Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nem hajolunk le 5 Ft-ért?

Nem hajolunk le 5 Ft-ért?

Figyelt kérdés

Ismerős rokon kislánnyal vártuk a buszt pár napja. Ő elejtett 5 Ft-ot, utánanézett, de meg se mozdult. Én már ezt furcsálltam, de azért úgy szóltam neki, mintha nem vette volna észre, hogy XY, leesett a pénzed. Mosolygott, hogy tudom, köszönöm, maradhat. És meg se mozdult érte, pedig a lába elé esett közvetlenül, nem gurult messzire, csak le kellett volna érte hajolni.

Nekem ez nem szimpatikus viselkedés. Nem tudom, hogy nevelték ezt a kislányt. Tudom, hogy 5 Ft-nak nincs nagy értéke, de ismerős a mondás: Ki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli.

Nagyon ráférne még erre a gyerekre a nevelés, de mivel nem az én gyerekem, így nem szóltam semmit. Remélem, látta azért, hogy az arcomon viszont minden ott volt.

2022. nov. 19. 21:41
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
72%
39, leírnád nekem kis igénytelennek, hogy az ötforintos milyen visszavonhatatlan károkat okoz Földanya testén? Esetleg lelkén? Inkább örülnünk kellene, ez a kislány nyomott hagyott 3024-re, az akkori régészek valódi leletként tekintenek majd az érméjére. Meg mi is. Jé, ezzel valamikor fizetni lehetett.
2022. nov. 20. 14:21
 42/45 anonim ***** válasza:
71%
Egy taknyos papírzsebkendő pedig engem is bosszantana. Azt fel is vetetném. Annak az utána jövő sem örül. :)
2022. nov. 20. 14:22
 43/45 anonim ***** válasza:
24%
41 Környezetvédelmi szempontok során mindig figyelembe kell venni a gyártást. Ha elszórjátok a pénzérméket, pótolni kell őket, bányászát, kohászat, pénzverde, logisztika, vele az összes energiaszükséglet. Ha 1 gyökér dob el 1 db ötforintost, akkor nem sok, de pazarlás. Ha sok a gyökér, akkor sok.
2022. nov. 20. 16:44
 44/45 anonim ***** válasza:
26%
Mondjuk a pénzérme az életben le nem bomlik szöges ellentétben a táncos papirzsebkendovel, amiből kb másfél perc eső után már nem is marad semmi.
2022. nov. 20. 17:42
 45/45 anonim ***** válasza:
58%
44, most szedtem ki a fekete ruhák közül a mosógépből a kimosott papírzsepit. Akár újra felhasználható. :)
2022. nov. 20. 19:20
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!