Házat venni ilyen feltétellel lehetsége? 7 490 000ft a ház ára, önerő 1 500 000 a kézhez kapott jövedelmem 140-150 000 ft
Pont határeset.
Ez pontosan 20% önerő.
A jövedelmed is egy átlagos összeg.
Szerintem érdemes több banknál érdeklődni, mert lesz, amelyik egyből elutasít, de szerintem van esélyed.
Én anno a 3. banktól kaptam meg az áment.
7 milliós ház volt, 2 millió önerővel, de én akkor 120-at kerestem.
Az Erste és a K&H is elutasított.
Az Erste nem mondott indokot, de azért hetekig ültek rajta, húzták az időt... kedvesek voltak, r-hadnának meg.
A K&H-nál az volt az első kérdés, h házasok vagyunk-e. Nem voltunk. Mondom mit számít, ha egyszer aláírjuk mindketten. Anyuka meg a gyereke akkor nem is vehet fel közös hitelt, ha 1/2 - 1/2 a tulajdonjog?
Olyan bunkó volt a K&H-s ügyintéző, hogy ott is hagytam, felálltam a pulttól.
Aztán a 3. bank az OTP volt, ahol nem hogy házastárs nem kellett, de adóstárs sem, és az én egyedüli 120 ezres fizetésemre adta meg a hitelt.
Szóval a lényeg, hogy ne egy lapra tegyél fel mindent.
99%-ban maga a megvásárolandó ház lesz a fedezet.
igen, az ingatlanos több bankkal áll kapcsolatban, ha nem valami új ügynök, aki gyorstalpalón lett ingatlanos 2 hete, akkor fogja tudni, hogy hová érdemes fordulni.
amúgy nem véletlenül az otp a legnagyobb ügyfélkörrel rendelkező bank az országban: ott kapják meg a legtöbben a hitelt.
Igen, pont a határon vagy, ezért írtam, hogy az lehet az egyetlen kockázat, ha a becslő szerint kevesebbet ár a ház, illetve ha az adott településen nem támogatják a bankok a 80%-os finanszírozást (van ilyen sok helyen)
Nem maga az ingatlanos ért a hitelekhez, hanem az irodában dolgozó hitelközvetítő (minden DH irodában dolgozik ilyen személy)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!