Kéregető pofátlan akaratos csöveseket , hogy érdemes kezelni?
Pl ülök a buszmegállóba azt idejön hozzám pénzt kéregetni mindenféle kamu indokkal.
5x kell elmondani, hogy nem adok mire lekopik.
Kihívóan odaszólsz neki:
"Kötekedni akarsz?!"
Mikor olyan nézésem van amikor közeledik, hogy "most gyilkolni fogok", az általában beválik.
28/F
Általában ez úgy történik, hogy ülök várom a buszom és oda áll a pofámba 3 centire hogy buszjegyre/ételre kéne neki.
Okkal ülök ott nem fogok elmenni de alig lehet őket le rázni.
Ma egy 50 körüli 150 centis roma nő jott oda és még elkezdi simogatni a karom , hogy adjak már neki pénzt.
Egyszer elmondom békével, de világosan, hogy nincs, aztán mondhat, amit akar, - nem szólok hozzá többször.
-Tényleg nem hordok magammal szándékosan semmit, amit oda tudnék adni, - így az a helyzet sem állhat elő, hogy megsajnálom vagy lelkiismeret furdalás legyen rajtam úrrá.
-Ezek a kéregetők azt nem értik meg, hogy ha mindenkinek adna mindig, aki jószívű, akkor neki nem lenne már a fizetést követő héten egyetlen fillérje sem, - mert annyian vannak - és hiába mindegyiknek "csak egy pár forint kell", (ami nem igaz,) ez egy olyan sziszifuszi tűzoltás, amelynek se eleje, se vége és érdemi megoldást nem nyújt a problémájukra.
Volt arra példa, hogy zsemlét adtam az egyik kéregetőnek, mire elkezdte indulatosan követelni hozzá a felvágottat! A másik csak pénzre volt vevő, amikor készre megcsinált szendvicset ajánlottam fel neki! Erre mondtam már én is azt, hogy "Lóf@sz a seggedbe, ember!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!