Idősebbek ti hogy látjátok van klímaváltozás, mármint ha nem mondanának a hírekben semmit róla érzékelhető változás van a régi időkhöz képest?
Én még csak 77 éves vagyok. Régebben voltak telek, hőeséssel, lapátolással, az ereszen lógtak a jégcsapok. A járdák szélén hatalmas halmokban állt az odakotort hó. Ilyen telek már évek óta nincsenek.
A nyári hőség inkább július-augusztusra volt jellemző, júniusban inkább a sok eső okozott gondot. Amikor olyan kb. 15 éve a gárdonyi nyaralónk kertjében fügét ültettem, sok éven át télen mindig lefagytak a hajtások, aztán persze a fagy által nem károsított talaj közeli részekből újra hajtott, de termést sosem hozott, így a bokor is kicsi maradt. Most már vagy 3-4 éve alig van fagykár a fügebokron, eléri a 3 m magasságot és az idén hatalmas füge termés várható. Viszont az ásott kút az elmúlt években fokozatosan leapadt, tavaly már nem tudtam vizet nyerni belőle.
"A szomszéd bácsi 92 éves és állítja mindig voltak ilyen hőségek"
A bácsi szenilis már mint az atom.
Doktor Úr!
- A 92 éves szomszéd bácsi azt mondja, hogy egy héten ötször is szexel.
- Én még csak 80 vagyok, mit tegyek?
- Hát mondja maga is...
Egyébként a gázkitermelés és a hidraulikus rétegrepesztés hatalmas mennyiségű metánt dob a légkörbe, meg a felolvadó tajga, az óceánok alatt rekedt metán…
Ez a gáz rövid ideig marad a légkörben, de sokkal brutálisabb az üvegházhatása.
Annál is sokkal rosszabb a helyzet, mint a hivatalos.
És az évtizedek óta halogatott zöld átállás elmaradása miatt most örülünk majd, ha lesz elég gáz télen, miközben az ország geotermikus energiával fűthető lenne.
Nem vagyok egy leégős fajta, gyerekkoromban csokibarna voltam minden nyaralás után.
Az utóbbi 3-4 nyaram arról szólt, hogy menekülök a naptól, 50 faktoros, gyógyszertári minőségű naptejben fürdök 3 óránként és még így is van, hogy vörösre égek és lehámlok.
Hát a f*szom.
Én ebből érzem, hogy valami nem okés. Pedig semmit sem csinálok, amitől fényérzékenyebb lennék. Múltkor kiültem szakadt(!) farmerban olvasni. A fejem árnyékban volt, bekenve naptejjel, a térdem kilátszott a farmerból. Konkrétan térdelni nem tudtam, úgy leégtem.
Az amerikai Legfelső Bíróság épp most döntött úgy 6-3 arányban, hogy kiheréli az Environmental Protection Agencyt, hogy ne tudja betartatni a környezetvédelmi, vízügyi, klímaügyi szabályozásokat.
Mindezt pár nappal az életvédelem nevében megtiltott abortuszra pár nappal.
Hol van ott az életvédelem fontossága, ahol ellehetetlenítik a környezetvédelmet?
Lehet szavazni!
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__kulfoldi-politika__..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!