Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Önerő nélkül hogyan lehet...

Önerő nélkül hogyan lehet házat venni?

Figyelt kérdés
Szeretnénk házat venni ami jelenleg 6 millio ft. sajnos nincs egy ft önerőnk se szülőkkel élünk és ezek ellenére sem tudtunk félre tenni,szeretnénk külön menni a párom fizetése nettoba 140.000.- én jelenleg gyesen vagyok és plusz dolgozom mellette ami nekem a gyes és családi 52.000.- plusz a fizetésem az 60.000.- igy 252.00.- rendelkezünk. Milyen esélyünk van önerő nélkül házat vennünk?

2014. ápr. 24. 21:18
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

köszönöm 5.válaszoló:-) nagyon kedves vagy!!! Nem tudok róla,viszonylag kicsi település,de fel keltetted az érdeklődésemet és utána fogok járni mindenképpen! MÉg akár itt faluban is lehet lenne olyan ház amit albérletbe ki adnának, a baj csak az hogy akkor nem tudod igényeidnek megfelelően rendbe tenni,mert amit bele fektetsz ott marad másnak...

de ez jó ötlet! Én is úgy érzem hogy könnyebb az albérlet,mert akár tudok vándorolni is sajnos,hogy ezt kell írnom de ha egy adott faluban nem jó muszáj menni városra,és ha ott sem jo megyek másik városba. Manapság már lassan azt kell néznünk hogy enni tudjunk....és nem azt hogy házam legyen...mert az sosem lesz a miénk...a földbe senki nem viszi magával,viszont az sem mindegy hogy élem meg az életem! Sírva nap mint nap,vagy boldogan!

2014. ápr. 24. 21:49
 12/22 anonim ***** válasza:
52%

Most nem azért de ha csak most kaptál gyest akkor a kicsi nincs is egy éves így te legálisan nem dolgozhatsz.

140 ezere meg sehol nem kaptok hitelt.

Törvényileg kötelező 30% önerő, ez alól nincs kivétel.

2014. ápr. 24. 22:39
 13/22 anonim ***** válasza:

Jól látod, csak a magyarok mániája ez a "saját lakás bármi áron". Sok tulajdonossal meg lehet beszélni, hogy ha kicsit lepukkantabb a ház, akkor igényeiteknek megfelelően felújítjátok, és lelakjátok amit ráfordítottatok.

Az utolsó "szakértőnek" pedig: GYES-t bármikor lehet igényelni a gyermek 0-3 éves kora között és egy éves kor után már nyolc órában is lehet dolgozni úgy, hogy a GYES/GYED továbbra is járjon.

2014. ápr. 25. 09:08
 14/22 anonim ***** válasza:
80%
Ja, és mi most úgy veszünk házat, hogy nincs 30% önerőnk, úgyhogy a válaszodnak ez a része is haszontalan és óriási butaság.
2014. ápr. 25. 09:10
 15/22 anonim ***** válasza:
Kedves előző! Valóban nem kell 30% önerő, de 20% a minimum! Azonban kistelepüléseken, nem frekventált helyeken többet kérnek mint 20%!
2014. ápr. 25. 10:02
 16/22 anonim ***** válasza:
56%
Falusi házat veszünk, nagyjából 18% önerővel. De ez mindegy is, a Kérdezőnk csak gyűjtögessen ügyesen :)
2014. ápr. 25. 10:16
 17/22 anonim ***** válasza:

Az utolsó "szakértőnek" pedig: GYES-t bármikor lehet igényelni a gyermek 0-3 éves kora között és egy éves kor után már nyolc órában is lehet dolgozni úgy, hogy a GYES/GYED továbbra is járjon.

Ki az a hülye aki gyed helyett gyesre menni nyilván senki ha jogosult lenne rá. Gyed fizetése 70% gyes meg csak 25 ezer.

2014. ápr. 25. 10:50
 18/22 anonim válasza:

Érdeklődjetek a Fundamentánál. Megfelelő ingatlan fedezettel (lehet, hogy csak pótingatlan fedezet mellett) és megfelelő adóstársakkal önerő nélkül is kaphattok hitelt.

Annyival kell csak rendelkeznetek ami a hitel előtti költségeket fedezi (gondolok itt értékbecslőre, tulajdoni lapra, térképmásolat, ügyvédi költség stb...) Igaz ezek sem száz forintos kiadások sajnos....

2014. ápr. 26. 13:17
 19/22 anonim ***** válasza:
Persze utolsó adósítsák el még a szülők házát is bukás esetén had bukják ők is a 40 éves munkájukat, az a tuti csak.
2014. ápr. 26. 20:58
 20/22 anonim válasza:
Szia önerő nélkül sajnos nagyon nehéz felvenni hitelt. Mi most vagyunk benne ebben az egész mizériában ami a hitelt jelenti. A bankban amíg nem mondtam,hogy 5750000 forintos házból van 1750000 önerőnk nagyon nem is foglalkoztak velünk.. Ahol mi most elíndítottuk a hitelt éppen akció van úgymond és nem kell fietni "csak" a földhivatalt és a közjegyzői díjat és ez is kb 72000 ft lesz és nem beszélve a rengeteg utánajárásnak ás persze ügyvédi díj meg ilyesmi. Jó ötlet lehet a lakástakarék amit előttem is írtak vagy amit nekünk a bankban mondtak,hogy nem e vállalnánk be még egy babát és a szocpol is lehet önerő. Nem tudom mennyit segíthettem neked :-)
2014. ápr. 27. 09:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!