Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nem hajolunk le 5 Ft-ért?

Nem hajolunk le 5 Ft-ért?

Figyelt kérdés

Ismerős rokon kislánnyal vártuk a buszt pár napja. Ő elejtett 5 Ft-ot, utánanézett, de meg se mozdult. Én már ezt furcsálltam, de azért úgy szóltam neki, mintha nem vette volna észre, hogy XY, leesett a pénzed. Mosolygott, hogy tudom, köszönöm, maradhat. És meg se mozdult érte, pedig a lába elé esett közvetlenül, nem gurult messzire, csak le kellett volna érte hajolni.

Nekem ez nem szimpatikus viselkedés. Nem tudom, hogy nevelték ezt a kislányt. Tudom, hogy 5 Ft-nak nincs nagy értéke, de ismerős a mondás: Ki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli.

Nagyon ráférne még erre a gyerekre a nevelés, de mivel nem az én gyerekem, így nem szóltam semmit. Remélem, látta azért, hogy az arcomon viszont minden ott volt.

2022. nov. 19. 21:41
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
60%
Milyen károd származott neked abból, hogy a gyerek nem hajolt le érte. Azon kívül, hogy a híres magyar kontrollmánia mutatkozott meg a kérdésben (én jobban tudod hogy kéne nevelni), kb. lekaksizom ki mit csinál.
2022. nov. 19. 21:46
 2/45 anonim ***** válasza:
31%

Nálunk euró van, 1-2 centet már kivonták a forgalomból, tehát a legkisebb az 5 cent, amiért én se hajolok le túl szívesen, főleg, ha egy szűkebb ing van rajtam.

1 cent értéke kb 4 forint, 2 cent értéke 8, és ezt egyszerűen kerekítéssel oldják meg a boltosok. Tehát, ha valami 1,98euro, akkor 2-t fizetek érte, ergo 8 forinttal többet. Ezek után talán jobban megérted, hogy miért nem hajol le a kislány azért a pénzért, amit igazából egyetlen termék áránál elmegy csak a kerekítésre.

(5cent lenne 20ft, még a koldus szemét se szúrom ki annyival, ha csak nincs 10-20db 20forintosom)

2022. nov. 19. 21:47
 3/45 anonim ***** válasza:
58%
A lényeg, hogy a te beidegződéseid annyira jók, hogy nincs értelmes személyes emberi kapcsolatod, akinek ezt a kérdést fel merted volna tenni.
2022. nov. 19. 21:54
 4/45 anonim ***** válasza:
91%
En lehajolok érte,főleg ha az enyém és még látom is,hogy elejtettem!
2022. nov. 19. 21:54
 5/45 anonim ***** válasza:
32%
Én még a 20 forintosért se hajolok le. 50ért gyakrabban, 100ast már felveszem. 5 forint az kb egyenlő a 0val
2022. nov. 19. 21:56
 6/45 A kérdező kommentje:
Az én köreim nem támogatják a gyerek viselkedését (és nem, nem a 80 éves térfigyelő kamerakörről beszélek). Kíváncsi voltam a nagyközönség véleményére is.
 7/45 anonim ***** válasza:
66%

Az is lehet, hogy azért nem vette fel, mert nem akart mindenféle, a földön levő fertőzést összeszedni.

Vagy szimplán, mert a szülei azt mondták, ne érjen a földhöz, ne nyúlkáljon a földhöz. Vagy gondolta másnak jó lesz és neki úgy sincs annyira rá szüksége. Vagy mert mivel még kicsi, nem érdekli a pénz igazán és valami más fontosabb volt neki. Vagy fáradt volt. Vagy nem tudom. Sokféle dolog lehet emögött.

8/45 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem igazad van. Én is lehajolok érte, már csak reflexből is, pedig nem szűkölködtünk soha. Mindig arra gondolok, hogy legközelebb talán pont az az egy fempenz fog hiányozni, hogy apróban kifizessek valamit vagy egy automatához vagy akármi.
2022. nov. 19. 21:58
 9/45 anonim ***** válasza:
39%
En is arra gondolok, hogy valakinek talan pont az a 100 forint hianyzik valamihez, ezert NEM veszem fel :)
2022. nov. 19. 21:59
 10/45 anonim ***** válasza:
74%
Kicsit furcsállom azokat a véleményeket akik azt irják nem hajolnak le érte! Azért is én dolgoztam meg,persze,hogy felveszem,nem szórom a pénzt! És igen egyetértek,aki a kicsit nem becsüli a nagyot nem érdemli!
2022. nov. 19. 22:00
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!