Az Aldiban miért ragaszkodik néhány kasszás a magázódáshoz?
30as férfi vagyok, de legalább 10-zel kevesebbnek nézek ki. Az Aldiban alapvetően tegeződni szoktam (ha 45 alattiak) legtöbbször meg is előznek a kasszások, és sziával köszönnek, vagy megvárják, hogyan köszönök.
Viszont van egy-két fiatal (talán új) kasszás lány, aki ragaszkodik a „jó napot kivánokhoz”, ami elég viccesen néz ki, nem orvosi rendelőben vagyunk.
27:
nem irigyellek, rossz lehet ennyire merevnek és karót nyeltnek lenni. érdekes, vhogy legtöbbször az alacsonyabb végzettségűek akadnak ki ezen, nálunk az irodában vhogy nem volt még ebből probléma, h futár/ügyfél/mérnök tegeződik, a szájszagú prolik meg folyton magázodással akarnak illemre tanítani :D meg jelezni, h nem helyén való :D
Kulturális területen dolgozó diplomás vagyok, és ALAP ILLEM, hogy nem tegezünk vadidegeneket kérdés nélkül.
(A netikett más, de élőben ez az illendő)
Bírom, amikor az ilyen halljakendek fel akarják rúgni az évszázados illemszabályokat, viselkedési normákat.
Az ilyenek mennek rongyos farmerben színházba, meg hasonlók...
Aztán csodálkoznak, ha a helyükön kezelik őket a normális emberek. :-D
#19 Ezen felnevettem :D Magam sem mondhattam volna szebben.
Kérdező, nálad nagyon komoly kavarodás van a szociális normákat illetően. Pont hogy a magázódás mutat tiszteletet. Ha életedben voltál már ügyet intézni, akkor tapasztalhattad, hogy az ügyfeleket is mindig magázzák, kortól függetlenül. Ez egy alapvető tiszteletet kifejező szokás, ugyanúgy, mint a köszönés, vagy a szemkontaktus.
36/37
normális ember nem is háborodik fel ezen, csak a gyk észosztó tiktárnői és árufeltöltői. amúgyis azóta megfigyeltem, hogy az új kasszások ragaszkodnak a magázódáshoz,de tök mindegy.
mérnöki területen dolgozom, és gyanítom, kissé komolyabb emberekkel találkozom, mint az itteni okostojások, és mégis szinte mindig tegeződünk, ha nem nagyon idős az ügyfél, és jobbára ők kezdeményezik.
Fogorvosnál és tegeződésre váltotott az asszintens, és jobb volt. milliószor felháborodhattam volna azon, hogy egy eladó, asszisztens, akárki letegez, de sztem értelmes (fiatal) ember ilyet nem tesz.
de tökmindegy, csak nagyon vicces, amikor olyanok akarnak kioktatni és megnevelni, akik megrekedtek 20 évvel ezelőtt, és nagy eséllyel sosem jutnak el olyan munkahelyre, ahol dolgozom.
meg fura, vhogy az életben nem tapasztalom ezt a nagy kötekedést az emberektől…
gyakori 2022 = frusztrált emberek gyűjtőhelye.
Magyarországon – pláne egy nőnél – ezt sosem lehet tudni.
A magyarok többsége nem annyira okos, de legalább benyöpödösött, rugalmatlan, ezért sokan elvárják a magázódást, ellenállnak a tegeződés terjedésének.
A magyarok szintén többsége egy frusztrál kisember: az ilyenek hajlamosak az embereket nevelni, kötekedni, azt lesik, min háborodhatnak fel.
A pénztárosok többsége ez a kategória.
Nőknél meg aztán ki tudja. Lehet, hogy nem vagy elég helyes, lehet, hogy jó az alakod, ő meg elhízott, ez frusztrálja, lehet, hogy nem vagy szimpi neki stb.
Ez pont, mint nálunk melóhelyen: minél kevésbé ért valaki a reál dolgokhoz ( jellemzően humán diplomás női ügyintézők), annál beképzeltebbek, kötözködőbbek, annál jobban erőlködik, hogy fontosnak tűnjön, hogy tiszteletet kapjon.
Ha a lakosság gyengébb képességű, kevésbé megbecsült rétegéhez tartozik valaki (pl. diplomás irodista kávőfőző nők, eladók, árufeltöltők), akkor belül frusztrált lesz, és olyankor jönnek az olyanok, hogy "engem azért is magázzanak". Amikor bejön hozzánk irodába egy jól öltözött, arrogáns nő egy olyan nyilatkozatot kérni, aminek semmi értelme a munka szempontjából, már biztosan tudom, hogy ez valami HR, vagy hasonló kamumunkát végző ember "nálunk mindenki magázódik, dresszkód van" típusú láblógató lesz, és biztosan nem mérnök/informatikus vagy hasonló, mert ők nem problémáznak ilyen dolgokon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!