Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nem hajolunk le 5 Ft-ért?

Nem hajolunk le 5 Ft-ért?

Figyelt kérdés

Ismerős rokon kislánnyal vártuk a buszt pár napja. Ő elejtett 5 Ft-ot, utánanézett, de meg se mozdult. Én már ezt furcsálltam, de azért úgy szóltam neki, mintha nem vette volna észre, hogy XY, leesett a pénzed. Mosolygott, hogy tudom, köszönöm, maradhat. És meg se mozdult érte, pedig a lába elé esett közvetlenül, nem gurult messzire, csak le kellett volna érte hajolni.

Nekem ez nem szimpatikus viselkedés. Nem tudom, hogy nevelték ezt a kislányt. Tudom, hogy 5 Ft-nak nincs nagy értéke, de ismerős a mondás: Ki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli.

Nagyon ráférne még erre a gyerekre a nevelés, de mivel nem az én gyerekem, így nem szóltam semmit. Remélem, látta azért, hogy az arcomon viszont minden ott volt.

2022. nov. 19. 21:41
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
45%
Szánalmas vagy
2022. nov. 20. 06:52
 32/45 anonim ***** válasza:
37%

Sok kicsi nem megy sokra. Ha 100 db 5 forintosa lenne, akkor lenne valami értéke. Ki a fene gyűjt össze 100db-ot? Senki

Ott a papír pénz, a 200as amik nem foglalnak annyi helyet.

5ft nem ér semmit.

2022. nov. 20. 06:55
 33/45 anonim ***** válasza:
50%
Lehet, hogy a szülei azt tanították neki, hogy ennyiért ne nyúlkáljon a koszos földre. Ebben az esetben igaza van és helyesen járt el.
2022. nov. 20. 07:08
 34/45 anonim ***** válasza:
22%

"Lehet, hogy a szülei azt tanították neki, hogy ennyiért ne nyúlkáljon a koszos földre. Ebben az esetben igaza van és helyesen járt el."

A szemetet se szedje fel maga után ebben az esetben, ugye? Mert hát a koszos föld....

2022. nov. 20. 07:16
 35/45 anonim ***** válasza:
57%

" szemetet se szedje fel maga után ebben az esetben, ugye? Mert hát a koszos föld...."

Vagy az is egy megoldás, hogy eleve nem szórjuk el, és akkor nem kell a koszos földhöz érni ahhoz, hogy felszedjük.

2022. nov. 20. 08:04
 36/45 anonim ***** válasza:
43%

35!

"Ő elejtett 5 Ft-ot..."

A szemetet is el lehet ejteni. Tudod, amit elejtunk, azt felszedjuk. Az 5 forint is szemét, ha nem szeded fel. Semmivel nem különbözik q csoki papírtol, ha a földön van.

2022. nov. 20. 08:23
 37/45 anonim ***** válasza:
43%
#32 Nem kell pont az 5 forintosnál maradni, azt hittem magától értetődő. Arra céloztam, hogy az ember gyűjtse az aprót, bármennyi is gyűlik össze, a postán, egy szállodában, vagy ha van egy ismerősöd az egyik kisboltban, szívesen felváltják neked a sok aprót. Ha az ember úgyis eldobálja, akkor dobálja valami tárolóba, aztán egyszer majd rájön hogy mennyit is dobott félre az évek során, és akkor majd ehet valami finomat belőle mondjuk. Nem nagy dolog, minek így betámadni a másikat xD
2022. nov. 20. 08:43
 38/45 anonim ***** válasza:
71%
Hú, de mekkora dolog ez, napokig nem lehet ilyen traumát feldolgozni. Az utánatok arra sétálgató emberkét meg boldoggá tette, megköpködte, apád, anyád ide jöjjön, azóta is ez a szerencsepénze. De csak pittyegessetek, csodaszép arcot formál idősebb korra. :)
2022. nov. 20. 09:28
 39/45 anonim ***** válasza:
44%
Nem azért kell felvenni az 5 forintot, mert sokat ér, hanem azért, mert nem illik szemetelni az utcán: ha valamit elejtettünk, bármi legyen is az, akkor felvesszük, zsebre tesszük vagy kukába dobjuk! Nem csak úgy otthagyjuk a földön! Azért van tele szeméttel ez az ország, mert ilyen gyerekeket nevelnek ilyen szülők, akik tojnak a környezetükre meg a többi emberre. Szép, tiszta, rendezett utcáink lehetnének, de helyette mindent eldobálnak az emberek, vagy ha véletlenül is ejtik el, nem veszik fel. Sajnos a kommentszekcióból is látszik, hogy nagyon sokan vannak ebben az országban, akik nem kapjak jó nevelést gyerekkorukban. :(
2022. nov. 20. 13:54
 40/45 anonim ***** válasza:
24%

Ja mert a gyakorikerdesek.hu egy reprezentativ kutatas es amit itt latsz, az a valosag es tukrozi az egesz orszagot, meg a nevelesi szokasokat meg a f@szom tudja mit :(

Amugy nem,csak ugy mondom😘

2022. nov. 20. 13:57
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!