Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Önerő nélkül hogyan lehet...

Önerő nélkül hogyan lehet házat venni?

Figyelt kérdés
Szeretnénk házat venni ami jelenleg 6 millio ft. sajnos nincs egy ft önerőnk se szülőkkel élünk és ezek ellenére sem tudtunk félre tenni,szeretnénk külön menni a párom fizetése nettoba 140.000.- én jelenleg gyesen vagyok és plusz dolgozom mellette ami nekem a gyes és családi 52.000.- plusz a fizetésem az 60.000.- igy 252.00.- rendelkezünk. Milyen esélyünk van önerő nélkül házat vennünk?

2014. ápr. 24. 21:18
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
62%
Ha 1 Ft-ot nem tudtatok félrerakni eddig (pláne, hogy többen együtt olcsóbb a rezsi), akkor mégis hogyan tervezed fizetni a hitel részleteket?
2014. ápr. 24. 21:20
 2/22 anonim ***** válasza:
69%

"szülőkkel élünk és ezek ellenére sem tudtunk félre tenni,"

Ha a jó feltételek mellett nem tudtatok félrerakni semmit, akkor hogy akarjátok a hitelt fizetni? Mellesleg, se önerőtök, fizetésetek nagyon alacsony, így esélytelenek vagytok a hitelre. Mondanám, hogy menjetek albérletbe, mellette tegyetek félre, de a kérdés alapján a pénzügyekhez nem értetek, ezért inkább nem tanácsolom ezt.

2014. ápr. 24. 21:27
 3/22 A kérdező kommentje:
mert eddig nem kaptam gyest sem hanem magam után fizettem a tbt és munkám sem volt...valamint az egész családnak én főzök és ez nagyon sok kiadás....
2014. ápr. 24. 21:28
 4/22 A kérdező kommentje:
jah és kocsi hitelünk volt amit ki fizettük az az 4.2 milliot
2014. ápr. 24. 21:29
 5/22 anonim ***** válasza:
59%

Menjetek inkább önkormányzatiba külön! Nem rosszindulatból írom, de a hitel óriási kötelezettség, nekünk kétszer ennyi bevételünk van, de nyögve nyelős, pedig nem élünk nagy lábon!

Egyébként önerő nélkül csak úgy tudnátok bármit is venni, ha lenne megfelelő pótfedezet (még legalább egy ház) és még pótkezesek is, de talán még így sem.

Kezdjetek el fizetni valamelyik lakástakarékba (Fundamenta, OTP Ltp), és pár év után ott lényegesen egyszerűbben juttok hitelhez, mint piaci hitelhez.

2014. ápr. 24. 21:32
 6/22 anonim ***** válasza:

Így már mindjárt jobban hangzik.

Tegyetek félre amit csak tudtok, 6-12 hónap múlva már meglesz a kellő önerőtök egy hitelhez.

Önerő kell, anélkül már nem kapsz hitelt.

2014. ápr. 24. 21:33
 7/22 anonim ***** válasza:
36%
Ilyen anyagi háttérrel ne vegyetek saját házat, inkább lakjatok albérletben.
2014. ápr. 24. 21:34
 8/22 A kérdező kommentje:
van lakástakarékunk de minimális összeggel fizetjük kb 7 hónapja nyitottuk meg,így valószínű,hogy meg emeltetjük!
2014. ápr. 24. 21:35
 9/22 A kérdező kommentje:
Az Albérlettel pedig az a baj,hogy nagyon sokba kerülne városon! Legközelebbi város hozzánk nyíregyháza,munkahely szempontjából sem aktuális mert nekem is és a páromnak is közelebb itt a munkahely,valamint a gyerekekre sem lenne aki fel ügyel(alkalom adtán) viszont valahogy külön kell mennünk 7 éve lakok anyóssal már nem bírom!!!!!!!!!!!!
2014. ápr. 24. 21:39
 10/22 anonim ***** válasza:

5. vagyok, megértelek, nekem két hét is elég az anyósomból... :/

Helyi önkormányzatnak nincs kiadó lakása? Szerintem a gyerekek miatt jó eséllyel pályázhatnátok, pláne, hogy mindketten rendesen dolgoztok, stb.

2014. ápr. 24. 21:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!