Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nem hajolunk le 5 Ft-ért?

Nem hajolunk le 5 Ft-ért?

Figyelt kérdés

Ismerős rokon kislánnyal vártuk a buszt pár napja. Ő elejtett 5 Ft-ot, utánanézett, de meg se mozdult. Én már ezt furcsálltam, de azért úgy szóltam neki, mintha nem vette volna észre, hogy XY, leesett a pénzed. Mosolygott, hogy tudom, köszönöm, maradhat. És meg se mozdult érte, pedig a lába elé esett közvetlenül, nem gurult messzire, csak le kellett volna érte hajolni.

Nekem ez nem szimpatikus viselkedés. Nem tudom, hogy nevelték ezt a kislányt. Tudom, hogy 5 Ft-nak nincs nagy értéke, de ismerős a mondás: Ki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli.

Nagyon ráférne még erre a gyerekre a nevelés, de mivel nem az én gyerekem, így nem szóltam semmit. Remélem, látta azért, hogy az arcomon viszont minden ott volt.

2022. nov. 19. 21:41
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
34%
Azért veszem fel, mert nem szórom szét a dolgaimat az utcán. Ha a csokipapírt ejtem le véletlenül, azt is felveszem, pedig az 5Ft-ot se ér. Ha valakinek ennyire nem kell egy ötforintos, adja egy koldusnak vagy dobja a templomperselybe. De ne hagyja az utcán a földön.
2022. nov. 19. 22:24
 22/45 anonim ***** válasza:
67%
Értelmes gyereknek tűnik, aki érti a pénz értékét, s a semmiért nem csinál bohócot magából. Szimpatikus.
2022. nov. 19. 22:29
 23/45 anonim ***** válasza:
64%

Hagyd békén azt a szegény gyereket!

Neked kéne nevelés, nem neki.

2022. nov. 19. 22:30
 24/45 anonim ***** válasza:
95%
Gyerekkoromban nagyon csórók voltunk. Én bizony elvből is felveszem még az 5 forintot is. De tőlem mindenki azt csinál,amit akar.
2022. nov. 19. 22:33
 25/45 anonim ***** válasza:
53%

Normál életszínvonalon élek, de sosem fogom elfelejteni azt a napot, amikor még gyerek voltam, és öt forint hiányzott, de nem volt.

Igazad van, meg kell becsülni.

2022. nov. 19. 22:59
 26/45 anonim ***** válasza:
61%
Sok kicsi sokra megy. Ha zavar a tárcádban, rakd perselybe.
2022. nov. 19. 23:02
 27/45 anonim ***** válasza:
72%
Te hány éves vagy, öreganyám korú? Mert én 53, de döbbenten olvasom a falusi Márinéni szintű ítélkezésedet egy 14 éves kamaszról. Aki ráadásul tök jólnevelt, mosolygott és megköszönte, hogy szóltál neki. Nem azt kérdezte, hogy: közöd? Az viszont gusztustalan, tiszta vénasszonyos, hogy remélted, látta, hogy az arcodon minden ott volt. Hát maradjon is ott! Mondom ezt úgy, hogy én lehajolok érte, de én meg mindenért lehajolok ami leesik. Na, kár, hogy nem látom, most mi van az arcodon, röhögnék nagyot.
2022. nov. 19. 23:55
 28/45 anonim ***** válasza:
77%
Én egy 5-t ost csak azért veszek fel, hogy ne legyen pénz az utcán, jó lesz még valamire. Hagytam már italautómatába is meg bevásárlókocsiban is pénzt, más is oda szokta adni. Pontosabban gyakran találok olyan kocsit amibe pénz van és azt adom tovább. Én felveszem, ha én ejtem el, de volt olyan hogy láttam egy 5-tost és nem vettem fel.
2022. nov. 19. 23:57
 29/45 anonim ***** válasza:
66%
Akkor nem vette fel... nem tudom miért kell ennek akkora feneket keriteni.
2022. nov. 20. 06:09
 30/45 anonim ***** válasza:
71%
Hát én le szoktam hajolni még az egy centesért is, pedig azt már el sem fogadják sehol.
2022. nov. 20. 06:33
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!