Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az incel témakör esetében...

Az incel témakör esetében melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? (kifejtem)

Figyelt kérdés

Aki "incel" ember, az általában hogyan alakult ki? Eleve olyannak született hogy nem szereti a nőket valamiért, és emiatt utálták meg őt a nők is mert ez kiderült róla, vagy pedig amiatt lett "incel", mert mindig elutasították, kihasználták, megalázták őt a nők, és a rengeteg csalódás, fájdalom miatt utálta meg őket?

Úgy is kérdezhetném röviden, hogy melyik fél a hibás az incel-jelenség kialakulásában, a férfiak vagy a nők?

2022. dec. 8. 23:16
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/87 anonim ***** válasza:
65%

"Már az elején érzi, hogy hozzá másként állnak a lányok. Látja, hogy egyes fiúk milyen jeleket kapnak, és ő meg nem kap semmit. Aztán elkezd próbálkozni"

Azaz már azelőtt látja, hogy ő nem elég jó, hogy bármit is tett volna. Igen, ezt hívják önbecsülési problémának, azaz amikor meggyőződésed, hogy te rosszabb vagy a többieknél.

Innentől kezdve veszett fejsze nyele, hisz nem csak ámítás az, hogy egészséges mentális állapotban van, és az alacsony önbecsülés kihat minennemű teljesítményre, de főleg a szociális készségekre - beleértve a csajozást.

2022. dec. 9. 08:49
 22/87 anonim ***** válasza:
71%

"Próbál önfejleszteni. Tanácsot kér, olvas, próbál jobb lenni."

Ez az, amit nem csinálnak.

2022. dec. 9. 08:52
 23/87 anonim ***** válasza:
20%
Ámerikából jött ez a hülye filmekből, ugyanúgy mint a lúzerezés a tini filmekben. Annyit is ér.
2022. dec. 9. 09:03
 24/87 anonim ***** válasza:
65%
Minden esetben az incel tehet az incelségéről.
2022. dec. 9. 09:19
 25/87 anonim ***** válasza:
24%

Imádom ezt az oldalt. Én, aki érintett voltam a témában, leírtam a folyamatot. Erre jönnek a tudálékosok, akiknek halvány lila fingjuk nincs erről a problémáról, és elkezdenek okoskodni.

"Igen, ezt hívják önbecsülési problémának, azaz amikor meggyőződésed, hogy te rosszabb vagy a többieknél."

Nem, ezt hívják objektivitásnak. Önmagunkkal szembeni őszinteségnek. Tudod, az ellenkező nemmel való kapcsolat az genetikailag belénk kódolt. Karcsika hiába még csak 11 éves, már pontosan látja, hogy mi a helyzet az osztályban. Hogy ha a menő Tomi mond egy viccet, akkor azon mindenki nevet, ha hozzászól valakihez, akkor a lány automatikusan mosolyog és kelleti magát, ha nem csinál semmit, akkor a lányok keresik a társaságát, ha rácsap Juci s*ggére, akkor Juci egy látszatfelháborodást mímel, de valójában csupa boldogság lesz és ragyogó arccal pironkodik az örömtől. Ezzel szemben ha Karcsika mond egy poént, ami még szellemesebb is, akkor csak fintorognak, meg lekussoltatják, ha ő szól a lányokhoz, akkor azok félszavakban válaszolnak, és teljesen passzívan viselkednek, ha ő nem szól senkihez, akkor kb. le se sz*rják, hogy a világon van, hogyha ő csap rá Juci s*ggére, akkor agresszív valódi felháborodást kap, és örülhet, ha nem kap súlyos büntetést.

Érted ezt, haver?

Kudarcok ---> Alacsony önbecsülés. Nem pedig fordítva. Ezt bármennyire is akarjátok megcáfolni, nem tudjátok. Aki mást mond, az hazudik.

"Próbál önfejleszteni. Tanácsot kér, olvas, próbál jobb lenni."

"Ez az, amit nem csinálnak."

Jajj, dehogynem. Internetes keresések, videók, PUA anyagok, edzés, öltözködés, frizura... had ne soroljam, mi mindent meg nem tesznek a fiúk, hogy sikerüljön nekik is csajt szerezni. Csak ugye bármennyire is akarják, önmagukat nem tudják kicserélni. Attól, hogy a lúzer Karcsika divatos ruhát vesz fel, és divatos hajat csináltat, és önfejlesztő könyveket olvas, még nem lesz győztes. Egy divatos ruhás-frizurás önfejlesztő könyveket olvasó lúzer marad.

"Minden esetben az incel tehet az incelségéről."

Ismerek egy tolószékes, idegrendszeri betegségekkel küzdő srácot. A tudata ép, mert verseket ír, viszont beszélni nem tud, csak gagyogni, és sokszor képtelen uralni az izomzatát. Nemhogy járni, még a s*ggét sem tudja kitörölni. Több olyan versét is olvastam, amelyikből egyértelműen lejött a teljes boldogtalanság, a magány, az "engem soha nem szeretett senki és soha nem is fog, soha nem lesz olyan nő, akinek kellenék" érzés.

