Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Lehet önerő nélkül házat...

Lehet önerő nélkül házat venni? (Bőv. Lent.)

Figyelt kérdés
Sok embertől hallom, hogy házat vesz, vagy már eleve megvette és fizeti a hitelt. Ilyen könnyen kapnak az emberek hitelt, vagy ennyire biztos anyagi hátterük és családjuk van? Jelenleg budapesten lakok, 180.000ft a lakbérem, viszont szívesen költöznék budapesten kívülre (de Pest megyén belül maradva), ha kaphatnék hitelt. De nincs önerőm, se családom, se párom nem is örököltem semmit. Egy pár kollégám mondta, hogy havonta 100.000ft-ot fizet a hitelre, ezt lazán kifizetném, és akkor az legalább az enyém lenne. Van bármi esélyem erre? (Nyilván majd a bankba is bemegyek megbeszélni a dolgokat, de kíváncsi lennék a ti tapasztalaitokra, hogy mennyire könnyű vagy nehéz ezeket elintézni).

2021. júl. 10. 22:16
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
92%

Ahogy már írták előttem, jelenleg a komfortzónádból egyáltalán nem kilépve akarsz magadnak mindent, magyarul semmit nem tennél érte és mindent akarsz.

Lehetőségek:

-Külföldi munka és ott néhány évig eszelős módon spórolsz, összegyűjtesz egy önerőre valót. (Egy ismerősöm Angliában dolgozik minimálbér közeli fizetésű munkában, a szállást biztosítja neki a cég és így félre tud tenni ott 4-5 millió forintot évente. De ezer példa van erre is.)

-Lesz egy párod, akivel akartok legalább 2, de inkább 3 gyereket.

-Képzed magad és jobban fizető szakmát szerzel, nem olyat, ami 180 ezret fizet.

-Az előbbiek közül nem csinálsz meg semmit sem és csak panaszkodsz, hogy miért nem mennek a dolgok, miközben nem is teszel érte semmit.

2021. júl. 11. 10:25
 12/22 anonim ***** válasza:
75%
11: Nem 180 a fizetése, hanem ennyi a lakbére!
2021. júl. 11. 11:40
 13/22 anonim ***** válasza:
85%
Lehet. Magas fizetéssel és két jelzáloggal.
2021. júl. 11. 12:43
 14/22 anonim ***** válasza:
61%

A legnagyobb drágulást Észtországban figyelték meg. Ott 126 százalékkal emelkedtek a lakásárak és 146 százalékkal a bérleti díjak. A lakásárakban Luxemburg a második, 108 százalékos emelkedéssel, a lakbérekben pedig Litvánia jön az észtek után, 108 százalékos emelkedéssel.

Magyarországon drágultak a harmadik legnagyobb mértékben a lakóingatlanok árai, gyakorlatilag a kétszeresükre nőttek. A bérleti díjak ezalatt több mint 40 százalékkal lettek magasabbak.

Négy országban viszont csökkentek a lakóingatlanok árai (Spanyolország, Ciprus, Olaszország és Görögország), kettőben pedig még az albérletek is olcsóbbak lettek (Ciprus és Görögország).

[link]

2021. júl. 11. 12:54
 15/22 anonim ***** válasza:
88%

Remek volt a lakhatási politika. Tíz év alatt eljutottunk a fővárosban és bizonyos megyek székhelyeken a 30 milliós 50 éves panelokig.

Babaváró, csok meg társai nélkül aki nem kap otthonról annak az esélyei elég gyengék.

2021. júl. 11. 13:09
 16/22 A kérdező kommentje:

11-es te nem tudod miről beszélsz...

Nem tennék érte semmit? Anyámat én tartom el 18éves korom óta, és ha túlórázok akkor sem igazán tudok félre tenni, mert mindig pont akkor jön valami amire hirtelen kell a pénz. Van szakmám 3 is, de nem tudok velük elhelyezkedni, mert nincs tapasztalatom. Legnagyobb álmom, hogy egyetemre menjek de nem tudok, mert muszáj annyit dolgoznom amennyit csak lehet, mert az albérlet nem fizeti ki önmagát.

