, hogy az ember tudja mit és mennyit egyen és hogy kezelje ezt a rengeteg kísértést amit az élelmiszeripar elénk tol. Én normál súlyú vagyok, de én is ilyen etetős nagyszülőktől jövök. És nem tudom ezért e, de nekem is nehéz kontrollnom mit eszek. Ha pl veszek édességet én azt kb egy nap alatt megeszem bármennyit vettem. Szóval kb csak azt a szokást tudom kialakíteni, hogy megpróbálni nem venni semmi ilyet, mert nincs értelme, hogy bezabáljam egy ültő helyemben. És ok lenne egy kicsit enni belőle néha, mert finom, de igazából a testemnek nincs szüksége rá.

Szóval szerintem akkor sem jó ez sokat evés, ha valaki nem kövér. Akkor is egy értelmetlen, sőt káros dolog.

2022. dec. 10. 01:42
 5/13 anonim ***** válasza:
81%

"Miért van rendben, ha valaki kövér?"

Én vékony vagyok, de a testvérem kövér, az elfogadás része az emberségre vonatkozik, az egészsége végett senkinek nem szabadna nagyon kövérnek lennie, de nem szabad a másik embert konkrétan negatív módon megítélni!

A családtagjainak van joga normális emberi aggodalommal rábeszélni az egészsége miatt a fogyásra, de ha nem szeretne akkor nem szabad erőltetni mert bunkóság! Érted már?

Miért van jogod neked a testalkatodhoz és másnak miért nincs?

Egyébként mindenkinek vannak kövér és vékony rokonai!

2022. dec. 10. 02:48
 6/13 anonim ***** válasza:
62%

Akit zavar az szokott gúnyolódni, a normális embereknek ember és ember között nincs különbség.

Az egészség részében igazad van, de a többiben tévedsz!

5.voltam

2022. dec. 10. 02:51
 7/13 anonim ***** válasza:
0%

#3 “gyerekkori duciságot, a jóltápláltságot, az egészséggel hozzák összefüggésbe, ”

Mégis kicsoda? A romák lehet, náluk divat kövérnek lenni, de fehér körökben én ilyet még nem hallottam, a kövér kisgyerekeket mindig csúfolják. Egyedül babakorban kell a gyereknek husisnak lennie, 2-3 éves kor után viszont már egyáltalán nem egészséges ducinak lenni. Persze a csontsoványság se jó, de aki szerint az elhízottság követendő példa, az max. nem akar egyedül kövér lenni és azért erőltetni másra is a zabálást. Mellesleg sok gyerek normál étrend mellett is nagyon vékony, mert nekik még gyors az anyagcseréjük, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne lennének egészségesek.

2022. dec. 10. 03:09
 8/13 anonim ***** válasza:
82%

#7- "Fehér" körökből jövök- na nem mintha ez számítana- és nem hinném hogy a gyerekkori túlsúly csak a roma kis srácokra lenne jellemző, ezt a részét el is engedem a válaszodnak. Írtam már hogy 40-es vagyok, szóval vidéken a régi öregek körében a gyerekkori elhízás a szeretet és jólét jele volt, a barátaim között is mindig volt legalább egy pufi srác, aki rántott combbal a kezében rohangált velünk a kertek alatt :D

Ugyan ki állította hogy az elhízás követendő példa kell legyen? Tény hogy sokan szere4nek finomat enni a mértékletesség elve nélkül, de egy kisgyerektől elvárható ez az odafigyelés? A média és a felületes emberek világa közvetít hibás üzenetet, amikor egy kisgyermeket kicsúfolnak a kinézete miatt. Bezzeg a képzőművészetekben ábrázolt kis Puttókat nem bírálta senki :D

A lényeg hogy véleményem szerint pici korban még okés ha pufók a kölyök, de ha az önmagunkról alkotott képbe nem fér bele-akár kamaszként- vagy egészséget károsító hatása van, fel kell, és el kell fogadni a változás lehetőségét.

2022. dec. 10. 03:47
 9/13 anonim ***** válasza:
21%
#8 én sem azt írtam, hogy csak roma gyerekek lehetnek kövérek, egyáltalán miért írna bárki ekkora hülyeséget? Olvasd el újra azt a mondatot😅Azt írtam, hogy a kövérség a romáknál divat, követendő példa, magyaroknál én ilyet még nem hallottam, hogy az egészséggel párosítanák. De fiatalabb generáció vagyok, mint te, lehet régen máshogy volt, nálunk a dagi gyerekeket max. kicsúfolták, senki nem arra gondolt, hogy hú de egészségesek.
2022. dec. 10. 04:04
 10/13 anonim ***** válasza:
75%

#9- a hülyeség a "fehér körök" megjegyzésből jön, és valamelyest igaz , ám ha a kövérség csak a romáknál lenne "divat" hazánk nem szerepelne előkelő helyen a túlsúlyból eredő betegségek listáján. Valljuk be, enni mindenki szeret-korosztálytól függetlenül- és kevesen számolunk a következményekkel, mert a fenét sem érdekli akkor, amikor éppen egy finom töltött káposztát eszünk, másodszor is szedve akár.

A csúfolódás régen is divat volt, de nem törődtünk vele, legalábbis gyerekkorban. Ha azt kaptad dagadt, azt vágtad rá: girnyákos, piszkafa, botsáska, fogpiszka stb, és ha el is tudtad kapni a csúfolódót, lebirkóztad és ráültél. Azt gondolom a média olyan megfelelési kényszert ró ránk, aminek nem biztos hogy mindenáron meg kellene felelni, és nemcsak a túlsúly az egyetlen példa. A fiatalabb generációnak ennél nagyobb problémája lesz, mégpedig az edukáció hiánya. A most futó vv tökéletes példa erre. Elképesztő az a fajta primitívség amit látni, a felületesség és a zéró kreativitás mint példakép megdöbbentő, a mások alázása köpködése és az erőszak ilyennemű legitimálása a csatorna részéről pedig sokkoló.

Na de elkanyarodtam...

Mint írtam, nem kell elfogadni azt az állapotot ha valaki testes-hacsak nem betegségből adódóan az- lehet és kell is tenni ellene. Ez fiatalként könnyű, de amint öregszel, a tested egyre nehezebben vált át a régi formádra. Éppen ezért ne arra légy dühös, aki azt szajkózza egyél, hanem magadra, mert talán legbelül magad sem hiszed a változás lehetőségét.

Végszóként mint utolsó kommentem a témához: A nyári test télen készül tartja a mondás. Van fél éved arra, hogy következetes munkával változtass a külsődön. Vannak szakkönyvek, youtube videók, és telefonos applikációk is, amelyek segítségedre lehetnek, na és edzőtermek, különböző sportok amik mind-mind segíthetnek a megújulásban. Talán eleinte nehéz lesz a kihívásoknak megfelelni, de- No pain No gain!4!

2022. dec. 10. 04:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!