Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A hajléktalanok ha elkövetnene...

A hajléktalanok ha elkövetnenek egy bűnt amivel börtönbe kerülnek, azzal nem járnának jobban?

Figyelt kérdés
ma 14:03
 1/8 anonim ***** válasza:
85%
Attól függ milyen függőségei vannak, és azokról képes-e lemondani a meleg celláért cserébe. Sokan a szállóra sem mennek be emiatt, nemhogy a börtönbe. Léteznek azok az anekdoták, hogy télen a hajléktalanok mindenféle piti bűnt elkövetnek csak azért, hogy pár hetet eltöltsenek előzetesben. De azt túlzás lenne mondani, hogy ez egy bejáratott módszer és működik is. Mivel túl vannak zsúfolva a börtönök, lehetőség szerint nem ültetik le azokat, akiket nem muszáj.
ma 14:07
 2/8 anonim válasza:
90%

Nem. Épp tegnap olvastam hogy egy vidéki város közismert és kedvelt, kelekótya hajléktalan figuráját úgy megverték a cellatársai hogy meghalt.

Kivizsgálás folyamatban van.

Valószínűleg apróság miatt került be.

ma 14:10
 3/8 anonim ***** válasza:
93%
Nem. Szerinted miért nem mennek akkor inkább szállóra? A börtön még rosszabb lenne.
ma 14:15
 4/8 anonim ***** válasza:
81%

A hajléktalanok azért vannak az utcán, mert még a hajléktalanszálló szabályait is túl nagy kötöttségnek érzik.

Ehhez képest egy börtön még sokkal nagyobb kötöttség lenne, tehát még rosszabbul éreznék ott magukat, mint az utcán. Arról nem is beszélve, hogy a többiek erőszakos viselkedésének is ki lennének téve (ld. #2 válasz).

ma 14:17
 5/8 anonim ***** válasza:
85%
A börtön veszélyes üzem. A hajléktalan szállók nagy része is az,főleg, ahová csak aludni lehet bemenni.
ma 14:25
 6/8 anonim ***** válasza:
32%

"A hajléktalanok azért vannak az utcán, mert még a hajléktalanszálló szabályait is túl nagy kötöttségnek érzik."

Ez nem igy van. Szállókon lelopják egymás cipőit, fenyítések mennek, egymást terrorizálják, esetleg verik, mivel veszélyes vagy eletveszélyes ezert nem járnak be.

Börtönben se a kötöttség a bajuk elhiheted.

Sokan tul se élik eleve. Csak arról nem zengenek a hírekben. Kaja sincs(döghust kapnak max meg ronlott cuccokat), ellátást se kapnak(van akiket bogarak ettek meg élve), orvos nem látja el őket, az őr végignézi ahogy többen egyet vernek agyon.

Nem a filmekben kéne élni ahol mindenki haver meg iskolai menza van.

A legtobb haláleset börtönökben javítókban van.

ma 14:29
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Egy darabig voltam önkéntes, és igen, a függőségek bőven közrejátszanak, de őszintén szólva nem tudom elitélni ezért őket, valószinűleg ha ebben a helyzetben lennék, én is innék.

Viszont, és ez nem reprezentativ, csak az én tapasztalatom, hogy egyetlen dolog maradt meg csóróknak, és az a szabadságuk. Volt olyan középkorú úr, aki tök értelmes volt, szép szóval próbáltuk rávenni, hogy ugyan vegye már igénybe a számára felkinált segitséget, ami egy olyan egyházi intézmény volt, ahol este 6-ra kellett volna hazaérni, este 6 és reggel 6 közt csak külön engedéllyel lehetett kimaradni vagy elmenni. Még az sem lett volna probléma, ha iszik, csak viselkedjen. Elmondta, hogy neki már igy is elég szar az élete, nem hiányzik neki, hogy még gyerekként is kezeljék mellette. Féltettük, hogy meg is halhat (krónikus beteg volt és baromi hideg volt), azt mondta, hogy tisztában van vele, hogy meghalhat, de inkább a halált választja, mint hogy be legyen szabályozva. Bár nem értettem egyet a döntésével, megértettem, mert anno én is rühelltem, hogy kimenőt kell kérni a kollégiumban, és nem mehetek oda, ahova akarok, akkor, amikor akarok, hiába nem is akartam sokszor sehova menni, maga a tény, hogy be vagyok zárva nagyon zavart. Sokszor elgondolkoztam ezen, hogy én mit tennék hasonló helyzetben, és valószinűleg én se fogadnám el a lehetőséget, ha ez azzal járna, hogy még egy esti sétára is engedélyt kell kérnem felnőtt fejjel.

ma 15:12
 8/8 anonim ***** válasza:

Valaki pont azért követ el valamit hogy oda kerüljön. Ott "védett" helyen van.

Charles Manson egyszer kajánul megkérdezte hogy vajon mi "kintiek" vagyunk bezárva vagy ő?

Ezzel azt akarta mondani hogy a kinti lét sokkal nagyobb nyomor és rabság mint itt bent. Nehéz elhinni. :)

ma 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!