Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Milyen vezetéknevet ajánlanál?

Milyen vezetéknevet ajánlanál?

Figyelt kérdés
Röviden lényegében, szeretném megváltoztatni a vezetéknevem mert ami a jelenlegi vezetéknevem az az "apám" vezetékneve akihez egyébként semmilyen formában sincs közöm (hosszú sztori) és zavar, hogy az ő nevét viselem. Édesanyám nevét nem szeretném felvenni több okból kifolyólag és a Nagyszülő részéről is kivan lőve ez az opció. Tehát szeretnék egy ritka magyar vezetéknevet:) Neked milyen vezetéknév ötleted lenne?

2022. júl. 20. 08:22
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
Nem szeretnem részletezni itt :) + akkor megegyező nevem lenne egy viszonylag közlei család taggal is amit megint nem szeretnék, tehát kilőve mint írtam :)
2022. júl. 20. 09:08
 12/29 anonim ***** válasza:
24%
Lehetnél pl Túró Rudolf. Vagy Szőke Barna. Esetleg Cserepes Virág.
2022. júl. 20. 09:36
 13/29 anonim ***** válasza:

Ennyi ostoba hülyét, mint aki ide irkál. Ha fingod nincs az egészről, minek kommentelsz???

Kérdező: hogy ajánljuk neked nevet, amikor semmit sem tudunk rólad. A keresztnevedet sem. Ahhoz kell illenie a vezetéknévnek ugyebár. A legszebb, ha alliterál, én ugyanazzal a betűvel választanék vezetéknevet.

2022. júl. 20. 09:37
 14/29 A kérdező kommentje:

Nem nagyon szeretnék publikusan itt mesélni magamról.

De egyébként itt látható a keresztnevem:

[link] :)

2022. júl. 20. 09:56
 15/29 anonim ***** válasza:
De az meg van, hogy indokolni kell, miért valtoztatod meg és miért azt szeretnéd, amit? A jól hangzik nem indok am
2022. júl. 20. 10:04
 16/29 A kérdező kommentje:
Szerintem épp elég indok, hogy egy olyan ember nevét viselem amihez semmilyen formában nincs közöm.
2022. júl. 20. 10:10
 17/29 anonim ***** válasza:

Esetleg ha újra elolvasnad a kommentemet.... Kiemelem a lényeget, jo?

"....és miért azt szeretnéd, amit? A jól hangzik nem indok am"

2022. júl. 20. 10:17
 18/29 anonim ***** válasza:

#16: de nem vagy képes felfogni, hogy max. valami kovács-szabó-nagy típusú vezetéknevet választhatsz random, ha semelyik rokonodét nem akarod felvenni...

Itt a leírás, olvasgasd. Beleértve az alul megadott jogszabályokat is.

[link]

2022. júl. 20. 10:29
 19/29 A kérdező kommentje:

Épp ez az, hogy nem tudom mit kellene, lenne jó..

Értem én, hogy a jól hangzik nem indok. Viszont ami van azt nem szeretném ezt tudom.. Több éve agyalok rajta "őrlöm" magam időnként a változtatáson de most jött el az az idő, hogy megteszek mindent azért, hogy váltsak.

2022. júl. 20. 10:30
 20/29 A kérdező kommentje:
Már beszéltem az illetékes anyakönyvvezetővel, nagyjából tisztában vagyok a menetével.. csupán nevet kellene vadászni :)
2022. júl. 20. 10:35
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!