Titeket zavar hogy szegenyek vagytok?
Nyilvan a szegenyseg mindenkinel relativ, de ti hogy ertelmezitek ezt?
Megelegedtek azzal, amitek van, vagy belebetegedtek nehany “alom” hianyaba?
Mire vagytok az eletben, ami penzbe kerul?
9-es hsz,
Te ertelmisegi…. En foiskolara jarok, mellette dolgozom.
A parom tanar, “friss” diplomas, akinek nem jart a fizetesemeles, igy 130 nettonal felmondott.
Nem mindenkinek konnyu, a “csorijoska” kifejezes relativ, te lehet kint azert kolduskodsz amim nekem mar regen megvan, es beered annyival. Te barom.
Nem mondom, hogy szegények vagyunk, mert ez túlzás, pl. van saját otthonunk, de amúgy zavar az, hogy sose fér bele semmi luxus, értsd éttermezés, nyaralás, valami nekem tetsző bútor random megvásárlása, ilyesmi.
De az még jobban zavar, hogy azt érzem, én mindent megtettem már, amit tudtam. Érettségi óta dolgozom (a férjem is), munka mellett csináltam diplomát, sajátítottam el két nyelvet felsőfokon, és akkor az égvilágon sehol nem akartak még 250 ezernél többet fizetni (és még ez a cég is megszűnt, míg most gyerek vagyok, nem tudom, hova fognak felvenni dolgozni 2 gyerekkel, akikkel X időközönként táppénzre kell menni).
Szóval érted, nem a fenekemen ültem, tanultam, dolgoztam, oké, nem IT mérnök még hasonló lettem, mert ez iszonyat távol áll tőlem, még a Java programozás alapjai sem ment, csak közgazdász lettem. De azért k*rvára tanultam, mindig dolgoztam, két helyen is.
Max. azt tudnám elképzelni, ha elköltözünk innen Pestre, csak akkor megint ott vagyunk, hogy a lakásunk árából semmit nem veszünk, aztán a plusz bevétel elmegy lakhatásra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!