Miért esik a Forint? Titeket zavar, hogy megint szegényebbek lettünk a a nyugathoz képest?
Engem nem zavar, mivel én sokkal többet keresek mint tíz évvel ezelőtt.
Konkrétan akkoriban nem kerestem egy petákot sem, mivel akkoriban végeztem az egyetemmel, a drága jó Bajnai Kordon féle kormány meg nem volt rest, és "válságkezelő" intézkedésként azonnal betiltatta kormányhatározatban, hogy bárkit felvegyenek a közigazgatásba, még a megüresedő álláshelyeket se lehetett betölteni. Majd megoldják 70 éves Mancikákkal, aki meg most végzett, annak coki, húzzon külföldre, mert felőlük meg is murdelhet. Ebből következik, hogy aki oda ment volna, az nem tudott, így a többi, nem közigazgatási helyre jelentkeztek tömegesen, akár 70-80 jelentkezőt is eredményezve az ilyen helyeken.
Persze nem vettek fel sehova ekkora túlkínálat mellett, így heti 5-6 ezer forintból tengődtem, amit a szüleim adtak, mert ugye egy meghatározott korábbi munkaidő nélkül a munkaügyi központ se fizet semmit. Ez egészen addig így maradt, amíg jött az új kormány, feloldotta a létszámstopot, és el tudtam helyezkedni havi kb. 140 nettóért. Bár a nullához képest ugyebár nem nehéz jobbat elérni.
Azóta? A 140 nettóból lett vagy 280, aztán 360, most meg már vagy 420. Persze nem ugyanazon a helyen.
Hogy te eddig mit csináltál, hova tetted a szemed, arról fogalmam sincs.
Hát persze, hogy nem érdekel, hogy mennyi az euró amíg így megy a szekér. Szerintem egy életképes embert se érdekel, bár persze nyilvánvaló, hogy a te történeted úgy kamu, ahogy van. Még a közigazgatásban is emeltek bért azóta, nemhogy egy német cégnél.
Az rendben van, hogy euróban tartod a megtakarítást de a fizetésed pár hónap alatt 10 szazalekot esett!
Igen, emeltek évenként az inflációval kb. de ez a durva euro emelkedés most kikompenzálta. Tehát euróra átszámítva ugyanannyit keresek mint 10 éve. Szerintem ez a gazdaság gyengülését jelenti. Tesóm svájci, 2008 előtt 5* annyit keresett mint én ma kb. 9* annyit. ???
1. A forint/euró árfolyam nem indikátora a gazdaság állapotának.
2. Az Orbán/Matelcsy páros tudatosan gyengíti a forintot, nekik ez az érdekük.
3. 2008ban 10 százalék volt a jegybank alapkamat, most meg 0,9
4. Amúgy 2009 elején már felkúszott 300ig, az meg nincs olyan nagyon messze a mostanitól.
5. Év végére, amikor a költségvetés meg egyéb számokat fixálják, majd kicsit visszerősítik a forintot.
8-as tűpontosan leírta a jelenlegi helyzetet.
Épp ma reggel volt róla szó a TV-ben, hogy a jelenlegi helyzet a vállalatoknak jó, a lakosságnak nem.
"Igen, emeltek évenként az inflációval kb. de ez a durva euro emelkedés most kikompenzálta"
Nem az euro emelkedett, hanem a ft gyengült. Gazdasági játszmák folynak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!