Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Idősebbek ti hogy látjátok...

Idősebbek ti hogy látjátok van klímaváltozás, mármint ha nem mondanának a hírekben semmit róla érzékelhető változás van a régi időkhöz képest?

Figyelt kérdés
A szomszéd bácsi 92 éves és állítja mindig voltak ilyen hőségek, szélsőséges időjárás is, nincs semmi különös.
2022. jún. 29. 19:46
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Én még csak 77 éves vagyok. Régebben voltak telek, hőeséssel, lapátolással, az ereszen lógtak a jégcsapok. A járdák szélén hatalmas halmokban állt az odakotort hó. Ilyen telek már évek óta nincsenek.

A nyári hőség inkább július-augusztusra volt jellemző, júniusban inkább a sok eső okozott gondot. Amikor olyan kb. 15 éve a gárdonyi nyaralónk kertjében fügét ültettem, sok éven át télen mindig lefagytak a hajtások, aztán persze a fagy által nem károsított talaj közeli részekből újra hajtott, de termést sosem hozott, így a bokor is kicsi maradt. Most már vagy 3-4 éve alig van fagykár a fügebokron, eléri a 3 m magasságot és az idén hatalmas füge termés várható. Viszont az ásott kút az elmúlt években fokozatosan leapadt, tavaly már nem tudtam vizet nyerni belőle.

2022. jún. 29. 21:18
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

"A szomszéd bácsi 92 éves és állítja mindig voltak ilyen hőségek"

A bácsi szenilis már mint az atom.

2022. jún. 29. 21:38
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg, voltak jégcsapok! Rendszeresen azzal játszottunk a suliban, hogy leszedtük mindenhonnan és elnyaltuk fagyinak. :D
2022. jún. 29. 21:41
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Doktor Úr!

- A 92 éves szomszéd bácsi azt mondja, hogy egy héten ötször is szexel.

- Én még csak 80 vagyok, mit tegyek?

- Hát mondja maga is...

2022. jún. 29. 21:49
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként a gázkitermelés és a hidraulikus rétegrepesztés hatalmas mennyiségű metánt dob a légkörbe, meg a felolvadó tajga, az óceánok alatt rekedt metán…

Ez a gáz rövid ideig marad a légkörben, de sokkal brutálisabb az üvegházhatása.

2022. jún. 29. 21:57
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Ehhez nem kell idősnek lenni. Általánosban rendszeresen jártunk ki szánkózni a hegyoldalba télen, volt tisztességes vastag, egybefüggő hótakaró akár hetekig. Nyaranta egy-két nap kivételével reggeltől estig kint voltunk az udvaron. Évek óta nem volt rendes hó télen, nyaranta kb 11-től 5ig nem lehet kint megmaradni olyan forróság van, frontokkal 10-en fokokat ugrik a hőmérséklet egyik napról a másikra. Rendes tavaszi és őszi időjárás kb 1-1 hónapra rövidült. Én ezeket a változásokat kb 10-15 év alatt vettem észre, még csak 25 vagyok...
2022. jún. 29. 21:59
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Annál is sokkal rosszabb a helyzet, mint a hivatalos.

És az évtizedek óta halogatott zöld átállás elmaradása miatt most örülünk majd, ha lesz elég gáz télen, miközben az ország geotermikus energiával fűthető lenne.

2022. jún. 29. 22:16
 18/20 anonim ***** válasza:
92%

Nem vagyok egy leégős fajta, gyerekkoromban csokibarna voltam minden nyaralás után.

Az utóbbi 3-4 nyaram arról szólt, hogy menekülök a naptól, 50 faktoros, gyógyszertári minőségű naptejben fürdök 3 óránként és még így is van, hogy vörösre égek és lehámlok.

Hát a f*szom.

Én ebből érzem, hogy valami nem okés. Pedig semmit sem csinálok, amitől fényérzékenyebb lennék. Múltkor kiültem szakadt(!) farmerban olvasni. A fejem árnyékban volt, bekenve naptejjel, a térdem kilátszott a farmerból. Konkrétan térdelni nem tudtam, úgy leégtem.

2022. jún. 30. 00:48
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Gyerekkoromban az aszfalt fehérre fagyott télen és nem volt extrém a 15-20 cm-es hótakaró sem országosan. A dolgok jelenlegi állása szerint jelentősen el fog tolódni - a Duna jegén esedékes - királyválasztás...
2022. jún. 30. 15:23
 20/20 anonim ***** válasza:
71%

Az amerikai Legfelső Bíróság épp most döntött úgy 6-3 arányban, hogy kiheréli az Environmental Protection Agencyt, hogy ne tudja betartatni a környezetvédelmi, vízügyi, klímaügyi szabályozásokat.

Mindezt pár nappal az életvédelem nevében megtiltott abortuszra pár nappal.

Hol van ott az életvédelem fontossága, ahol ellehetetlenítik a környezetvédelmet?

Lehet szavazni!

https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__kulfoldi-politika__..

2022. jún. 30. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!