Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Aki tud házat venni, miből...

Aki tud házat venni, miből keres annyi pénzt, és mennyi önerő kell hozzá?

Figyelt kérdés
Komolyan kérdezem. Értem, hogy sok szerencsés ember örököl vagy pénzt vagy ingatlant, de aki nem, az hogyan? “ sehogy” jellegű válaszokra nem vagyok kíváncsi. Unokatesóm pl. Külföldön dolgozott 10 évig, és úgy vett házat. Viszont én viszolygok a gyári munkától, nőies munkák passzolnak hozzám, úgy mint gyerekekkel foglalkozni, másokon segíteni, tanítani, vagy bármi ami kreativitással kapcsolatos. Ezek, pl. szociális szféra is, rendkívül alul van fizetve. Esetleg ha vállalkozó lennék lenne esélyem? Pl. Fodrász, tetováló, grafikus? Vagy pedig kreatív vállalkozás? Biztos naivnak gondoltok, de szerintem mások is elszoktak gondolkodni, hogy belevágjanak-e valami újba, és hogy hogyan javíthatnának az életükön, normális válaszokat szeretnék kapni.

2022. okt. 26. 06:18
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
70%
Én külföldön dolgoztam úgy vettem itthon házat 7 éve, aztán 2 éve eladtam és visszamentem külföldre.
2022. okt. 26. 07:57
 12/40 anonim ***** válasza:
28%
Nem mondanám, hogy szerencsés az, aki örököl...
2022. okt. 26. 08:02
 13/40 anonim ***** válasza:
84%

Mi párommal most vettünk kertes házat. Igaz, hogy több, mint egy évig keresgéltünk, már belenyugodtunk abba, hogy annyi pénzért, amit rá tudunk szánni, csak valami lepukkant kis lyukat tudunk venni, aztán majd szép lassan valahogy felújítjuk, aztán szembejött velünk egy teljesen felújított, nyaralónak használt ház elég nagy telekkel, 16 milláért. Azonnal lecsaptunk rá, már másnap megnéztük, és rámondtuk az igent, mondva ennél jobb úgysem lesz a kínálatban. 2 hete költöztünk be, bár már előtte is járkáltunk, mert egy nagytakarítás azért ráfért, az udvar meg borzalmas állapotban volt (derékig érő fű, kidőlt kerítés, rengeteg szemét, építési törmelék).

Az önerönk kettőnknek együtt 3,8 millió volt, ezt elfogadták hozzá, illetve egy kis szülői segítséget is kaptunk indulásnak. Fix törlesztőt kértünk, bár így csak a 20 évig fizetős opció volt lehetséges, és soknak tűnt elsőre a havi 110 ezer, de most már sokkal olcsóbb, mint az albérletek többsége, a végén pedig a miénk lesz.

23/L, 26/F

2022. okt. 26. 08:07
 14/40 anonim ***** válasza:
87%

"Nem mondanám, hogy szerencsés az, aki örököl..."

Nézőpont kérdése. Szerencsésebb, mint az, akinek szintén meghal valakije, de semmit nem kap vagy szimplán sz*r családja van, akivel a kapcsolatot sem tartja, de legalább 18 évesen kvázi elzavarják a viselkedésükkel.

2022. okt. 26. 08:14
 15/40 anonim ***** válasza:
30%

16 millióért hol volt ház telekkel, Borsodban a cigányputri mellett? Csak mert a főváros vonzáskörzetében ennyiért már telket sem lehet venni, nemhogy házat.

2022. okt. 26. 08:18
 16/40 anonim ***** válasza:
35%
A szoftverfejlesztő pont hogy nőies munka, hiszen nem kell cementeszsákot hordani meg egész nap fél autókat emelgetni a gyárban, csak ülni és az agyadat használni. Arra nők is képesek, főleg mivel okosabbak a pasiknál.
2022. okt. 26. 08:27
 17/40 anonim ***** válasza:
93%
"16 millióért hol volt ház telekkel, Borsodban a cigányputri mellett? Csak mert a főváros vonzáskörzetében ennyiért már telket sem lehet venni, nemhogy házat." - Miért kellene a főváros körzetében venni? Hihetetlen, de Bp-en kívül is van élet. Én pl. Nógrádban élek, itt feleannyiért is lehet már házat kapni, és akkor jó levegőn vagy, nem abban a bűzben, én is Bp-en éltem másfél évtizedig, de már nem tudnék, szabályosan rosszul vagyok fizikálisan, ha eltöltök ott fél napot. C betű meg mindenhol van, szóval ebből a szempontból is tök mindegy már.
2022. okt. 26. 08:29
 18/40 anonim ***** válasza:
33%

"Arra nők is képesek, főleg mivel okosabbak a pasiknál."

Elméletileg igen.

A gyakorlat meg mást mutat.

2022. okt. 26. 08:32
 19/40 anonim ***** válasza:
38%
Ne Magyarországon vegyél házat, ilyen helyen ki akar élni!? Én biztos nem! Inkább tanulj meg egy idegen nyelvet, aztán hagyd itt ezt a szerencsétlen országot. Jobban jársz! Tapasztalatból mondom.
2022. okt. 26. 08:39
 20/40 anonim ***** válasza:
72%

Látom vannak itt gondolkodásbeli gondok és abból még senkinek nem született a feje fölé ingatlan.

1)

Az ország nem csak Budapestből és 70 milliós házakból áll!

2)

Aki csóró és üres a zsebe, az adjon lejjebb az igényeiből!

3)

Egyedülállóként, albérletben, tanulatlanul senkinek nem lesz háza, jó, ha az albit fizetni tudja.

És akkor az én történetem, ami 10 évet fog át:

Vettem fel személyi kölcsönt és abból vettem egy kis házat Pest megyében, amit kipofoztam gusztusosra, a kertet gyönyörűen rendbe raktam, festettem-mázoltam, ízlésesen berendeztem. (Egy doboz festék csodákra képes, ahogy a friss tisztaságszag és a hangulatos enteriőr is milliókat jelent)

3 év múlva meghirdettem és 3x-os áron eladtam 2 hét alatt.

Kifizettem belőle a maradék hitelt, így is maradt 6 millióm, ami elég volt egy jó állapotú 2 szoba nappalis lakás önrészére, úgy, hogy nekem senki nem adott 1 Ft-ot sem.

Mindezt 29 éves koromra, nőként, kisgyerekkel.

2022. okt. 26. 08:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!