Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Csak engem zavar az árak...

Csak engem zavar az árak folyamatos emelkedése?

Figyelt kérdés
Nem csak az alapvető élelmiszereknél látom már ezt, hanem a tisztálkodási szereknél is. Eddig 900 forintos stift most pár hete már 950. Babáknak való fürdető szappan 150-ről felment 180-ra. Fogkrém 300-ról 330-ra. Ismerőseim legyintett, hogy ez nem akkora emelés, de engem igenis zavar, mert ezek nem egyszeri dolgok, kb minden évben megemelik ilyen módon 30-50 forintkkal a termékeket. Ilyen sűrű emeléseket nem láttam külföldön, pedig gyakran járunk át szomszédos országokba vásárolni. (Szlovéniába és Ausztriába)

2018. júl. 15. 08:51
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
*Ismerőseim legyintettek
2018. júl. 15. 08:52
 2/14 anonim válasza:
91%
Ilyen alacsony forint mellett ne csodálkozz. minden import cikk ára emelkedett az elmúlt 3 hétben és ez csak még rosszabb lesz... De hát ugyebár ennyire szárnyal a gazdaságunk és az a vicces, hogy egyes agyhalottak még ebben is pozitívumot látnak. Szánalmas...
2018. júl. 15. 08:55
 3/14 anonim ***** válasza:
89%
Engem nem zavar, mert tudom , hogy a fizetés is ezzel arányosan emelkedik. Vicceltem. Igen, zavar. De nem tudok se németül se angolul így nem megyek el itthonról, tűrök.
2018. júl. 15. 08:56
 4/14 anonim válasza:
79%
Igen zavar. Tanulom a németet,majd elhagyom ezt az országot.
2018. júl. 15. 09:06
 5/14 anonim ***** válasza:
89%
Az árakkal ne foglalkozz, a lényeg, hogy nincsenek migránsok. Az ország fele vegetál. az egészségügy és az oktatás a béka feneke alatt van, a pénzünk egyre kevesebbet ér, de a lényeg, hogy nincs migráns. Az ország felének ez a fontos, úgyhogy te se keseregj, mert jó világ van nálunk. Ha te nem így gondolod, akkor benned van a hiba :)
2018. júl. 15. 09:11
 6/14 anonim ***** válasza:
38%

Most a gyenge forint átka lehet ez a hirtelen emelkedés is :/

Én még nem tapasztaltam szerencsére, bár balatoni vagyok, itt alapból is mindig magasak az árak nyáron.

De alapvetően az (alacsony) infláció egy jó dolog. Görgeti előre a gazdaságot, segíti a hitelezést. A fizetések általában gyorsabb ütemben emelkednek, mint az árszínvonal, és a gazdaság is gyorsabban szokott növekedni az áraknál.

A piacgazdaságokra jellemző ez. Mindig lehet számítani egy válságra is, ami nagy átrendeződéssel jár -amolyan vérfrissítés. Konjunktúrában pedig olyan gyors a növekedés, hogy minden más rendszert lenyom. Ezért dőlt be a szovjetunió, és ezért működik a félig-meddig piacgazdaság Kína.

2018. júl. 15. 09:20
 7/14 anonim ***** válasza:
89%
Én kifejezetten élvezem, hogy emelkednek az árak. Amúgy nem. Jóhogy zavar, és szerintem minden embert, szóval ez elég hülye kérdés volt.
2018. júl. 15. 09:21
 8/14 anonim válasza:
85%
Azt veszem észre, hogy a fideszeseket nem zavarja. Jó nekik, irigylem a kis világukat.
2018. júl. 15. 09:41
 9/14 anonim ***** válasza:
80%
Lényeg, higy akit megszavaztatok, azok mist kapnak 30%-os emelést, Ti meg sírhattok, sírjatok is csak. nem hogy árakat emelnek, de meg a cafatéria adozás miatt kevesebb lesz a béretek is. Ezt főztétek, egyétek meg, és tűrjetek. Balga népség....
2018. júl. 15. 09:43
 10/14 anonim válasza:
100%
Meg az a másik bökkenő, hogy minden forint alapú megtakarítás értéke így csökken és a fizetések reál értéke is, ami hosszabb távon komoly gondokat fog okozni a gazdaságban, hogy ha ezt nem fogják tudni kompenzálni valahogy... Nekem szerencsére euróban fizetnek a kiadott ingatlanomért, de más bevételeimet forintban kapom többnyire. És a megtakarításom nagy része is forintban van, szóval ez nekem szívás..
2018. júl. 15. 11:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!