Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Lehet önerő nélkül házat...

Lehet önerő nélkül házat venni? (Bőv. Lent.)

Figyelt kérdés
Sok embertől hallom, hogy házat vesz, vagy már eleve megvette és fizeti a hitelt. Ilyen könnyen kapnak az emberek hitelt, vagy ennyire biztos anyagi hátterük és családjuk van? Jelenleg budapesten lakok, 180.000ft a lakbérem, viszont szívesen költöznék budapesten kívülre (de Pest megyén belül maradva), ha kaphatnék hitelt. De nincs önerőm, se családom, se párom nem is örököltem semmit. Egy pár kollégám mondta, hogy havonta 100.000ft-ot fizet a hitelre, ezt lazán kifizetném, és akkor az legalább az enyém lenne. Van bármi esélyem erre? (Nyilván majd a bankba is bemegyek megbeszélni a dolgokat, de kíváncsi lennék a ti tapasztalaitokra, hogy mennyire könnyű vagy nehéz ezeket elintézni).

2021. júl. 10. 22:16
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
98%
Ez rengeteg dologtól függ, mekkora az ár, tudsz-e felvenni CSOK-ot, stb. Teljesen nulla önerővel biztos, hogy nem fogsz kapni hitelt. Főleg havi 100k törlesztővel. Legalábbis itt, ahol én lakom, Halásztelken, kertes házat 40 millió alatt nem kapsz, egy normálisabb 50+. Na, azt önerő nélkül 100k havi törlesztőre nem fogod megkapni.
2021. júl. 10. 22:28
 2/22 anonim ***** válasza:
61%
Mi 28 évesek vagyunk, 20 millió forint önerőnk van, 20 millió hitelt vettünk fel, aminek a törlesztője 100ezer, ebből építettünk házat
2021. júl. 10. 22:32
 3/22 anonim ***** válasza:
84%

Azok a kollegaid akik 100.000et fizetnek a torlesztore, valoszinuleg evekkel ezelott vettek hazat amikor meg olcsobb volt es volt is onerojuk.

Ha 100.000 forintot fizetnel 20 evig akkor 24 milliot fizetnel ki az evek soran, de a kamat akkor ebben meg nincs is benne. Kapnal egyaltalan ennyi penzert hazat ott ahol szeretnel?

En kulfoldon vettem hazat nehany szazalek onerovel de ezt Magyarorszagon nem tudod megcsinalni.

Itt sok ember nem tudna hazat venni ha 20-25% onero kellene mert az rengeteg penz es sokszor annak sincs sporolt penze aki jol keres.

2021. júl. 10. 22:54
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
Önerő minden esetben kell a hitelhez, függetlenül a törlesztőrészlettől. Azok a kollégák, akik havi 100 ezret fizetnek a hitelre, valószínűleg (biztosan) jópár millió önerővel vették fel a hitelt. Magánszemélyként, ingatlan jelzálog hitelre 20% önerő a törvényi minumum. Ez alatt ha akar sem adhatna a bank, ez a törvény, ezt nem lehet kikerülni. Esetleg úgy, hogy valamilyen támogatást, babavárót, személyi kölcsönt használsz önerőnek, ha nincs készpénzed, de ettől még a konkrét ingatlan hitelhez kell az önerő. hhoz hogy egy 30 milliós lakást meg tudj hitelre venni, valamilyen forrásból 6 milliót elő kell teremtened, enélkül fizikai képtelenség hogy hitelt kapj.
2021. júl. 10. 23:24
 5/22 anonim ***** válasza:
67%

Mostanában nézegettem belvárosi lakbéreket, és 75-90 között elég nagy a kínálat, szerintem sok még alkuképes is.

Ha te ilyen lehetőségekkel nem tudod megoldani, hogy kispórolj az önerőre, akkor nem felelsz meg a banknak, mert pont ez a szűrőjük.

2021. júl. 11. 01:24
 6/22 anonim ***** válasza:
100%

Önerő vagy ingatlanfedezet nélkül kizárt, mert törvény írja elő a bankoknak. Az előző válság előtt bárki kapott hitelt, elég ha pulzusa volt az illetőnek, be is dőlt sok hitel. Pont, amiatt van, hogy aki nem tud összespórolni önerőt, az ne vehessen fel hitelt sem.

Én is javaslom, hogy keress olcsóbb lakhatást, kezdj el önerőt gyűjteni és akkor kapsz hitelt.

2021. júl. 11. 06:34
 7/22 anonim ***** válasza:
90%

Van rá esély,de egyedül szinte lehetetlen.

Ha veszel fel személyi kölcsönt, akkor azt végülis önerő gyanánt betolhatod, viszont így 2 hitelt kell fizetned egyszerre, aminek elég kemény feltételei vannak bírálatnál, főleg egyedül.

Feleségemmel egy forint megtakarításunk sincs, mert hirtelen jött mindkettőnknek jó fizetésű munkahely. Mi babavárót vettünk fel és azt használtuk önerőnek, ehhez jön az ingatlan hitel, plusz 1 vállalt gyerek után járó csok. Mi így tudtunk 18.5 millióért venni egy házat egy faluban. Valószínűleg drágábbat csak pl a 3 gyerek után járó CSOKkal tudtunk volna venni, de szerintem pár év múlva sokan meg fogják bánni az 50-60 milliós ingatlant.

2021. júl. 11. 07:31
 8/22 anonim ***** válasza:
91%
Dehogy van önerő. Az emberek legjava babavárót meg ilyen szarokat vett fel hogy legyen.
2021. júl. 11. 09:52
 9/22 xswerdy ***** válasza:
93%

önerő akkor nem kell, ha van kiegészítő fedezet (pl. szülők háza). Merthogy a törvényi maximum 80% a fedezet arányában értendő.

De ahogy fent is írták, a 100.000 Ft-os törlesztő valószínűleg korábban vett ingatlanra vonatkozik, amikor még alacsonyabbak voltak az árak.

2021. júl. 11. 09:59
 10/22 anonim ***** válasza:
94%
Gondolom akinek nincs önereje az babavarózik meg hasonlókat használ fel erre. Egyedül önerő nélkül nem nagyon lesz ingatlanod. Nekem egy ismerősöm hasonló okok miatt kent ki külföldi szállásos melóra pár évre. Szállást adnak, csak kajára kellett költenie többit félre rakta. Így lett meg az onereje.
2021. júl. 11. 10:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!