Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nem hajolunk le 5 Ft-ért?

Nem hajolunk le 5 Ft-ért?

Figyelt kérdés

Ismerős rokon kislánnyal vártuk a buszt pár napja. Ő elejtett 5 Ft-ot, utánanézett, de meg se mozdult. Én már ezt furcsálltam, de azért úgy szóltam neki, mintha nem vette volna észre, hogy XY, leesett a pénzed. Mosolygott, hogy tudom, köszönöm, maradhat. És meg se mozdult érte, pedig a lába elé esett közvetlenül, nem gurult messzire, csak le kellett volna érte hajolni.

Nekem ez nem szimpatikus viselkedés. Nem tudom, hogy nevelték ezt a kislányt. Tudom, hogy 5 Ft-nak nincs nagy értéke, de ismerős a mondás: Ki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli.

Nagyon ráférne még erre a gyerekre a nevelés, de mivel nem az én gyerekem, így nem szóltam semmit. Remélem, látta azért, hogy az arcomon viszont minden ott volt.

2022. nov. 19. 21:41
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
27%

Nem azért kell felvenni, mert nem akarja már elkölteni, hanem azért mert nem az övé, ne szórja el. Az állam a pénzérméket, bankjegyeket csak használatra adja át.

A magyarozóknak mondom előre, hogy más országban is.

2022. nov. 19. 22:01
 12/45 anonim ***** válasza:
84%

valaki még a 200 forintért sem hajol le?

légyszíves ejtsen már el egy deákot, szívesen felveszem a 200 forinttal együtt🙂

2022. nov. 19. 22:03
 13/45 anonim válasza:
28%
Semmi értéke nincs, én sem venném fel a földről. Eleve nincs is hely aprópénznek a pénztálcámba. Én még azt is szidom aki kitalálta, a papír 200-as helyett az érmét. 50-100-200 forintost megtartok, annál kissebb érméket pénztárosnál hagyom, adománygyűjtő dobozba teszem, vagy ha egyik sem opció akkor eldobom.
2022. nov. 19. 22:07
 14/45 A kérdező kommentje:
És igen, egy gyerek a szülei pénzéért nem hajol le ilyen nagyvonalúan. Azért az 5 Ft-ért is az anyja-apja dolgozott meg vérrel-verítékkel. A szülei pénzére ne legyen nagyvonalú. Ha nem kell, adja vissza a szüleinek.
2022. nov. 19. 22:12
 15/45 anonim ***** válasza:
74%
Azert nem kell tulozni, de ha megtalalod 16-os a 200-ast, akkor szivesen, neked hagytam ott 🙂
2022. nov. 19. 22:13
 16/45 anonim ***** válasza:
66%

Értem amit mondasz, de nem értek vele egyet. Nem 1990-ben élünk, most 5 forint=0 forint. Semmi értéke nincs, nincs olyan élethelyzet, amiben hasznos lenne 5 forint. Én sem veszem fel. És mivel nincs értéke, ez a "kicsit nem becsüli, nagyot nem érdemli" szöveg sem értelmezhető.

A kisgyerek fejében valószínűleg nem ez járt, amikor nem vette fel, hanem mondjuk nem szereti/fél a piszoktól (már kiskorban belénk nevelik, milyen piszkos a pénz, hát ha még le is esik...).

2022. nov. 19. 22:14
 17/45 anonim ***** válasza:
88%
#3 Hol vonták ki az 1 és a 2 centet a forgalomból? :D Csak azért kérdem, mert 3 nappal ezelőtt a kasszás pont 1 centet kért tőlem :D
2022. nov. 19. 22:16
 18/45 A kérdező kommentje:
Értem én is, de annyira nem volt kicsi már, 14 éves. Felfogja ő, hogy mi mennyire piszkos. Nem sárba esett, eső sem volt. Sima utcai kosz, ami miatt amúgy is kezet mos, ha hazaér. Főleg Bkv-zás után.
2022. nov. 19. 22:17
 19/45 anonim ***** válasza:
84%
Dehogy nincs értéke 5 ft-nak,hisz ha vennél valamit és ha 5 vagy 10 Ft hiányzik hozzá,nah ugye milyen jól jönne! Nekem minden forintom becses,hisz én dolgoztam meg érte és nekem minden forint jól jön!
2022. nov. 19. 22:18
 20/45 anonim ***** válasza:
66%
Jaj, 14 éves. Akkor már felfogja és nagyon is helyesen, hogy nem ér annyit. Mit nem értesz most komolyan azon, hogy nincs értéke 5 forintnak? :D
2022. nov. 19. 22:19
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!