Hogy érdemes kezelni a trollokat a neten?
A rosszindulatúakra értem, nem a "vicces" trollokra. Próbáltam felülkerekedni egy vitában, de úgy is elérte a célját és felidegesített.
Mivel lehet a legjobban visszavágni ezeknek? Ha nem "védem meg magam", akkor úgy érzem, hogy alulmaradok.
"Ne etesd a trollt!" Szól az állatkerti kiírás.
Ha eteted, azaz belemész a játékába, csak tovább működteted a rendszert.
Ha simán ignorálod, ráhagyod, akkor megunja és továbbáll.
Szóval ha jön az érveivel, hogy így meg úgy, akkor elég ha mondod neki, hogy "oké" vagy "ahogy mondod" és ennyi.
Kell hozzá valamennyi önmérséklet, mert persze könnyen beszippantanak, de egy kis gyakorlással meg tudja állni az ember:D
Egy tanító dal a témában:
https://www.youtube.com/watch?v=zXcbksRn4WM&ab_channel=Geszt..
Ha már elkezdesz vele vitázni, akkor ő már nyert, és rajtad röhög. Ha meg dühödten alázni kezded, az meg már egy egész endorfinlöket neki. Neki ugyanis egy pillanatra sem volt célja vitázni veled, ő azon szórakozik, hogy milyen könnyen fel tud téged húzni, meg tud vezetni, manipulálni. Ettől úgy érzi hatalma van feletted, és hízik az egója.
Szóval ahogy előttem is írták: ignorálod. Ha senki nem szól hozzá, akkor értelmét veszti, amit csinál. Esetleg lehet ellentrollkodni, és direkt rákormányozni, de az már haladó műfaj. A lényeg, hogy ha nem tud behúzni, akkor csak szánalmas vergődés lesz, amit csinál, és egy idő után megunja.
A tiltás is megoldás, de általában ő már ezt is sikernek éli meg, "a csírák nem bírtak velem, árulkodtak a modiknak, haha". Aztán ha megteheti, akkor másik reggel visszajön, hogy mutassa, mindig ő győz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!