Miért mondjá azt hogy nem érdemes fiúkkal verekedni?
Miért is kéne fiúkkal verekedni lányként?
Lányok fiúk alapesetben egész mást művelnek egymással....:)
Úgy általánosságban nem kéne verekedni. Sem fiú lánnyal, sem fi fiúval, sem lány lánnyal.
Ha arról van szó, hogy ezzel akarod magadat igazolni, csak azt bizonyítod be, hogy buta vagy mint a föld. Hiszen akinek igaza van, az szóban is tudja ezt igazolni. Az erőszak az ostobák érve.
De ha mindenáron buta akarsz lenni, akkor ja, azért mondják ezt, mert az átlag fiú erősebb mint egy átlag lány. És ha már tényleg verekedésről van szó, akkor a fiú nem fogja visszafogni magát, ahogy általában a legtöbb fiú teszi lányokkal szemben.
Két indokot tudok elképzelni:
1) Általában a lányok kisebb tömeggel rendelkeznek, ráadásul nagyobb testzsírszázalékkal, tehát még kisebb az izomtömegük, mint egy hasonló súlyú fiúnak. Szóval könnyen veszíthetnek (bááár... sok Mónika show-ba illő férfi-nő bunyót láttam a gettóban, ahol élek, a nők meg piszok aljasul tudnak küzdeni, és kitartóak).
2) Egyszerűen nem "nőies" verekedni, legyél csak egy szende virágszál, akit meg kell védeni. Vagy, a "jó tanács" adója maga is férfi/fiú, és sértené az egóját, ha megverné egy lány.
Amúgy nem kell verekedni senkivel. Pont. Primitív stratégia, amit primitív emberek használnak konfliktuskezelésre, én maximum végső esetben vagyok hajlandó belemenni ökölharcba, ha valakinek a testi épsége forog kockán, és tényleg nincs más út. Egyéb esetben tudok úgy beszélni bárkivel, hogy elsírja magát, nem kell verekedni, a testi sebek jó esetben 8 napon belül gyógyulnak, míg, ha valakinek az egóján, vagy a lelkén ejtesz sebet, azt egy életen át viszi magával, csak mondom. A nők okosak, azért sebzik meg a lelkedet a tested helyett.
Figyelj, ha fizikailag képes rá, bármidet eltöri. És ha elborul az ember agya (mert mondjuk fájdalmas ponton ütöd meg bunyó közben, és elborítja az adrenalin), akkor azt se tudja, mit csinál, csak megy előre, mint a cséphadaró. Ilyenkor, ha elég erős hozzá, vagy szerencsétlen helyre üt, bármidet eltörheti.
Nekem így tört el az orrom, illetve én magam így törtem el egy ember állkapcsát. Esküszöm, nem akartam, csak meg akartam védeni magam, megijedtem a támadástól és az okozott ütésektől, veszélyben éreztem az életem, és vertem, ahol tudtam, még a földön is belerúgtam egyet, mielőtt hazáig futottam volna, és ezt akkor azzal indokoltam, hogy "biztos ne tudjon utánam futni".
Igen, eltörheti a bordád. Meg lerúghatja a vesédet, kiszúrhatja a tüdődet, torkon szúrhat egy tollal, leverheti a lépedet, kiverheti a fogadat és kinyomhatja a szemedet a harc hevében. NE VEREKEDJ KONFLIKTUSKEZELÉS CÉLJÁBÓL. Verekedj akkor, ha egyedül vagy, és megtámadtak, vagy betörtek hozzátok, de akkor viszont engedd ki az állatot, és ami a csövön kifér.
Vannak egyébként kifejezetten önvédelmi edzések is, ahol ezt tanítják, hogy hogyan NE törd el a támadód állkapcsát, hogyan okozz csak akkora sérülést, ami lebénítja, amíg elmenekülsz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!