Én dolgozok a pénzemért. Viszont amikor mondják az emberek, hogy a törlesztőjük kevesebb a SAJÁT HÁZUKRA mint nekem egy ALBÉRLET HAVI DÍJA akkor elgondolkozok, hogy hogyan szerezzek hitelt mert olcsóbban is jönnék ki, és az a sajátom is lenne ráadásul (tehát befektetés).

És nem is 50milliós házakat nézegettem, hanem 10 -15millió körülit, amin tény, hogy dolgozni kell, de legalább lenne tető a fejem felett ami a sajátom. Én csak megoldást szeretnék keresni, nem ugyanonnan indulunk, van aki beleszületik a jóba és van akinek magának kell megoldania a dolgokat. Én az utóbbi vagyok, de nem panaszkodok, hanem próbálok tenni azért, hogy haladjak előrébb az életben. A fizumat elviszi az albérlet és a megélhetés, ezáltal nincsen önerőm.

Csak egy kérdést tettem fel, kíváncsi voltam mások tapasztalataira, nem is értem, hogy minek kell egyből megbélyegezned, egyszerűen csak tudni akartam, hogy kinek milyen történetei vannak ezzel kapcsolatosan?

2021. júl. 19. 14:48
 17/22 A kérdező kommentje:
5-ös a legtöbb amit láttál az valószínűleg vagy 15-20nm vagy pedig csak szobaár. Vagy annyira rossz helyen van vagy állapotban, hogy jobb be nem tenni oda a lábadat. Sajnos brutál sokba kerülnek itt az albérletek.
2021. júl. 19. 14:58
 18/22 anonim ***** válasza:
60%

16. Lehetőségek:

-Külföldi munka és ott néhány évig eszelős módon spórolsz, összegyűjtesz egy önerőre valót.

-Lesz egy párod, akivel akartok legalább 2, de inkább 3 gyereket.

-Képzed magad és jobban fizető szakmát szerzel, nem olyat, ami 180 ezret fizet.

Anyádat pedig ne tartsd el. Ezekről itt olvass:

[link]

[link]

2021. júl. 19. 15:05
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

18-as

1,Szerinted az normális hogy ki kell menni külföldre dolgozni ahhoz, hogy legyen a saját hazádban egy ház önerejére? Szerintem nem!

2, Ez a legnagyobb hülyeség amit írhattál. Nincs pénzed? Szülj gyereket! Micsoda megoldás... Emiatt az ésszerűtlen csok és babaváró miatt az árak 3-5x áron mennek. 3 gyerekre kapsz 20 millát és egyre mondjuk veszel fel babavárót. Akárhogy számolom az még csak 30 milla. Tudod mit tudsz venni itt nálunk (Bp-től 50 km) 30 millából? Egy szakadt kockaházat amire még rá kell locsolnod legalább 15-20 milliót. Az a 15-20 millió miből lesz meg? Vagy jön megoldásnak az első pontod, esetleg vegyenek fel egy újabb hitelt? Könnyű mondani hogy szülj gyereket, de azokat a gyerekeket fel is kell nevelni. Tudod mennyibe kerül 3 gyerek pl beiskolázása?

3, Ha mindenki megfogadja a tanácsod és képzi magát jól fizető állásokra, akkor ki fogja megcsinálni a kevésbé jól fizető állásokat? Majd te beugrasz?

2021. júl. 19. 17:07
 20/22 anonim ***** válasza:

17: És mi a probléma? Egyedül vagy, és egy egy fős lakást kellene kivegyél, nem? Sajnálom, ha tőlem tudtad meg, hogy átlagosan 12 nm jut egy főre, ez a budapesti sztenderd. Pénzhiányról panaszkodsz, miközben luxuslakást bérelsz.

Nekem van kiadó fullextrás lakásom, 2 fős, belvárosi, felújított, felszerelt, magasemeleti liftes, gyönyörű műemlékház, jóval olcsóbb, mint amiben laksz, és tisztában vagyok a bérlakások áraival.

2021. júl. 19. 17:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!