Ha akarod megadom az elérhetőségét. Menj el, és mondd a szemébe, hogy csakis ő tehet az incelségéről. Lehetőleg a szülei jelenlétében.

Csak szólj előtte nekem is, had kísérjelek el! Szívesen látnám, mit fog reagálni az apja ;)

2022. dec. 9. 14:56
 26/87 anonim ***** válasza:
30%

A 17-es tokeletesen leirta.

Az incelseg genetikai problemakra vezetheto vissza, de nem mindenkiben alakul ki nogyulolet. En is incel vagyok, de nem utalok senkit. Tudomasul vettem, hogy a vilag es az ember ilyen. A selejtet mindig ki kell szorni, igy mukodik az allatvilagban is. Es vegul is az ember is allat

2022. dec. 9. 15:09
 27/87 anonim ***** válasza:
91%

25, javaslom próbáld meg megismerni legalább egy kicsit a női nemet, mert látszik, hogy lövésed sincs róla... Amit az első pontodban leírtál, az egyszerűen nevetséges:D

és... amit a második pontodban leírtál, az szintén azt támasztja alá, hogy úgy próbál "önfejleszteni", hogy lövése sincs mi a cél. Divatos urhák, séró.... lehet, hogy nem felszínesnek kéne lenni és abban bízni, hogy a hajad miatt valaki majd jól beléd szeret:D

Ez mérhetetlen felszínességről és oda-nem-figyelésről tanúskodik.

A harmadik pontra meg...

Azzal én sem értek egyet, hogy tényleg mindenki be tud csajozni. De pl az idegrendszeri problémás kerekesszékes csávóra is van ellenpélda: Stephen Hawking. Bár ő vszeg chadnek minősül, mert olyan szinten nőzött, hogy dobta az első feleségét a másodikért:D

2022. dec. 9. 15:16
 28/87 anonim ***** válasza:
90%

Férfiként úgy látom hogy az incel jelenség részben abból jöhet, hogy sokan nem rendelkeznek reális önképpel, és fölülpozícionálják magukat a szex és párkapcsolat piacán. Gondolok itt arra hogy ezen az oldalon is nem egyszer láttam olyan abszurditásba hajló fejtegetéseket, hogy mindenkinek jár a szex és a barátnő, és sokszor nem az átlagos vagy főleg átlag alatti nőkre gondoltak, hanem az igazi dekoratívabbakra, mint a filmekben. Nem, igazából nem jár semmi! Ez tévképzet, és saját maguk alatt vágják a fát ezzel is. Frusztrációt, majd idővel irígységet, gyűlöletet okoznak a túlzott elvárások. Sok incel mondja hogy náluk az önképzés se hatott és ugyanúgy nem álltak velük szóba a nők. De kérdezem én, milyen nőknél próbálkoztak utána? Nem lehet hogy meg kellene próbálkozni a kevésbé dekoratívabb és kapósabb lányokkal is, ha ők maguk férfiként is hasonlóan kevésbé kelendőek? A piac is üzleti alapon működik, jószívűségnek nincs helye, mindenki így a nők is a saját maguk számára elérhető legjobbat próbálják megszerezni. És hát semmibe is lehet venni a piaci folyamatokat, csak akkor ne csodálkozzon az ember ha folyamatosan csalódni fog. Ez is egy olyan tényező lenne, ahol érdemes az árral haladni, nem pedig szembe.

A másik ami szerintem hatalmas probléma, hogy erre az incel "iparágra" is hatalmas agymosó maszlag és konteo irodalom jött létre! Ami felmenti az egyént, megideologizálja miért mindig a másik a hibás. Az a baj ez nem csak incel témáknál van így, jóideje megfigyeltem egyre több társadalmi jelenség szélsőséges oldaláról létrejönnek hasonló ágazatok, és teljesen egymás ellen fordítják vele az embereket!

2022. dec. 9. 15:34
 29/87 anonim ***** válasza:
26%

Jajj hagyjuk már hogy nem felszínesnek kell lenni. Lemész bármelyik szórakozóhelyre, mindenhol azt látnád, hogy a jóképű jó külsejű srácok fognak becsajozni. Az emberek felszínesek. Ez van.

Na mindegy, én nem fogok senkit győzködni. Én magamról saját tapasztalatból tudom, hogy igazam van, hogyan működik a világ. Ha ti mást akartok hinni, felőlem higyjetek. Csősztök.

2022. dec. 9. 15:42
 30/87 anonim ***** válasza:
73%

"Kudarcok ---> Alacsony önbecsülés. Nem pedig fordítva. Ezt bármennyire is akarjátok megcáfolni, nem tudjátok. Aki mást mond, az hazudik."

Arra nem gondolsz, hogy Karcsikát még a fütyije bizsergése előtt érhette trauma, ami miatt alacsony az önbecsülése?

2022. dec. 9. 16:07
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!